Udenlandsk arbejdskraft

  -

  Hans Christian Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune er ikke tilfreds med, at hverken blå blok eller regeringen kan lande en bred aftale om at øge arbejdsudbuddet.

  Borgmestre til Folketinget: Kom nu i gang med aftale om at skaffe flere hænder

  Flere borgmestre fra forskellige partier er forarget over, at der er gået politik i den på Christiansborg i forhold til udenlandsk arbejdskraft. De opfordrer nu Folketinget og deres egne partier til at tage sig sammen og løse udfordringen hen over midten.
  Finansminister Nicolai Wammen afholder doorstep om reformaftaler, i Finansministeriet i København, fredag den 21. januar 2022. Foruden regeringen har repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne deltaget i de afsluttende forhandlinger.

  Regeringen indgår smal aftale om at skaffe mere arbejdskraft

  Med aftalen afsættes 1,2 mia. kroner til lettelse af skat på arbejde, og pensionister slipper for modregning.
  Kommunernes Landsforening (KL) har på en konference fremlagt en foreløbig prognose. Den viser, at der nok i de kommende år IKKE bliver mangel på sygeplejersker.

  Om få år: Måske ingen mangel på sygeplejersker

  Sygeplejersker er en stærkt efterspurgt personalegruppe for tiden. Men om få år kan udbuddet af sygeplejersker været betragteligt større end efterspørgslen, viser interessant fremskrivning.
  Borgmester Erik Lauritzen (S) er enig med sin kollega og partifælle H.C. Østerby om, at der er behov for mere udenlandsk arbejdskraft.

  S-borgmestre trodser partilinjen: Brug for mere udenlandsk arbejdskraft

  Flere socialdemokratiske borgmestre er klar til at trodse partilinjen og lempe beløbsgrænsen. En række kommuner udenfor de store byer er nemlig hårdt presset af mangel på arbejdskraft. Her kan en løsning være mere udenlandsk arbejdskraft.
  I byggebranchen er manglen på arbejdskraft højere end før finanskrisen. Blandt andet derfor foreslår vismændene nu, at man skal gøre mere for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

  Vismænd anbefaler at tiltrække udenlandsk arbejdskraft

  I vismændenes efterårsrapport får regeringens udspil om arbejdsmarkedsreformer en hård medfart. Vismændene anbefaler, at man ser mere mod udenlandsk arbejdskraft for at løse den kortsigtede udfordring.