Ungdomsuddannelser

  Ungdomsuddannelser

  Unge på uddannelseshjælp skal have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener udvalgsformand i KL Peter Rahbæk Juel.

  KL vil hellere have unge ledige i job fremfor at presse dem i uddannelse

  Mange unge under 30 år i kontanthjælpssystemet har det svært. Men nu skal de have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener KL, der også vil flytte 10. klasse fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne.
  De seneste tal for 1. oktober 2021 viser et fald på 2.900 elever på FGU-uddannelsen eller 25 procent sammenlignet med 2020.

  Færre elever på vigtig uddannelse i hele landet – se tallet for din landsdel

  Antallet af elever på Den Forberedende Grunduddannelse, FGU, er faldet med næsten en fjerdedel på et år, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Nedgangen i antallet af elever er sket over hele landet.
  Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har godkendt en række uddannelser, hvoraf størstedelen kommer til at ligge uden for de fire største byer. (Arkivfoto).

  18 nye uddannelser på vej uden for de store byer

  Regeringen og et flertal i Folketinget vil gerne have, at flere uddannelser spreder sig over landkortet.
  Hvis man er en aktiv del af en forening, gruppe eller organisation hver uge, er der ca. 75 procent større sandsynlighed for, at man har høj mental sundhed.

  Foreningsliv kan afhjælpe unges ensomhed

  Hver dag dropper studerende ud af videregående uddannelser på grund af ensomhed og mistrivsel. Et problem, som idrætten og de positive foreningsfællesskaber kan være med til at løse.
  30 borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd opfordrer Christiansborg-politikerne til at holde fast i uddannelsesaftalen.

  30 borgmestre i fælles opråb: Hold fast i uddannelsesaftale

  I et åbent brev til partierne bag uddannelsesaftalen, skriver 30 borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd under på deres opbakning til aftalen om flere uddannelser i hele landet. Læs brevet i sin fulde længde herunder.

  Kun ni kommuner har øget andelen af unge med erhvervsuddannelse

  I 89 af landets kommuner har der været et fald i andelen af unge, der har taget en erhvervsuddannelse over de seneste fem år trods stort fokus på erhvervsuddannelserne. Se udviklingen i alle kommuner.
  Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ønsker ikke, at elever skal sanktioneres for at blive hjemme på grund af corona.

  Undervisningsminister opfordrer til ikke at straffe coronafravær

  Elever på ungdomsuddannelser skal ikke sanktioneres, hvis de bliver hjemme grundet corona, mener minister.
  Steffen Damsgaard er bekymret for, hvad nedlukning af studiepladser i de store byer vil betyde for intentionen om en mærkbar decentralisering af uddannelsesområdet.

  Landdistrikter: Uddannelsesplaner risikerer at forpurre ambitionen om bedre balance

  Landets universiteter vælger at lukke store dele af studiepladserne i storbyerne som modsvar på den politiske aftale om at skabe uddannelser i hele Danmark. Landdistrikternes Fællesråd er bekymret.
  Børne- og undervisningsministeren tror fortsat på FGU, selv om den første periode for uddannelsen har været hård.

  Nyskabt ungdomsuddannelse fortsætter trælse tendenser

  Ikke bare kæmper den forberedende grunduddannelse med stort fravær, optaget er også styrtdykket i 2021.

  29 byer kan kappes om at få ungdomsuddannelser

  Regeringen lægger op til, at 29 mindre byer kan kappes om at få ungdomsuddannelser. Se byerne her.
  Regeringen vil med et nyt udspil oprette op til 20 nærhospitaler i hele landet.

  Her er regeringens 13 initiativer

  Ifølge regeringen skal 13 initiativer i 'Tættere på II' lukke hullerne i Danmarkskortet indenfor sundhed, uddannelse og lokal udvikling.
  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek, sundhedsminister Magnus Heunicke og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil præsenterer regeringens udspil "Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling" på et pressemøde på Nordsjællands Hospital i Frederikssund.

  Regeringen ønsker flere uddannelser i mellemstore byer

  Unge i hele landet skal have mulighed for at tage en ungdomsuddannelse tæt på deres hjem.