Vejen Kommune

  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  Et tab på tre millioner kroner på at afhænde investeringer kan godt mærkes i en kommune af Vejens størrelse, fastslår borgmester Frank Schmidt-Hansen (K).

  Kommunekasser lider under salg af russiske aktier

  Det er ikke nogen gratis omgang, når lokalpolitikere forlanger, at kommunen afhænder sine investeringer i Rusland. Det viser sager fra blandt andre Aarhus og Vejen.
  Bormesteren har ændret mening i Vejen Kommune oh trækker nu investeringer i Rusland ud,

  Borgmester trækker millioninvestering ud af Rusland efter stor modstand

  Mandag eftermiddag er det blevet kendt, at Vejen Kommune har ændret mening og nu trækker millioninvestering ud af Rusland.
  Det er en lille sorte boks under låget til skraldespanden, der indeholder en sensor, som giver besked, når spanden trænger til at blive tømt..

  Intelligente kommunale skraldespande kan reducere i C02

  Databaseret affaldsregistrering kan nedbringe antallet af kommunale affaldstømninger med mindst 30 procent. Det viser et nyt forsøg i Vejle Kommune, hvor en virksomhed har testet, hvordan sensorer monteret i 150 af kommunens 900 affaldsspande kan fortælle kommunen, hvornår de skal tømmes.
  Tillid er altgørende, hvis man skal gøre sig forhåbninger om borgmesterkæden.

  Tre borgmestre: Tillid er vigtigst for en konstitueringsaftale

  Vil du have de gyldne kæder. Så skal folk kunne stole på dig. Det er det allervigtigste i forbindelse med en konstitueringsaftale, siger tre erfarne borgmestre.
  Der skal flere penge i kommunekassen for at opretholde velfærden i Vejen, mener den socialdemokratiske spidskandidat Jørgen Thøgersen og foreslår kontroversiel skattestigning.

  S-spidskandidat: Sæt skatten op her i kommunen

  Økonomien er så stram, at der simpelthen skal opkræves mere i skat for at gøre den bedre. Det mener socialdemokratisk spidskandidat ved KV21. Krav om højere skat er forekommet før i kommunal valgkamp.
  Anja Daugaard, byrådsmedlem i Vejle, smækker nu også med døren og forlader Liberal Alliance.

  Oprøret i Liberal Alliance breder sig

  Der er et mindre oprør i gang i Liberal Alliances kommunale bagland. Nu er kandidater i tre kommuner til kommunalvalget selv gået - eller er blevet gået - fra LA. Moderpartiet bliver kritiseret for dårlig organisatorisk kultur.
  De er gået i protest fra Liberal Alliance. Nu tidligere lokalformand i Vejen, Alvin Lykke (t.v.), og byrådsmedlem Martin Boye.

  Lokale partifolk løber væk fra Liberal Alliance

  Partisoldaterne i vestjyske Vejen laver faneflugt fra Liberal Alliance. De mener, at moderpartiet er alt for præget af "selvpromovering" og manglende idealisme.
  Forældre skal have tilskud til at passe egne, små børn, mener lokalpolitikere i Vejen og Halsnæs.

  Politikere vil give forældre tilskud til pasning af egne børn

  Kommunalpolitikere vil gerne give forældre mulighed for at blive belønnet for at passe egne børn. Familierne skal have mulighed for 'at prioritere børnene, mens de er helt små,' skriver to Venstre-byrådsmedlemmer.
  Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

  Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

  15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
  Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv)

  Lange ventetider i tandplejen koster kassen: Skal dækkes som coronaudgift

  Borgmester håber på, at kommunens ekstraudgifter til nyansættelser i tandplejen kan kompenseres fra staten som ekstraordinær coronaudgift.
  Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

  Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

  Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.