Udflytning

  Udflytning

  Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) offentliggjorde i går tal for andelen af videregående uddannelser i henholdsvis de store byer og de øvrige. Her fremgår det, at der i over tyve år ingen nævneværdig forandring har været.

  Uddannelsesfordelingen mellem land og by har været uændret i over tyve år

  Fordelingen mellem uddannelser i fire store byer og resten af Danmark har stort set været uændret i over tyve år. De nye tal modsiger regeringens fortælling om, at det er centraliseringen i nullernes skyld, at der er forskelle.

  Få overblik over udflytning af studiepladser

  Der kommer 41 nye uddannelses-initiativer spredt ud over hele landet de kommende år, fremgår det af ny aftale. Får din kommune glæde af nye studie- og arbejdspladser? Få overblikket her.
  Ambitionsniveauet er for lavt i den nye aftale om udflytning af studiepladser, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

  Landkommuner kritiserer ny aftale om udflytning af studiepladser

  Der bliver skudt under målet i den nye aftale om udflytning af studiepladser. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, som er skuffet.
  "Et bredt flertal i Folketinget tager her ansvar for, at faldende ungdomsårgange ikke fører til yderligere centralisering," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) om den nye af tale.

  Aftale om udflytning af uddannelser er faldet på plads

  Bredt politisk flertal udmønter nu forrige års aftale om udflytning af videregående uddannelser. Det bliver flyttet studiepladser til blandt andre kommunerne Viborg, Tønder, Kalundborg, Hjørring og Svendborg.
  Det bliver ikke til noget med en tandlægeskole i Hjørring. Det får regionsrådsformand til at tale om, at regeringen har lavet et løftebrud og givet Nordjylland en narresut.

  Kommunal kamp om uddannelser afgøres snart

  Snart afgøres det hvilke kommuner, der får glæde af udflytningen af uddannelsespladser. Indtil videre står Hjørring Kommune til at være landet blandt taberne, og det udløser vrede i Nordjylland.
  'En fantastisk nyhed' siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) om, at pædagoguddannelsen nu er på vej til Holbæk.

  Syv byer i provinsen får nye uddannelser

  Bliv pædagog i Holbæk, bioanalytiker i Hjørring eller ergoterapeut i Haderslev. Syv nye uddannelser uden for større byer er netop blevet godkendt. Det er et vigtigt skridt væk fra centralisering, mener minister.
  Det er lykkedes at lave et bredt forlig om udflytning af uddannelsespladser, oplyser uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

  Politisk forlig om udflytning af uddannelser

  Der er natten til fredag indgået et politisk forlig om at flytte uddannelsespladser væk fra de store universitetsbyer. Detaljerne om forliget afsløres i løbet af fredag.
  En væsentlig del af livskvaliteten i hverdagen på landet er knyttet til de mange muligheder for udendørsaktiviteter med venner og familie, lyder teksten om dette billede.

  Sådan ser livskvalitet ud på landet

  Forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’ undersøger, hvad der giver danskere, der bor på landet, deres høje livskvalitet, og nu er der kommet billeder på livskvaliteten.
  S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

  Analyse: Regeringen skyder valgkampen i gang

  Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.
  Daværende statsminister og minister for offentlig innovation, Lars Løkke Rasmussen (V) og Sophie Løhde (V), præsenterede i 2018 planen Bedre Balance II, der skulle skabe 500-1.000 nye studiepladser i provinsen. I 2020 blev der optaget 94 nye studerende.

  VLAK-regeringens udflytning af studiepladser dumper med et brag

  Selvom VLAK-regeringen med Bedre Balance II ville skabe 500-1000 studiepladser i yderkommunerne, blev der kun optaget 94 nye studerende på uddannelsesstationerne i yderkommunerne i 2020.
  Unge skal have bedre mulighed for at blive boende på deres hjemegn og læse videre, mener Venstres uddannelsesordfører Ulla Tørnæs.

  Venstre vil give provinsbyer flere uddannelses-tilbud

  Byer som Esbjerg, Holstebro, Fredericia og Helsingør skal have flere uddannelsespladser. Det mener Venstre, som vil afsætte 100 mio. kr. til udflytning.
  Flere unge skal have mulighed for at uddanne sig i landkommuner, skriver to borgmestre til minister.

  Borgmestre: Læg uddannelser i landkommuner

  To borgmestre skriver til minister med klar opfordring: Der skal være flere uddannelsestilbud i landkommunerne. 'Vi ved, at mange unge vælger at bosætte sig i det område, hvor de kan tage en uddannelse,' siger Guldborgsunds borgmester.