Ungeindsats

  -

  Tre kommuner har besluttet, at de ikke vil skære på ungeområdet i år. Det fortæller (fra venstre) arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa, Søren Lorenzen, arbejdsmarkedschef i Næstved Torben Bahn Petersen og arbejdsmarkedschef i Hjørring Michael Duus Nielsen.

  Kommuner fastholder uændret ungeindsats efter krav om besparelse

  Flere kommuner har valgt at fortsætte ungeindsatsen uden besparelser i 2022 på trods af, at første besparelse på jobcentrene til finansiering af Arne-pensionen pegede på netop det. Syv kommuner fortæller til NB-Beskæftigelse, hvordan de har håndteret besparelsen.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tager god imod forslag fra KL om, at unge skal i arbejde i stedet for uddannelse.

  Minister reagerer på KL’s forslag om at fjerne uddannelsespålæg

  KL's forslag om at fjerne det såkaldte uddannelsespålæg for personer under 30 år i kontanthjælpssystemet kom samme dag, som forhandlinger om besparelser på jobcentre startede. Ministeren tager godt imod forslaget.
  Unge på uddannelseshjælp skal have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener udvalgsformand i KL Peter Rahbæk Juel.

  KL vil hellere have unge ledige i job fremfor at presse dem i uddannelse

  Mange unge under 30 år i kontanthjælpssystemet har det svært. Men nu skal de have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener KL, der også vil flytte 10. klasse fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne.

  Ny undersøgelse: Unge uden uddannelse har ofte andre sociale udfordringer

  En ny undersøgelse viser, at tre ud af fire 25-årige uden ungdomsuddannelse har en eller flere sociale udfordringer. Med trepartsaftalen fra efteråret kan unge under 30 år i kontanthjælpssystemet sendes direkte i job frem for uddannelse.

  Andelen af unge uden arbejde eller uddannelse faldt i 2020

  For første gang siden 2008 er andelen af unge mellem 16-24 år, som hverken er i uddannelse eller arbejde, under 10 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
  Professor Nina Smith var sammen med Bo Lidegaard, som er tidligere chefredaktør på Politiken, på scenen til KLs topmøde. Her skulle de blandt andet tale om, hvor vidt velfærdssamfundet var gode nok til at gribe unge mennesker, der hverken er i arbejde eller under uddannelse.

  Professor om ungeindsats: Kommuner skal samarbejde med virksomheder om job

  Alt for mange unge mennesker tabes i dag, mener professor Nina Smith: 'Der er et stort potentiale i at finde ud af at gøre det bedre og kigge mere helhedsorienteret på mennesker.'
  Ali Qais (V) fra Tårnby Kommune glæder sig over kommunens ungeindsats. Et projekt med 51 unge har nemlig fået over halvdelen i enten uddannelse eller arbejde.

  Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsats

  Tårnby Kommune har samlet sin ungeindsats, hvilket har fået en stor gruppe udsatte unge i arbejde og uddannelse. Nu vil kommunen indføre ordningen til alle unge med lignende profil.
  Gordon Ørskov Madsen, som er formand for Danmarks lærerforening, mener at det er tid til, at folkeskolerne arbejder bedre sammen med ungdomsuddannelserne. Han vil også styrke de unges vejledning, så man kan sikre, at flere unge mellem 16 og 24 år kommer sikkert fra folkeskolen og over i enten arbejde eller en ind i en ungdomsuddannelse.

  Andelen af unge uden uddannelse og arbejde stiger

  Hvordan man får flere unge i uddannelse eller arbejde efter folkeskolen bliver et stort tema til årets Kommunaløkonomisk Forum i dag, torsdag. NB-Medier tager hul på udfordringerne allerede i dag.
  Flere børn og unge skal hjælpes i gang med den rigtige fritidsaktivitet i Holstebro Kommune.

  Holstebro udvider hjælp til fritidsaktiviteter

  Et udvidet samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne skal gøre det nemmere for børn og unge fra boligområdet Trekanten i Holstebro at komme i gang med en fritidsaktivitet.
  Aspiranterne får en introduktion til de lokale kulturinstitutioner: Kulturværftet, Værftshallerne, Museet for Søfart og m.fl., og de er også del af det kreative forløb, som de unge gennemgår.

  Kommune bruger kunst til at løfte sårbare unge

  Mismod er erstattet af håb og tro på en fremtid med uddannelse og arbejde for flere af de unge, der har deltaget i projektet Aspiranterne. Nu skal projektet udbredes til andre kommuner.
  (Arkiv) Aftalen om at beskære indsatsen for unge under 30 skal beskæres med 330 millioner kroner møder kritik. Billedet er fra den socialøkonomiske virksomhed Incita, der bla. har unge fra København i aktivering.

  ‘Brandærgerligt, at man slækker krav til unge,’ lyder det fra jobcenterchef om besparels...

  Aftale om besparelse på jobcentre henter over 330 millioner kroner på indsatsen for unge på uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsdirektør kalder aftalen 'paradoksal'. Også en arbejdsmarkedsprofessor kritiserer aftalen.