Vejle Kommune

  Der var folkefest i sommer, da Vejle lagde gader og veje til tredje etapestart i Tour de France. Nu er regningen for Touren landet.

  Den gule regning er landet: 149 kr. pr. borger

  Regnskabet er nu kommet, efter at Vejle Kommune i sommer bekostede en etape-start i Tour de France. Prisen for den gule folkefest bliver 149 kroner pr. borger.
  En kommunaldirektørs fuldskab under en julefrokost for år tilbage trækker stadig overskrifter.

  Kommunaldirektørs fuldskab under julefrokost spøger stadig

  En kommunaldirektør var så fuld under en julefrokost for år tilbage, at han forårsagede, at to ansatte kom til skade efter et fald. Sagen spøger stadig og giver anledning til rygter.
  Snart kan bilpendlere til og fra Vejle gratis tage bybussen, hvis de parkerer på en samkørselsplads i Vejle Syd eller Vejle Nord om morgenen.

  Myldretid og trængsel: Pendlere kan køre gratis med bussen

  Som et forsøg på at mindske trængslen på gader og veje i Vejle morgen og eftermiddag sætter Vejle Kommune og Sydtrafik nu gang i et forsøg. Bil-pendlere får nu mulighed for at køre gratis med bussen ind til byen i morgentimerne - og tilbage igen. 'Vejle Park and Ride' skal gerne skabe mere plads på vejene inde i byen.
  Vejle Kommune er begyndt at tage unge ledige med ud på en bustur, så de kan se, hvad ældrepleje og sosu-uddannelse handler om.

  Rekruttering: Ny måde at styrke unges interesse for sosu-uddannelse

  Vejle Kommune tager nye metoder i brug for at komme manglen på arbejdskraft i ældreplejen til livs. En af måderne er at køre unge i bus ud i virkeligheden.
  Kommunalforsker Roger Buch påstod i artikel, at byrådsseminar i Vejle var i strid med reglerne uden at kende den helt centrale afgørelse på området.

  Kommunalforsker rettede hård kritik mod byråd uden at kende central afgørelse

  Kommunalforsker Roger Buch kritiserede for nylig Vejle Kommune for at overtræde reglerne ved afholdelse af byrådsseminar. Nu erkender han, at han ikke kendte central afgørelse fra Indenrigsministeriet.
  Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.

  Kommune bruger 500 kr. pr. indbygger på Tour de France

  Fem centrale kommuner i de danske Tour de France etaper har tilsammen afsat 114 millioner kroner til formålet. En af kommunerne bruger, hvad der svarer til 500 kr. pr. indbygger. Økonomisk set er det næppe en god forretning, siger forsker.
  En del ældre må hen over sommeren regne med, at der bliver færre aktiviteter og mindre praktisk hjælp.

  Stor kommune varsler: Ældreplejen kan blive forringet i ferietiden

  Flere nullermænd og mindre aflastning af pårørende. Det kan ældre i stor kommune blive nødt til at leve med i sommer som følge af mangel på personale. Ældreplejen er også ferie-presset i andre kommuner.
  Ved hjælp af et interaktivt kort kan borgerne i Vejle Kommune nu se, om de har udsigt til at få fjernvarme. (Der er et link til kortet nede i artiklen)

  Vejle Kommune er blandt de første klar med et overblik over muligheden for fjernvarme

  Regeringen ønsker, at alle kommuner inden nytår skal fortælle naturgaskunder, om de kan få fjernvarme eller andre energikilder. I Vejle Kommune kan borgerne allerede nu se, hvad planerne er.
  At give sosu'er i ældreplejen fleksibilitet i deres arbejde og arbejdstid har vist sig at være effektivt i forhold til at få dem til at blive i jobbet. Det oplyser seniorchef fra Vejle Kommune.

  Interessenter og fagfolk: Manglen på sosu’er handler om meget mere end løn

  Der skal fokus på meget mere end løn og bonusser, for at kommunerne kan sikre arbejdskraft nok til ældreplejen. Det fastslår fagfolk og interessenter. De peger blandt andet på, at lederne i ældreplejen skal være bedre og mere fleksible i deres måde at tilrettelægge arbejdet på.
  Både KL og Vejle Kommune kunne ånde lettet op efter en principiel dom.

  Ingen erstatningsansvar: Vejle og KL vandt principiel sag

  Både Vejle Kommune og KL kunne ånde lettet op, da de i tirsdags vandt en principiel sag over Jytte Jensen. Vejle Kommune var ikke erstatningsansvarlig i overgrebssag fra 1986.