Vallensbæk Kommune

  Borgmester Henrik Rasmussen (K) har svært ved at forstå, hvorfor skoler og daginstitutioner skal holdes lukkede i to uger. (Arkiv)

  Borgmester undrer sig over skolelukning for de mindste

  Skoler skal lukke i to uger i Vallensbæk, og det undrer borgmester, som ikke ser smittestigning hos de yngste.
  Smitten stiger i Brøndby og en del af Ballerup, hvor skoler og fritidsordninger nu lukker midlertidigt. (Arkivfoto).

  Højt smittetal lukker skoler og børnetilbud på Vestegnen

  Skoler lukker midlertidigt i de fire vestegnskommuner Brøndby, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup.
  Vallensbæk ved København er Danmarksmestre i at behandle byggesager hurtigt. I mange andre kommuner bruger man 10 til 40 gange så lang tid.

  Vallensbæk er suverænt hurtigst til at behandle byggesager

  I Vallensbæk Kommune er man suveræn hurtige til at behandle byggesager. De langsomste kommuner i byggesager er Samsø og Hvidovre. Se din kommunes bygge-sagsbehandlingstider her.
  Sådan er Vallensbæk Byhave med 518 boliger tænkt til at se ud fra Køge Bugt Motorvejen. Flere borgeres klage sætter indtil videre en stopper for byggeriet.

  Borgere stopper stort byggeri

  En gruppe borgere slog sig sammen i Vallensbæk Kommune for at klage over et stort byggeprojekt. Planklagenævnet har nu ophævet lokalplanen for byggeriet.

  Flest fattige forældre i yderkommuner får glæde af ekstraordinært tilskud

  Det er mest fattige forældre i yderkommuner, som får glæde af, at regeringen hjælper familier, som er økonomisk presset på grund af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. Se tallene for det midlertidige børnetilskud i din kommune her.
  Borgmesteren i Vallensbæk Henrik Rasmussen (K), (t.v.) og borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) har sammen med byrådene nu godkendt ophør af det forpligtende samarbejde kommunerne imellem.

  Kommuner nærmer sig stop for 14 års nært samarbejde

  To byråd har nu godkendt papirerne. Skilsmissebegæringen fra Vallensbæk og Ishøj er sendt til Indenrigs- og Boligministeriet, der skal stå for den endelige godkendelse.
  Det giver gode snakke og øget bevidsthed om sundhed, når undervisningen af elever i 10. klasse en gang imellem foregår rundt om et lejrbåd. Det viser erfaring fra pilotprojekt.

  Pilotprojekt i det fri øger trivsel blandt unge

  Nyt pilotprojekt skaber fysisk og mentalt sundhed blandt unge i 10. klasse. Elev fortæller, at 'sundhedstimer' har lært ham 'rigtig mange nye ting i forhold til søvn og kost.'
  Skoleelever gøres til smitte-ambassadører

  Kommune udpeger skoleelever til smitte-ambassadører

  Kommune ønsker bedre kommunikation til unge om corona og udpeger skoleelever til smitte-ambassadører. Det fører til video med budskabet: 'Overhold retningslinjerne – fremtiden er i dine hænder'.
  Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) åbner nu for, at kommuner, som ikke får opfyldt deres ansøgning til restpuljen til skatteforhøjelser, alligevel kan få mulighed for at hæve skatten, hvis det frem mod budgetvedtagelserne viser sig, at de tildelte skatterammer ikke bliver udnyttet i andre kommuner.

  Minister åbner for anden runde af ansøgninger til skatteforhøjelser

  Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), åbner nu for, at kommuner, som ikke får opfyldt deres ansøgning til restpuljen til skatteforhøjelser, kan få del i en eventuelt uudnyttet tildelt ramme. 'Jeg går stærkt ud fra, at det er grundige og seriøse overvejelser, der ligger bag ansøgningerne," skriver Astrid Krag.
  Den konservative borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, er stærkt utilfreds med udligningsreformen. Han mener, at aftalepartierne som følge af de politiske forhandlinger bevidst har ramt de konservative kommuner hårdt.

  Konservative kommuner lægger op til store skattestigninger i 2021

  Seks kommuner - heraf fem konservative - har ansøgt om at hæve skatten mere end det beregnede tab på udligningsreformen og risikerer dermed sanktioner. 'Udligningen er lavet med kirurgisk snit, hvor man har ramt de konservative kommuner,' siger K-borgmester.
  Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, synes det er urimeligt, at kommunen skal betale til andre i udligning. (Arkiv)

  Borgmestre ser vidt forskelligt på udligningsreform

  Reaktionerne er vidt forskellige, når borgmestrene vurderer konsekvenserne af den nye udligningsreform, der blev vedtaget i går. Her er både dyb frustration og stor glæde.