Vesthimmerlands Kommune

  "Kan du ikke mere en vatpind dreje, så mangler vi dig til vores ældrepleje." Sådan skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook i et forsøg på at få eks-podere til at arbejde for kommunen.

  Jagten på eks-podere er sat ind

  En række kommuner forsøger lige nu at få fat i podere, som har mistet jobbet. Deres erfaringer med at have med mennesker at gøre kan blive værdifuld i blandt andet ældreplejen. En kommune er sågar blev lyrisk i sin rekruttering af eks-podere.
  Et projektet om at få hjulpet psykisk sårbare unge videre gennemføres i et samarbejde mellem fire nordjyske kommuner Vesthimmerland, Thisted, Jammerbugt og Morsø.

  Nordjysk projekt skal hjælpe sårbare unge i job eller uddannelse

  En integreret indsats målrettet psykisk sårbare unge skal bane vej for, at flere kommer eller fastholdes i uddannelse eller job. Projektet,, der ledes fra Socialmedicinsk Enhed ved Aalborg Universitetshospital, er støttet med godt 6 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
  En lærer på Aalestrup Skole i Vesthimmerlands Kommune er smittet med hvad der formodenslig viser sig at være corona-varianten Omikron.

  Jysk skole lukkes efter mistanke om Omikron-smitte

  Elever og lærere på Aalestrup skole skal blive hjemme til og med tirsdag i næste uge på grund af coronasmitte.
  Danskerne er gode til at affaldssortere og genanvende emballage, men når emballagen er lavet af plastik, ser det ikke godt ud.

  Partnerskab øger borgernes indsamling og sortering af plast

  Et innovationsprojekt i Vesthimmerland Kommune har vist, hvordan man helt markant kan øge mængden af indsamlet blød plast gennem den eksisterende ordning, så man kunne genanvende og omdanne hele 98 procent til plastgranulat, der kan indgå i nye produkter.
  Kirsten Moesgaard er advokat og byrådsmedlem for VesthimmerlandsListen. Hun bliver kritiseret af byrådsmedlemmer for at have brudt sin tavshedspligt.

  Advokat kritiseres for brud på tavshedspligt og mister post i udvalg

  Advokat og byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune bliver kritiseret af kolleger i byrådet for at have brudt sin tavshedspligt og bliver frataget næstformandspost. Hovedpersonen selv tager sagen med ro.
  Danske Digterruter går gennem fuglereservatet på Rungstedlund og her kan man høre korte lydfortællinger om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed prægede Karen Blixens forfatterskab.

  Se det Danmark som inspirerede store forfattere

  En række kommuner samarbejder med projektet Danske Digterruter om 14 ruter fordelt over hele landet, hvor naturen kan udforskes i selskab med en række store danske forfattere via lydposter.
  Byrådsmedlemmerne Kirsten Moesgaard (VestHimmerlandsListen) og Svend Jørgensen (K) har en sag kørende, som har principiel karakter.

  Byrådsmedlem og advokat: ‘Jeg beklager virkelig meget’

  Sag om tavshedspligt trækker tråde i Vesthimmerland. Byrådsmedlem 'beklager virkelig meget'. Det er ikke afgjort endnu, om det formastelige byrådsmedlem bliver meldt til politiet.
  Byrådsmedlem og advokat Kirsten Moesgaard (Vesthimmerlandslisten) har med vilje brudt sin tavshedspligt og risikerer at blive meldt til politiet.

  Byrådsmedlem brød bevidst tavshedspligt

  Et byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune brød med vilje sin tavshedspligt og risikerer at blive politianmeldt. Det var en protest imod, at noget skulle foregå i 'dølgsmål', siger byrådsmedlemmet.
  Det kan være svært for kommunerne at vurdere, hvordan minimumsnormeringerne skal implementeres, før der foreligger mere konkrete krav.

  Regeringen ønsker minimumsnormeringer, men mange kommuner holder igen

  Mange kommuner har endnu ikke sat et mål for, hvornår minimumsnormeringerne skal være gennemført. Det viser en ny undersøgelse foretaget af NB-Kommune. Kommunerne efterspørger konkrete oplysninger om, hvordan normeringerne skal opgøres, før man kan gå videre med arbejdet.
  Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

  Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

  15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
  "Vi er en stor kommune, så der er tid og penge at spare (ved at holde digitale møder, red.) - særligt i forhold til de korte møder,” siger borgmester i Thisted Ulla Vestergaard (S).

  Borgmestre vil fortsætte med virtuelle møder efter corona

  Kommunernes virtuelle møder er kommet for at blive - også på den anden side af pandemien. Det viser en ny rundspørge, som NB-Kommune har foretaget blandt borgmestre. De lægger vægt på, at der er tid og penge at spare ved at mødes digitalt.
  Fuglene blå kærhøg og rørhøg gør det juridiske grundlag for 18 store vindmøller i Nordjylland usikkert.

  Fugle spænder ben for Danmarks største vindmøllepark

  Forarbejdet for Danmarks største vindmøllepark på land er ikke gjort godt nok. Man ved for lidt om, hvordan vindmøllerne påvirker to fuglearter. Det fastslår Planklagenævnet og stiller hårdt krav til to kommuner.