Venstre

  Venstre

  Venstres nye udspil indeholder syv principper for psykiatrien.

  Venstre vil bruge 4 milliarder kroner til psykiatriplan

  Venstre afsætter i deres 2030-plan 4,5 milliarder til sundhed og psykiatri. Nu viser partiets sundhedsudspil, at næsten alle pengene skal gå til psykiatrien. Se udspillet her.
  Pengene i Venstres økonomiske 2030-plan skal gå til blandt andet at give skattelettelser for 8,7 milliarder kroner, 4,5 milliarder til psykiatri og sundhed og 5,5 milliarder kroner til klima.

  Venstre vil spare syv milliarder kroner i kommunerne

  Venstres økonomiske 2030-plan anviser kommunale besparelser for syv milliarder kroner. De 5,5 milliarder kroner er penge, som Socialdemokratiet også vil spare i kommunerne.
  "Fremover skal vi som samfund – du og jeg – være bedre til at hjælpe hinanden," siger Pernille Beckmann med udsigten til, at velfærden i kommunerne fremover bliver skruet ned på flere områder.

  Venstre-borgmester: Borgerne skal forvente mindre velfærd

  Borgerne skal mere på banen for at hjælpe hinanden i stedet for altid at ringe til kommunen. Det mener Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann (V). Som i mange andre kommuner kan borgerne forvente besparelser i det kommende budget.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekræftede i et samråd tirsdag, hvad hans forgænger Kaare Dybvad allerede havde tilkendegivet, nemlig at man gerne vil se på om Herlev-modellen kan lovliggøres

  Minister: Herlev-model kortslutter ikke markedet for friplejehjem

  Venstres boligordfører Heidi Bank udtrykte på et samrådsmøde med Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekymring for, at en Herlev-model vil kortslutte friplejeboligmarkedet. Den præmis køber ministeren ikke. Læs her hvorfor.
  Skal regeringens ambition om at firedoble produktionen fra solenergi og landvind frem mod 2030, så skal der sikres bedre lokal opbakning, mener Venstre.

  Venstre vil se på ekstra penge til beboere tæt på vindmøller

  Flere landvindmøller og solceller skal opsættes. Derfor vil Venstre i partiets energiudspil se på en bonusordning for berørte borgere.
  Folketings- og byrådsmedlem Morten Dahlin (V) tvivler på, at det ville kunne hænge sammen for ham, hvis han havde børn og samtidig havde et dobbeltmandat som nu.

  Advarsel: Et dobbeltmandat giver mange, mange arbejdstimer

  Med udsigten til folketingsvalg inden for et års tid overvejer flere lokal- eller regionalpolitikere også at stille op til Folketinget. Men et sådan dobbeltmandat kræver mange lange arbejdsdage, fortæller to V-politikere.
  Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen har fuld opbakning fra det meste af blå blok til et modforslag til regeringens frikommuneforsøg . Potentielt kan der dannes et flertal uden om regeringen, men

  Venstre: Ingen frikommuneforsøg uden frit valg

  'Jeg sætter mine hegnspæle der, hvor man får frihed til at begrænse borgernes frie valg,' lyder det fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen i en kommentar til regeringens frikommuneforsøg, som aktuelt forhandles med partierne.
  I stedet for at tale om penge til yderkommuner, så vil Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen hellere tale om at give dem flere muligheder.

  Venstres formand: Debatten om yderområder fattiggøres af fokus på penge

  Der er ingen grund til at sætte fokus på penge og udligning, når diskussionen falder på yderområderne. 'Det fattiggør debatten,' siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen. I stedet vil han hellere tale om at give yderkommunerne mere frihed, slår han fast over for NB-Kommune.
  Dansk Handicap Forbunds landsformand Susanne Olsen mener, at kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske.

  Dansk Handicap Forbund: Budgetterne på socialområdet er urealistiske

  Kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske, mener Dansk Handicap Forbund, efter en række kommuner har sprængt deres budgetter på området.
  "Vi har samlet en hel liste med tvivlsom lovgivning, som besværliggør hverdagen for virksomhederne og skaber unødvendige arbejdsgange i kommunen," siger borgmester Mads Sørensen (V), Varde Kommune.

  Ønske om frikommune-status: Slip os fri på erhvervsområdet

  Vi vil gerne have frikommunestatus i forhold til vores lokale erhvervsliv. Sådan lyder ønsket fra en kommune, der bakkes varmt op af Dansk Industri.
  Ifølge Venstres politiske ordfører Sophie Løhde skulle fastfrysningen af kommunernes betaling på 23,6 milliarder i KMF være løst inden for et år efter udligningsreformen i maj 2020. Hun retter derfor hård kritik mod regeringen for, at fastfrysningen nu fortsætter i 2023.

  Løhde: Under al kritik at KMF fastfryses et år mere

  Venstre mener, det var en del af udligningsreformen, at fastfrysningen af den årlige betaling på 23,6 mia. kr. i KMF skulle reformereres.
  Marlene Ambo-Rasmussen fra Venstre mener, at Astrid Krag har rigtig travlt efter de mange udskydelser.

  V og RV i kritik af Astrid Krag: Ministeren skal til at levere

  Både Venstre og De Radikale mener, at social- og ældreminister Astrid Krag skal til at levere varen. Flere store tiltag på socialområdet er blevet udskudt af ministeren. Astrid Krag afviser kritikken.