Veje

  Veje

  Sagen om udelys i Sorø Kommune er interessant, fordi den illustrerer hvor langtrukken og dyrt det kan være for begge parter i et offentligt-privat samarbejde.

  Kommune taber millionstrid i landsretten om udelys

  'Jeg er selvfølgelig drøn-ærgerlig over, at byrettens afgørelse ikke gjorde sig gældende i landsretten.' Sådan lyder det fra Sorø-borgmester Gert Jørgensen, der står med en millionregning, men modparten er ganske tilfreds. Læs her, hvad der er op og ned i sagen.
  Blandt andet overgroede fortove får borgmester Thomas Adelskov (S) til at fortryde udlicitering.

  Borgmester fortryder udlicitering og sætter fut i debat

  Udliciteringen af Park og Vej er slået fejl, og vi skal tage opgaverne hjem igen. Det mener borgmester, som er ked af, at han lod sig presse til udlicitering.
  Regeringen vil gøre op med den gamle femfingerplan i hovedstadens kollektive trafik og sikre bedre muligheder for at rejse på tværs af de nuværende S-togslinjer.

  Sådan vil regeringen bruge 39,5 milliarder på kollektiv trafik

  Den kollektive transport i hovedstaden skal have et afgørende løft, mens beboerne i provinsen må se langt efter forbedringer af den lokale og regionale kollektive trafik.
  Regeringens ministre ankom til Kalundborg i ministerbiler, og understregede dermed, at den primært satser på privatbilisme i provinsen. Her ankommer indenrigsminister Kaare Dybvad.

  Sådan skal der bruges 46,9 milliarder på nye veje over hele landet

  Se her, hvor de nye vejforbindelser i Danmark skal placeres ifølge regeringens infrastrukturudspil, som blev præsenteret i dag.
  Billunds borgmester Ib Kristensen (V) er blandt de utilfredse borgmestre. Han er "irriteret" over, at Billund ikke ser ud til at få den længe ønskede Hærvejsmotorvej.

  Flere borgmestre kræver mere infrastruktur

  Der skal mere til, lyder det fra flere borgmestre ovenpå regeringens udspil til mere infrastruktur. Andre borgmestre lovpriser udspillet 'Danmark fremad'.