Varde Kommune

  Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

  Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

  Varde Kommune er gået sammen med Dansk Industri om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  I Varde Kommune erkender man, at det kan blive nødvendigt at flytte ukrainske flygtninge, der er faldet til i Varde, fordi kvoten her er fyldt.

  Varde: Trist hvis vi bliver nødt til at skille ukrainske familier fra hinanden

  Varde Kommune kan kun rumme flygtninge udover kvoten, hvis de er i arbejde og forsørger sig selv. Derfor risikerer kommunen at skulle sende familier til andre kommuner, hvis de ikke er selvforsørgende.
  "Vi har samlet en hel liste med tvivlsom lovgivning, som besværliggør hverdagen for virksomhederne og skaber unødvendige arbejdsgange i kommunen," siger borgmester Mads Sørensen (V), Varde Kommune.

  Ønske om frikommune-status: Slip os fri på erhvervsområdet

  Vi vil gerne have frikommunestatus i forhold til vores lokale erhvervsliv. Sådan lyder ønsket fra en kommune, der bakkes varmt op af Dansk Industri.
  Ukrainske flygtninge i Syddanmark skal til Aarhus eller Odense for at få optaget biometri (billede og fingertryk) for at kunne søge om opholdstilladelse.

  13 syddanske borgmestre: Opret lokal mulighed for biometri i landsdelen

  For at få opholdstilladelse skal ukrainske flygtninge i dag til enten Næstved, Aalborg, Aarhus, Odense eller Bornholm for at få optaget biometri. Det giver besvær og urimelig lange transporttider for flygtninge i det syd- og sønderjyske kommuner.
  (Arkiv) Tal fra Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning tyder på, at indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad tager fejl. Ukrainske flygtninge kommer også i stort tal til hovedstaden.

  Mange ukrainske flygtninge vælger hovedstaden

  Minister forventer, at de fleste slår sig ned i landområder, men København har nu indkvarteret over 1.100 ukrainske flygtninge. Kommunen har dermed sammen med privat indkvarterede modtaget flere flygtninge end beregnet ved et fordelingstal mellem kommunerne.
  Koldt vejr rammer grænseovergangen ved Medyka i det østlige Polen ved grænsen til Ukraine for nogle dage siden. Snart kommer flere til de danske kommuner, som er klar til at hjælpe.

  Kommuner med mange ukrainere gør klar til at modtage flere

  Kommuner som Viborg og Varde har allerede mange herboende ukrainere og forbereder sig på at modtage flere.
  Snart skal de ældre i Varde Kommune til at skifte deres klassiske støvsuger ud med en robotstøvsuger.

  Varde Kommune vil have ældre til at købe robotstøvsugere

  Social- og Sundhedsudvalget i Varde Kommune har netop godkendt et forslag om, at de 1150 modtagere af hjælp til støvsugning i ældreplejen i Varde Kommune skal ud at købe en robotstøvsuger.
  Lerdueskydning larmer. Det har nu skabt en lokal støjkrig, der kan få nationale konsekvenser.

  Støjkrig mellem kommune og jægere kan få konsekvenser over hele landet

  En lokal konflikt mellem kommune og jagtforening om støjen fra en flugtskydningsbane i Sydjylland kan medføre, at jagtforeninger over hele landet må opgive lerdueskydning.
  Gebyrer på aktindsigt skal få borgere og medier til tænke sig mere om, før de anmoder om tidskrævende opgaver, oplyser kommunaldirektør i Varde, Mogens Pedersen.

  Kommune indfører gebyr for aktindsigt

  Fremover skal borgere og medier betale for det, hvis de beder om tidskrævende aktindsigter i Varde Kommune. Folk skal vide, at aktindsigter kan sluge mange ressourcer, forklarer kommunaldirektøren.
  Mette Abildgaard (K) håber på, at statsministeren er mere lydhør over for at fjerne love og regler på ældreområdet, end børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er.

  Konservative vil hjælpe kommuner med at rekruttere østeuropæere

  Konservative vil have lovændring, så kommuner kan kompenseres, hvis de med henblik på rekruttering får flere østeuropæere ind på sosuskoler. 'Vi skylder vi hinanden at tage alle midler i brug', mener ældreordfører.
  Nadiia Konyk fra Ukraine er lykkelig for, at hun har fået en uddannelse som sosu-hjælper. Hun bestod sidste fag torsdag i forrige uge. Og hun glæder sig til at starte på sin første arbejdsdag som færdiguddannet i morgen, tirsdag.

  Østeuropæere på sosu-uddannelse: Første elev er færdiguddannet

  Varde Kommune har stor succes med at få østeuropæere ind på sosu-uddannelsen. Nu er først elev færdiguddannet.