Udbud

  Herning Kommune har indgået en aftale med opladervirksomhed om opsætning af mere end 300 nye elladestandere. Aftalen er den første i landet, der dækker en hel kommune.

  Nyt samarbejde: Kommune opsætter 300 nye elladestandere

  Herning Kommune har som den første kommune i landet indgået en kontrakt om opsætning og drift af elladestandere for hele kommunen.
  En historie om transport af ældremad og arbejdsforhold for chauffører ramte lige i agurketiden, men så skete der ikke mere.

  Lup på transport af ældremad i Københavns Kommune

  Anonyme chauffører hos transportfirmaet Multi Trans, der leverer mad til de ældre i Københavns Kommune, har klaget over arbejdsforholdene til Fagbladet 3F. Anklagerne minder om sagen mod dagligvareleverandøren Intervare A/S, men der er et par forskelle, der er værd at bemærke.
  De lokale håndværkerfirmaer i Næstved er glade for, at kommunen nu har sikret bedre forhold for lokale håndværksmestre.

  Ny udbudsmodel begejstrer lokale håndværkere

  I Næstved Kommune har politikerne ændret sine udbudsregler, så mindre, lokale firmaer får nemmere ved at byde ind på opgaverne. Modellen burde spredes til flere kommuner, mener DI Byggeri.
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse vil se nærmere på ‘skyggepris’ for CO2-belastning

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har nu fået sendt sit forslag om en 'skyggepris' på leverandørernes forurening videre til udvalgsbehandling.
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Kommune investerer massivt i ladestandere til egen bilpark

  Ballerup Kommune er ligesom mange andre i gang med at skifte bilflåden ud, så man kommer over til at bruge elbiler. I den forbindelse er der netop indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne biler.

  Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille

  Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
  Frederiksberg Kommune var den første kommune i Danmark til udelukkende at indsamle affald med el-skraldebiler. Den slags grønne tiltag kan blive bremset ved en total liberalisering af affaldsmarkedet, advarer borgmester Michael Vindfeldt.

  34 borgmestre på tværs af partier: Liberaliser ikke indsamlingen af affald

  34 borgmestre advarer i et brev ministre om, at det vil få en række negative konsekvenser, hvis regeringen fuldstændig liberaliserer markedet for indsamling og håndtering af affald. Forslag fra konsulentfirmaet Deloitte er ifølge borgmester 'en potentiel bombe under affaldsindsamlingen, som vi kender den i dag.'
  Lone Loklindt, 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, ønsker at standse samarbejdet med advokatfirma, men det sætter udbudsloven en stopper for.

  Viceborgmester vil blackliste advokatfirma

  1. viceborgmeter i Frederiksberg Kommune har stillet forslag om at rive kontrakt med stort advokatfirma i stykker, men det vil være en overtrædelse af udbudsloven, konkluderer forvaltningen.
  Efter lidt under fem måneder i Vejle Kommune har transportfirmaet HB-Care modtaget 292 klager.

  Kommune skifter firma og får udløst 292 klager på fem måneder

  Efter mindre end fem måneder i Vejle Kommune har transportfirmaet HB-Care modtaget 292 klager. Firmaet kører blandt andre med børn og unge med handicap for kommunen.
  Intervare, firmaet bag Nemlig.com, trækker gerne Københavns Kommune i retten for beslutningen om at stoppe samarbejdet straks.

  Intervare klar til at trække Københavns Kommune i retten

  'Det er en helt uforståelig og disproportional reaktion på en tvist mellem Intervare og kommunens CSR-enhed'. Intervare er langt fra tilfreds med, at Københavns Kommune nu smider virksomheden på porten tre måneder inden kontraktudløb.
  Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

  Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

  En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.
  Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder, i midten af billedet, mener at kommunerne kan hente produktivitetsforbedringer ved at konkurrenceudsætte en del af deres services gennem udlicitering. - Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

  Økonomiprofessor: Udlicitering kan løse en del af arbejdskraftmanglen

  Økonomiprofessor: De eksisterende medarbejdere kan arbejde mere effektivt, og en del af det potentiale kan frigives gennem udlicitering.