Tvangsfjernelser

  Tvangsfjernelser

  Tre søstre forlanger nu erstatning af kommune for tort efter at være blevet tvangsfjernet. Hjørring Kommune er parat til at gå i retten.

  Kommune bliver sagsøgt efter tvangsfjernelser

  Tre søstre blev tvangsfjernet på baggrund af en falsk anmeldelse. Nu vil de have et historisk højt beløb for tort og fører retssag mod kommune.

  Børns Vilkår: Aftale baner vejen for flere tvangsfjernede børn

  Den nye aftale Børnene Først styrker børns rettigheder og lægger op til bedre sagsbehandling af børnesager, vurderer Børns Vilkår.
  Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) takker aftalepartierne for "konstruktive forhandlinger, hvor de gjorde regeringens udspil endnu bedre med især gode forslag om mere tidlig hjælp til børn og familien og et løft af sagsbehandlingen."

  Forlig om ny reform: Kommuner får lov til at bortadoptere børn ved fødslen

  Politisk flertal indgår aftalen Børnene Først, som indebærer, at kommuner kan bortadoptere børn ved fødslen. Derudover får børn betydeligt flere rettigheder med en Barnets Lov.
  Minister Astrid Krag (S) og KL-udvalgsformand Ulrik Wilbek (V) er enige om fundamentale spørgsmål, når det gælder sagsbehandling af udsatte børn og unge.

  Krag: Sagsbehandlernes vurderinger skal veje tungere

  De kommunale sagsbehandlere skal have mere at sige, når det handler om at fjerne børn fra deres forældre. Det er meldingen fra minister Astrid Krag. Hun slår sammen med KL fast, at der skal være færre procesregler, mere fleksibilitet og større inddragelse i sager med børn og unge.
  761 millioner koner om året vil regeringen bruge, når tiltagene i udspillet 'Børnene Først' er fuldt indfaset. Det oplyser social- og ældreminister Astrid Krag (S) på et pressemøde.

  Regeringen vil give kommuner ret til at tvangsadoptere børn før fødslen

  Allerede før fødslen skal kommune kunne kræve, at børn bliver tvangsadopteret. Det foreslår regeringen blandt andet i nyt børneudspil. Støttepartier er kritiske over for finansieringen af udspillet og dele af det.
  Regeringen har i dag præsenteret sit Børneudspil

  Se de 43 initiativer i regeringens børneudspil

  Regeringen har i dag præsenteret udspillet 'Børnene Først - Et trygt hjem og flere rettigheder til udsatte børn'. Her får du et overblik over de 43 initiativer i udspillet.
  For over et år siden i sin nytårstale (fotoet) slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast, at flere børn skal tvangsfjernes, og det skal gøres tidligere. Her onsdag præsenterer regeringen så sit udspil 'Børnene Først'.

  Udspil til flere anbringelser præsenteres nu

  Under overskriften 'Børnene Først' præsenterer regeringen sit længe ventede udspil til flere og tidligere tvangsanbringelser af børn og unge. Der stilles flere nye krav til kommunernes sagsbehandlere, fremgår det af udspil.
  Det er en blandet fornøjelse for udsatte børn og teenagere at komme til møde i kommunernes børn- og ungeudvalg.

  Kæmpe forskel i børns oplevelser af møder i kommunerne

  Der bliver delt både ris og ros ud, når udsatte børn og unge fortæller om deres møder i kommunernes børn- og ungeudvalg. Det viser ny undersøgelse, hvor vigtigheden af at anerkende børn og give dem trygge rammer understreges. I dag præsenterer regeringen sit udspil til flere tvangsanbringelser.
  "Vi skal i dialog med med-udvalget, for der er en kultur, vi skal hjælpe med at få løst, og hvordan kan vi give bistand til at klare det," sagde udvalgsformand Simon Hansen (S) under byrådsmøde torsdag aften ifølge Folketidende.

  Byråd vil gøre op med dårlig kultur

  Der er åbenbart problemer med kulturen i forvaltningen, når en presset centerchef kan give en ulovlig instruks. Det er byrådet i Guldborgsund nået frem til og beder nu om hjælp udefra.
  Kommunerne fjerner flere børn fra deres forældre via tvangsadoption. Lolland Kommune fjerner flest. Kommunen tegner sig for 13 af i alt 58 afgørelser i en fire års periode.

  Flere børn end tidligere bortadopteres med tvang

  Lektor mener, at der i kommunerne er ved at ske en ændring i holdningen til tvangsadoption i de tunge børnesager.
  "Jeg kan være bekymret for, at tvangsbortadoption bliver en måde for kommunerne at sløjfe udgifter," siger Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper til Berlingske.

  Frygt for at kommuner vil gennemtvinge adoptioner for at spare

  Flere politikere og eksperter er bekymret for, at kommuner vil gøre bortadoptioner med tvang til en spareøvelse. Plejefamilier fortæller, at de føler sig presset til at adoptere deres plejebørn.
  Socialordførerne Trine Torp (SF) (til venstre) og Marie Bjerre (V) vil have fokus på kvaliteten af anbringelser af børn uden for hjemmet.

  Modstand mod at tvangsfjerne flere børn

  Statsministerens ønske om flere anbragte børn støder på stor modstand fra organisationer og partier. 'Det er vigtigt ikke at gøre forældre og børn til hinandens modsætninger,' mener socialordfører fra SF.