Uddannelse

  for unge

  Voldsomme forskelle: Lang uddannelse skævvrider Danmark

  Kun 3,8 procent har en lang videregående uddannelse på Lolland i aldersgruppen 30-34 år i 2021. Andelen er over ti gange så høj i kommuner i og omkring København.
  En undersøgelse viser, at pædagoger er en profession, som virkelig får noget ud af efteruddannelse. Alligevel falder pædagogernes adgang til formel efteruddannelse.

  Pædagoger bruger ny viden langt bedre end andre: Men der er et problem

  Pædagoger og deres arbejdspladser får væsentligt større udbytte af efteruddannelse end andre faggrupper, viser ny undersøgelse. Succesen overskygges dog at et voksende problem om adgang til efteruddannelse, advarer BUPL.
  Nyuddannede skal have mulighed for at veksle SU-gæld til et attraktivt skattefradrag, hvis de efter endt uddannelse vælger at bo og arbejde i et land- eller yderområde. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

  Landdistrikterne: Indfør et fradrag for bosætning i provinsen efter endt uddannelse

  Når landspolitikerne udflytter uddannelser, så bør de tænke tanken til ende. Derfor er der brug for flere tiltag, som kan gøre udflytning af uddannelser til en succes. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, som har årsmøde her fredag.
  Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har godkendt en række uddannelser, hvoraf størstedelen kommer til at ligge uden for de fire største byer. (Arkivfoto).

  18 nye uddannelser på vej uden for de store byer

  Regeringen og et flertal i Folketinget vil gerne have, at flere uddannelser spreder sig over landkortet.

  Stor forskel på udviklingen i uddannelsesniveauet mellem kommunerne

  Udviklingen i uddannelsesniveauet i Danmark viser en stor skævvridning mellem kommunerne, hvor især yderkommunerne sakker bagud. Det gælder både for mellemlange og lange videregående uddannelser.
  I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

  Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

  Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.
  Arbejdskraftmangel i landets ældrepleje vil ende i et velfærdstab. Det mener fire ud af ti borgmestre i en rundspørge, foretaget af NB-Kommune.

  Nødråb fra borgmestre: ‘Vi kommer til at skære ned på ældreplejen’

  Inden for få år forventer fire ud af ti borgmestre, at manglen på hænder i ældreplejen vil tvinge dem til at skære i servicen til de ældre. Der bliver ikke reageret i tide, vurderer borgmester.

  Søgningen til erhvervsuddannelser står i stampe – men ikke i alle kommuner

  Andelen af unge, der søger en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen, er kun steget med 1,5 procentpoint på landsplan siden 2015, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Men 52 kommuner har haft en fremgang - se tal for din kommune her.
  10 procent af alle optagne på videregående uddannelser, har, inden de søgte optagelse på en videregående uddannelse, overvejet at søge ind på læreruddannelsen.

  Hver 10. studerende har overvejet at læse til lærer, men dropper tanken igen

  Der er et potentiale for flere til læreruddannelsen. Mange unge overvejer nemlig at læse til lærer, men vælger i stedet en anden uddannelse. Mange af dem, især de fagligt stærke, søger i stedet ind på en universitetsuddannelse.
  Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) offentliggjorde i går tal for andelen af videregående uddannelser i henholdsvis de store byer og de øvrige. Her fremgår det, at der i over tyve år ingen nævneværdig forandring har været.

  Uddannelsesfordelingen mellem land og by har været uændret i over tyve år

  Fordelingen mellem uddannelser i fire store byer og resten af Danmark har stort set været uændret i over tyve år. De nye tal modsiger regeringens fortælling om, at det er centraliseringen i nullernes skyld, at der er forskelle.
  Børn fra Ukraine undervises på Humble Skole på Langeland. 44 ukrainske flygtningebørn i alderen 6-13 år starter i modtageklasser. Senere sluses de ud på skolen, hvor der går 100 elever.

  Lokale jobbanker for studerende skal hjælpe kommuner og flygtninge

  KL, Danske Professionshøjskoler, Danske Sosu-Skoler, Lærerstuderendes Landskreds, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende og Pædagogstuderendes Landssammenslutning opfordrer nu kommunerne til at etablere lokale jobbanker for studerende.
  Det går godt i Nordjylland med at få unge overbevist om, at de skal blive faglærte.

  Nordjyderne formår at få unge til at uddanne sig til faglærte

  Nordjyderne er de bedste i landet, når det gælder om at få unge til at vælge at blive tømrere, sosu-assistenter eller anden form for faglært. Se tallene her.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: