Venstre

  Venstre

  "Vi har samlet en hel liste med tvivlsom lovgivning, som besværliggør hverdagen for virksomhederne og skaber unødvendige arbejdsgange i kommunen," siger borgmester Mads Sørensen (V), Varde Kommune.

  Ønske om frikommune-status: Slip os fri på erhvervsområdet

  Vi vil gerne have frikommunestatus i forhold til vores lokale erhvervsliv. Sådan lyder ønsket fra en kommune, der bakkes varmt op af Dansk Industri.
  Ifølge Venstres politiske ordfører Sophie Løhde skulle fastfrysningen af kommunernes betaling på 23,6 milliarder i KMF være løst inden for et år efter udligningsreformen i maj 2020. Hun retter derfor hård kritik mod regeringen for, at fastfrysningen nu fortsætter i 2023.

  Løhde: Under al kritik at KMF fastfryses et år mere

  Venstre mener, det var en del af udligningsreformen, at fastfrysningen af den årlige betaling på 23,6 mia. kr. i KMF skulle reformereres.
  Marlene Ambo-Rasmussen fra Venstre mener, at Astrid Krag har rigtig travlt efter de mange udskydelser.

  V og RV i kritik af Astrid Krag: Ministeren skal til at levere

  Både Venstre og De Radikale mener, at social- og ældreminister Astrid Krag skal til at levere varen. Flere store tiltag på socialområdet er blevet udskudt af ministeren. Astrid Krag afviser kritikken.
  40-årige Jens-Kristian Lütken er ny beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

  Ny borgmester vil møde skandaleramt forvaltning med ‘jysk snusfornuft’

  Borgmesterstolen efter Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der trak sig tirsdag aften, bliver besat af Jens-Kristian Lütken.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag kan blive presset til, at se efter en kontrolenhed af kommunerne, hvis KL ikke lykkedes med en ny vejledning.

  Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed

  Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
  Kommunerne må ikke gå i gang med at byggemodne i områder, hvor man ikke kan sælge en grund til den pris, det koster at byggemodne. Det forhindrer udvikling af yderområder, mener byrådsmedlem. Venstre vil undersøge problematikken.

  Venstre vil undersøge muligheden for at udstykke grunde med tab

  Regler om udbygning i yderkommuner kan stå i vejen for udvikling af tyndt befolkede områder, mener byrådsmedlem. Nu vil Venstre se på, om man kan løse problemet i yderområderne.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag har skulle svare på, ud fra hvilket aftaleretligt grundlag hun og Sundhedsministeren har kunnet pålægge de private aktører at etablere et antigen-selv-test setup og samtidig pålægge de private aktører selv at afholde udgifterne.

  Regeringen havde ingen hjemmel til at pålægge private tilbud selvtest-setup

  Kommunale velfærdsinstitutioner har været dækket af en aftale om gratis selvtest, mens private leverandører er pålagt selv at etablere og bekoste et antigen-selv-test setup. Nu viser et svar fra socialministeren, at der ikke var juridisk hjemmel for pålægget.
  Cecilia Lonning-Skovgaard står ret alene som borgmester på Københavns Rådhus. Hun har dog før klaret sig gennem uvejr.

  Portræt: Begavet borgmester udløser ballade med sin stil

  En flittig og begavet værdikriger. En karakter, som deler vandene. Sådan lyder skudsmål for Venstre-borgmesteren Cecilia Lonning-Skovgaard, der har gjort sig selv grundig upopulær blandt sine embedsfolk i Københavns Kommune.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  Rådmand i Aarhus Kommune stiller sig kritisk overfor ny kampagne, hvor pårørende kan vise sin utilfredshed med ældreplejen.

  Skærer nyt tiltag midt over: Det er en stikkerlinje

  Regeringens ældretiltag, der bliver sat fokus på i en ny kampagne, er en 'stikker-linje', lyder det fra V-rådmand i Aarhus. Social- og ældreminister minder om, at Venstre selv er med i den politiske aftale.
  Ifølge NB-Økonomis oplysninger opdagede Sophie Løhde (V) først søndag aften efter en omtale i NB-Økonomi, at et nyt lovforslag ville rulle en tredjedel af udligningsreformen tilbage. Derefter udspillede der sig angiveligt en større konflikt mellem Venstre og skatteminister Morten Bødskov, som mandag er endt med aftale om kompensation til alle kommuner med tab.

  Venstre tvinger regeringen til at kompensere kommuner med 450 mio. kr.

  Alle kommuner med nettotab på nye dækningsafgifter bliver nu kompenseret fuldt ud. Det sker et dramatisk forløb, hvor Venstre skruede bissen på.
  Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

  Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed

  Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: