Opgaven med at sikre god integration via sprogundervisningen er blevet vanskeligere det seneste årti, mener integrationsforsker. (Arkiv)

Kommuner sparer og presser prisen på lokale sprogcentre

Sprogcentre presses ned i pris, mens kommuner tilsidesætter kvaliteten i udbud. Eksperter frygter, at resultatet bliver en discount-danskuddannelse.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, vil lette administrationen for de mange internationale medarbejdere på vestjyske kommuners arbejdspladser. (Arkiv)

Borgmestre bønfalder minister: Hjælp vores virksomheder!

Vestjyske kommuner går sammen om at bede udlænge- og integrationsministeren oprette et såkaldt ISC-center for områdets internationale tilflyttere. Virksomhedernes kontakt til myndighederne er alt for bøvlet, når det gælder udenlandske medarbejdere, mener borgmestre.
Særligt i byggebranchen har den udenlandske arbejdskraft været stigende over de seneste måneder. Ovenpå et dyp efter nedlukningen i marts er den udenlandske beskæftigelse nu på sit højeste niveau nogensinde i byggebranchen.

Udenlandsk arbejdskraft vender tilbage til Danmark

Efter et stort fald i den udenlandske arbejdskraft ovenpå nedlukningen i marts, har der været en stigning i de seneste måneder. Den udenlandske arbejdskaft er nu næsten på samme niveau som før corona.
Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indvier i morgen, tirsdag, den nye Hjemrejsestyrelse, som skal medvirke til at flere afviste asylansøgere rejser hjem.

Asylansøgere skal straks på kursus i hjemrejse

Minister Mattias Tesfaye (S) vil have alle asylansøgere på et obligatorisk kursus i mulighederne for hjemrejse - lige efter deres ankomst til Danmark. Udmeldingen kommer i forbindelse med åbning af ny styrelse i morgen.