Finansminister Nicolai Wammen får svært ved at finansiere regeringens løfter om bedre velfærd ved de kommende forhandlinger med regionerne og kommunerne.

Wammen har få penge med til økonomiforhandlinger

Finansministerens råderum ved de kommende økonomi- og finanslovsforhandlinger er ifølge tilgængelige data meget lille, og står i skærende kontrast til løfter om bedre velfærd.
Medarbejderne i det nye rådhus i Egedal Kommune skal opleve, at kommunen er en af Danmarks bedste arbejdspladser, mener kommunaldirektør Christine Brochdorf.

Egedal Kommune vil være Danmarks mest fleksible arbejdsplads

Egedal vest for København blev forleden kåret til Danmarks bedste kommune. Nu vil kommunen også være Danmarks bedste, når det gælder om at være arbejdsplads.
"Der vil blive nætter, hvor jeg kommer til at ligge i sengen og sparke af frustration over statens spændetrøje." Det forudser Emil Sloth Andersen (RV), hvis han bliver valgt ved KV21.

Kandidat: Hvorfor stille op til kommunalvalget og få en spændetrøje på?

Som lokalpolitiker er man bundet på hænder og fødder af Folketingets krav til kommunernes økonomi. Så hvorfor overhovedet stille op til kommunalvalget, når serviceloft og udligning giver næsten ingen plads til at føre politik? Det spørgsmål stiller kandidat til KV21 i dette interview.
Ny politisk aftale har fokus på anvendelsen af overskud på sociale tilbud offentlige som private. Læs hvad der er op og ned.

Analyse: Ny politisk aftale hegner profitmulighederne inde

Det kan god være, at ordet profit ikke nævnes med et ord, men jagten på potentielle profitmagere på det specialiserede socialområde er langt fra slut. Det fremgår tydeligt, hvis man læser ny aftale om socialtilsyn, skriver redaktør for OPS-Indsigt Steen Houmark i denne analyse.
Gæstekokke skal tilberede god mad fra bunden til de ældre borgere i Odense Kommune.

Gæstekokke skal kokkerere til de ældre

Politisk enighed om at beboere på plejecentre og leve- og boenheder i Odense Kommune, flere gange om måneden skal have mad tilberedt helt fra bunden af gæstekokke. Partierne bag aftalen vil afsætte knap 10 millioner kroner om året til ordningen.
Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv)

Lange ventetider i tandplejen koster kassen: Skal dækkes som coronaudgift

Borgmester håber på, at kommunens ekstraudgifter til nyansættelser i tandplejen kan kompenseres fra staten som ekstraordinær coronaudgift.
Finansministerens udmelding om, at der er begrænsede penge til egentlige velfærdsforbedringer i flere år frem kan udløse drama i finanslovsforhandlingerne, hvor ikke mindst Enhedslisten har gjort det til et succeskriterie at sikre flere penge til velfærd.

Analyse: Corona afliver de mange velfærdsløfter

Det bliver afgørende for finansminister Nicolai Wammen, at S-ministre og folketingesmedlemmer stopper med at udstede nye velfærdsløfter. Det skriver NB-Økonomis chefredaktør Arne Ullum i denne analyse af de nye begrænsede rammer for egentlige velfærdsforbedringer.
Kommunerne må indstille sig på, at der bliver færre penge end ventet til at forbedre den offentlige service på grund af coronakrisen. Det oplyste finansminister Nicolaj Wammen i dag.

Regeringen dropper store velfærdsambitioner på grund af coronakrisen

Coronakrisen vil lægge en kraftig dæmper på velfærdsambitionerne i 'ganske lang tid fremover,' siger finansministeren. Men han garanterer, at regeringen vil dække demografien.

Tre gode grunde til ikke at blive kommunal leder

Ledelsesugen 2020: En klar succesformel for en kommune ville være et byråd og et folketing, som tegner de store linjer og overlader driften til toplederne og deres medarbejdere. Det er langt fra virkeligheden i dag, men Nærhedsreformen varsler måske tøbrud.

Bland dig i debatten, topleder

Ledelsesugen 2020: Offentlige topledere, som er enten er tavse eller overhørte i mediernes dækning af sager i den offentlige sektor, er med til at underminere den demokratiske samtale. Samtalen om, hvordan vi bedst praktiserer, styrer og udvikler velfærden til gavn for alle.
Martin Ravn (V), formand for Venstres byrådsgrupper i Horsens Kommune, foreslår sammen med De Konservative, at der spares på udgifterne til kommunens kommunikationsindsats. (Arkiv)

Opposition: Kommunens kommunikation har taget overhånd

Der bruges alt for mange penge på kommunens kommunikation. Det går ud over kernevelfærden. Det mener oppositionen i Horsens, som også synes, at borgmesteren får for meget medvind med indsatsen.
(Arkiv)

Usikkerheden banker på

'Vi er atter på corona-standby, men tolkningsrammerne er skarpere, samtidig håndterer vi det paradoksale i flere tilstedeværende elever og stigende fravær i slipstrømmen på testindsatsen. Men hvor er tidshorisonten? spørger skoleleder Maike Raahauge.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: