Vejen Kommune

  Miljøbelastningen fra køer er omdrejningspunkt i et sagsanlæg mod Vejen Kommune. Sagen kan få betydning for en række kommuner og omkring 300 husdyrbrug.

  Kommune stævnet – sagen kan få betydning på landsplan

  To landbrugsorganisationer lægger sag an mod Vejen Kommune. Udfaldet kan få betydning på landsplan for landbrug, der står til at blive lukket på grund af miljøkrav.
  Børnene og deres forældre kommer i 2023 til at mærke, at der er smalhals i en række kommuner.

  Stramme budgetter rammer børn og forældre

  I flere kommuner tyr man nu til besparelser på børneområdet for at få budgetterne for 2023 til at hænge sammen. Kortere åbningstider og flere lukkedage er nogle af konsekvenserne.
  "Det er her, hvor jeg bliver en lille smule træt af, at vi bliver dømt på en infrastruktur, vi ikke kan rykke tilstrækkeligt ved," lyder der fra formanden for erhvervsudvalget i Gribskov Kommune i en kommentar til DI`s måling af lokal erhvervsvenlighed.

  Gribskov Kommune på toppen – og i bunden

  I Gribskov Kommune, der har Indenrigsministeriets højeste Private-leverandør-Indikator, ligger man i bunden, når det kommer til erhvervsvenlighed, men Gribskov er ikke den eneste kommune, hvor tingene er vendt om, hvis man nærlæser Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed.

  Jyske kommuner scorer igen højst på erhvervsvenlighed

  Jyske kommuner dominerer igen toppen af Dansk Industris rangliste over kommuners erhvervsvenlighed. Vejen Kommune indtager førstepladsen efterfulgt af kommunerne Morsø og Ikast-Brande. Se her din kommunes plads på ranglisten i 2022 og 2021.
  Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  Et tab på tre millioner kroner på at afhænde investeringer kan godt mærkes i en kommune af Vejens størrelse, fastslår borgmester Frank Schmidt-Hansen (K).

  Kommunekasser lider under salg af russiske aktier

  Det er ikke nogen gratis omgang, når lokalpolitikere forlanger, at kommunen afhænder sine investeringer i Rusland. Det viser sager fra blandt andre Aarhus og Vejen.
  Bormesteren har ændret mening i Vejen Kommune oh trækker nu investeringer i Rusland ud,

  Borgmester trækker millioninvestering ud af Rusland efter stor modstand

  Mandag eftermiddag er det blevet kendt, at Vejen Kommune har ændret mening og nu trækker millioninvestering ud af Rusland.
  Det er en lille sorte boks under låget til skraldespanden, der indeholder en sensor, som giver besked, når spanden trænger til at blive tømt..

  Intelligente kommunale skraldespande kan reducere i C02

  Databaseret affaldsregistrering kan nedbringe antallet af kommunale affaldstømninger med mindst 30 procent. Det viser et nyt forsøg i Vejle Kommune, hvor en virksomhed har testet, hvordan sensorer monteret i 150 af kommunens 900 affaldsspande kan fortælle kommunen, hvornår de skal tømmes.
  Tillid er altgørende, hvis man skal gøre sig forhåbninger om borgmesterkæden.

  Tre borgmestre: Tillid er vigtigst for en konstitueringsaftale

  Vil du have de gyldne kæder. Så skal folk kunne stole på dig. Det er det allervigtigste i forbindelse med en konstitueringsaftale, siger tre erfarne borgmestre.
  Der skal flere penge i kommunekassen for at opretholde velfærden i Vejen, mener den socialdemokratiske spidskandidat Jørgen Thøgersen og foreslår kontroversiel skattestigning.

  S-spidskandidat: Sæt skatten op her i kommunen

  Økonomien er så stram, at der simpelthen skal opkræves mere i skat for at gøre den bedre. Det mener socialdemokratisk spidskandidat ved KV21. Krav om højere skat er forekommet før i kommunal valgkamp.
  Anja Daugaard, byrådsmedlem i Vejle, smækker nu også med døren og forlader Liberal Alliance.

  Oprøret i Liberal Alliance breder sig

  Der er et mindre oprør i gang i Liberal Alliances kommunale bagland. Nu er kandidater i tre kommuner til kommunalvalget selv gået - eller er blevet gået - fra LA. Moderpartiet bliver kritiseret for dårlig organisatorisk kultur.