Unge

  Markant fald i antallet af unge uden job og uddannelse

  Nye tal viser, at andelen af unge, som ikke er i hverken job eller uddannelse, faldt markant i 2021, og nu er på det laveste niveau i mere end 13 år. Se antallet i din kommune.
  Et projekt i ni kommuner med hurtig indsats overfor unge med psykiske udfordringer høster stor anerkendelse.

  Hurtig hjælp og samtaler redder unge ud af mistrivsel

  Kvik støtte til unge, der mistrives, har løftet to ud af tre væk fra risiko for depression og angst. Kommunerne er begejstrede, og KL vil gerne brede ud til alle landets kommuner.
  Oxycontin er en smittestillende piller i gruppen inden for opioider, som man kan blive afhængig af.

  Danmark mangler beredskab mod unges misbrug af vanedannende piller

  Flere kommunale misbrugscentre beretter om tendens med, at unge ned i 14-års alderen tager illegale opioid-piller. Det skaber et pres på centrene, der ikke er klædt på til afvænnings-opgaven.
  "Næsten 45.000 unge er lige nu hverken i gang med en uddannelse eller et arbejde. Ikke noget at stå op til om morgenen," sagde statsministeren i sin nytårstale. Men virkeligheden er mere nuanceret.

  På trods af nytårstale: Antallet af udsatte unge er langt færre og går den rigtige vej

  Statsministeren vil gerne gøre mere for de omkring 45.000 unge uden uddannelse og job, men faktum er, at ikke alle i gruppen har det svært, og antallet har været faldende de seneste fem år.
  Et nyt 'unge seksualråd' skal udvikle ideer til, hvordan der skabes et 'sexet' Aarhus, hvor alle kan udfordre deres seksualitet trygt, sikkert og sundt.

  Nyt ungeråd skal gøre Aarhus til en sexet by

  Et enigt byråd i Aarhus opretter nu et 'unge seksualråd'. Det sker efter efterspørgsel på mere viden og handling for at forbedre den seksuelle sundhed.
  Det her med, at fri- og privatskoler vrimler med velstillede børn er mest af alt et storbyfænomen, fremgår det af ny analyse.

  Analyse: Det er især i storbyerne, at der er en skæv elevsammensætning i privatskolerne

  Det er især i de større byer, at fri- og privatskoler har en forholdsvis stor andel af velstillede børn. I områder, hvor der er langt til den nærmeste folkeskole, er der en mere blandet elevsammensætning på fri- og privatskolerne, viser ny analyse.

  Fakta: 17 procent mindre ledighed blandt 16-24-årige

  Arbejdsløsheden blandt de 16-24-årige faldt med omkring 6.500 fra 2018 til 2021. Det er et fald på 17 procent. Hele 91 kommuner har bidraget til successen. Find din kommune her.
  (Arkiv) "Jeg bliver selv meget træt, hvis man hører om mennesker, der skal afprøves i en time om ugen," siger professor Nina Smith om kritikken af jobcentrene. Hun er formand for Reformkommissionen, der vil foreslå en helt ny model for ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

  Kendt professor: Kommuner skal samarbejde strategisk med civilsamfund og virksomheder

  En helt ny model. Det kan vi vente, når Reformkommissionen med professor Nina Smith i spidsen kommer med rapport om unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet.

  Unge hjælper og hygger om ældre på plejehjem – og løser rekrutteringsproblemer

  Som et forsøg ansætter flere kommuner lige nu unge under 18 år som plejehjemspersonale, der hygger om de ældre. Forsker mener, at det er "meget, meget positivt", at et stigende antal unge får fritidsjob på plejehjem. Og de unge, der snuser til jobbet, håber kommunerne og plejehjemslederne at kunne lokke til faget på den lange bane.
  Jesper Nielsen-Man er leder af Ungesekratariatet i Hjørring Kommune. Her tror de på, at hvis flere unge kommer mere i erhvervspraktik allerede i folkeskolen, så kan man på længere sigt få flere unge i arbejde.

  Erhvervspraktik skal få unge i arbejde

  Hjørring Kommune får flere og flere folkeskoleelever i erhvervspraktik. De fremhæves af reformkommissionen som det gode eksempel. Leder af Ungesekretariatet forklarer til NB-Økonomi, hvordan de forsøger at inspirere de unge til et arbejde.
  Med fritidsjobbet kommer også håbet om at finde det gode kollegaskab og blive anerkendt som den, man er i et nyt projekt med gode resultater.

  Pædagogisk lim forbinder socialt sårbare unge med arbejdsmarkedet

  Et fritidsjob kan være en vej ind i fællesskabet og en passende udfordring for unge i udsatte positioner - især hvis det hjælpes på vej af en pædagogisk, målrettet indsats. Det er en af konklusionerne i et nyt forskningsprojekt.

  Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

  Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.