Varde Kommune

  Mandø i Vadehavet håber på at blive certificeret som 'Dark Sky Park'. Det vil styrke turismen til øen.

  Det ny sort: Kommuner vil være endnu mere mørke

  Der er er naturoplevelser og turistpenge i at kunne tilbyde uforstyrret kig til stjernehimlen. Det erkender man i fire vadehavskommuner og lover i ny aftale at forstærke det naturlige mørke.
  Arbejde i afløserkorpset i Varde Kommune har givet Lars Bjerg, 54 år, lyst til at begynde på Social- og Sundhedsassistent-uddannelsen i Esbjerg. Man se video med ham nede i teksten.

  Kommune: Fast afløserkorps sparer tusindvis af eksterne vikartimer

  Varde Kommune er gået fra at bruge mellem 750 og 1.500 timer om ugen til under 400 timer ugentlig hos eksterne vikarbureauer for at dække vagtplanen i ældreplejen. Det skyldes i høj grad etableringen af et internt afløserkorps, oplyser kommunen.
  Varde Teater- og Musikhus bliver fremtidens bud på et moderne foreningshus, der kan forene hverdag og fest i harmoni.

  Sådan bliver Vestjyllands nye teater- og musikhus

  Det nye Varde Teater- og Musikhus bliver et moderne bud på fremtidens foreningshus og kommunens nye kulturelle samlingspunkt, lyder det fra kommunen og vinderne af arkitektkonkurrencen.
  Varde Kommune foreslår at omdanne den forurenede Kærgård Klitplantage til en statslig vindmøllepark.

  Kommune hilser vindmøllepark velkommen

  Varde Kommunes politikere inviterer nu Indenrigs- og Boligministeriet til at kigge på et stort og stærkt forurenet plantageområde, hvor der kan stilles statslige vindmøller op.
  Varde Kommune udbetalte tilskud på baggrund af urigtige og vildledende oplysninger, lyder det i tiltale mod flere parter

  Idrætsforeninger og personer tiltalt for svig mod kommune

  Flere parter gav forkerte og vildledende oplysninger og fik tilskud, de ikke skulle have haft, lyder anklage.
  Bilerne fra bl.a. Blaabjerg Fritvalg vil fra den 1. december ikke længere være en del af bybilledet i Varde Kommune

  Robotstøvsugere: Halvdelen af de private frit-valgs-leverandører forlader kommune

  I Varde Kommune har politikerne besluttet, at borgere med behov for rengøring selv skal købe sig en robotstøvsuger. Nu er robotstøvsugerne ved at udkonkurrere de private leverandører. To leverandører har allerede trukket sig.
  De store universitetsbyer tiltrækker mange unge fra hele landet, der ønsker en længere uddannelse. Et nyt initiativ i Varde vil gøre de unge fra kommunen opmærksomme på, at der er gode job at finde efter uddannelsen på hjemstavnen.

  Kommune ansætter unge lobbyister i universitetsbyer

  Unge, der søger mod de store uddannelsesbyer efter gymnasiet, skal være mere end velkomne tilbage til hjemegnen efter endt studie. Det er Varde Kommunes tilgang til en ny strategi med unge ambassadører i Aarhus og Odense.
  Datoen for det kommende folketingsvalg er endnu ikke fastsat, men flere lokalpolitikere har hen over sommeren meldt ud, at de kandiderer til Folketinget.

  Få overblik: Disse byrådsmedlemmer opstiller ved folketingsvalget

  Hen over sommeren har flere byrådspolitikere meldt ud, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg. Her i artiklen kan du læse om en del af byrådspolitikerne, som har mod på Folketinget.
  To ud af tre byrådsmedlemmer mener, at kommunen i de her år skal give førsteprioritet til investeringer, som nedbringer kommunens og borgernes udslip af CO2. Det viser en rundspørge foretaget af NB-Kommune.

  To ud af tre byrådsmedlemmer: Giv førsteprioritet til klimainvesteringer

  To ud af tre lokalpolitikere vil give førsteprioritet til investeringer, der gavner klimaet. Det viser ny undersøgelse gennemført af NB-Kommune. To lokalpolitikere af vidt forskellig observans sætter her ord på nogle af dilemmaerne; hvorfor de gerne prioriterer klimaarbejdet; og hvilke benspænd de ser.
  Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

  Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

  Varde Kommune er gået sammen med Dansk Industri om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  I Varde Kommune erkender man, at det kan blive nødvendigt at flytte ukrainske flygtninge, der er faldet til i Varde, fordi kvoten her er fyldt.

  Varde: Trist hvis vi bliver nødt til at skille ukrainske familier fra hinanden

  Varde Kommune kan kun rumme flygtninge udover kvoten, hvis de er i arbejde og forsørger sig selv. Derfor risikerer kommunen at skulle sende familier til andre kommuner, hvis de ikke er selvforsørgende.