Turisme

  Kommuner samler oplysninger om kultur- og fritidsaktiviteter på hjemmesider, der skal inspirere både lokale borgere, besøgende og måske kommende tilflyttere til at gå på opdagelse.

  Kommuner skifter brochurer ud med digitale kultur- og fritidsuniverser

  Flere kommuner har lanceret særlige hjemmesider, hvor de kultur- og naturoplevelser, der findes i kommunen, samles til både lokale borgere og turister.

  Kommune bruger 500 kr. pr. indbygger på Tour de France

  Fem centrale kommuner i de danske Tour de France etaper har tilsammen afsat 114 millioner kroner til formålet. En af kommunerne bruger, hvad der svarer til 500 kr. pr. indbygger. Økonomisk set er det næppe en god forretning, siger forsker.
  Moesgaard Museum trækker internationale gæster ved Aarhus, men der skal gerne komme flere til over hele landet.

  58 mio. kr. til grøn outdoor-turisme og kulturattraktioner

  Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter nu 15 turismeprojekter med i alt godt 58 mio. kr. Målet er at udvikle flere grønne og bæredygtige turismeoplevelser, at styrke erhvervs-, møde- og storbyturismen samt kulturen i byerne.
  Turisterne skal lokkes tilbage til landets hovedstad. Det skal ske ved hjælp af en genopretningsplan.

  Ny plan skal få flere turister til København efter corona

  Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen lancerer nu en fælles plan, Comeback Copenhagen 2023, der skal sætte skub på væksten og gøre turismeerhvervet endnu grønnere.
  "Jeg håber, at det hører til sjældenhederne, at en kommune ikke kan regne med sin egen kommuneplan," siger Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), efter at feriepark må opgives.

  Borgmester kritiserer styrelse for at sove i timen

  Bolig- og Planstyrelsen godkendte i flere omgange kommuneplan, men nu er stort feriecenter alligevel blevet hældt ned ad brættet. Borgmester er forundret.
  En ny analyse fra Epinion for VisitDenmark viser, at danskerne i høj grad er glade for turister i deres nærområde.

  Danskerne bakker op om turister i landet

  For første gang nogensinde tager en undersøgelse temperaturen på danskernes forhold til turisme i deres nærområde. Den viser, at langt størstedelen er glade for de udenlandske gæster, ligesom corona har fået flere danskere til at genopdage Danmark som ferieland.
  51 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter sættes nu i søen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

  51 mio. kr. skal fremme vækst i bæredygtig dansk turisme

  Covid-19 har haft alvorlige konsekvenser for det danske turismeerhverv. Derfor åbner Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu for ansøgninger til en pulje på 51 mio. kr., der har til formål med puljen at tiltrække de internationale gæster og få dansk turisme tilbage på vækstsporet.
  Virksomhederne i oplevelses-branchen er meget afhængige af, at kommunens ansatte er servicemindede og imødekommende over for virksomhederne. Det pointerer vicedirektør i Dansk Industri Henriette Søltoft.

  Debat: Vil vi have attraktive oplevelsestilbud i vores kommune?

  De nyvalgte byråd gør klogt i at investere i at give deres borgere og turister attraktive tilbud om oplevelser. Der er gevinster at hente på flere hylder, mener vicedirektør i Dansk Industri.
  På fem danske øer kan man i weekenden se på den mørke nattehimmel og opleve forskellige kulturelle arrangementer.

  Fem øer inviterer til kulturweekend

  I aften og i morgen hylder Langeland og fire andre øer sin mørke nattehimmel med en lang række, unikke kulturarrangementer på langs af Langeland. Blandt andet på steder, der normalt er lukket for offentligheden.
  De mange turister på Møn skal ikke alene have sved på panden ved at gå og ned af Møns Klint. De skal også betale en turistskat, hvis de vil overnatte i nærheden, men borgmester Mikael Smed (S).

  Borgmester vil indføre turistskat

  Det er en kæmpe belastning for kommunekassen med alle de mange turister. Det mener borgmester Mikael Smed (S) i Vordingborg og spiller ud med kontroversielt forslag.
  Knap en million passagerer benyttede denne sommer muligheden for at rejse med 53 indenrigsfærger samt ruten fra Ystad til Bornholm.

  Gratis færger trak knap én million besøgende til danske øer

  Sommerpakke gav travlhed og ekstra omsætning på danske øer - også uden for den traditionelle højsæson. Se listen over de mest populære færgeruter her.
  Cykler fra firmaet Donkey Republic indgår i Fredericias nye ordning med bycykler.

  Endnu en by hopper på bycyklen

  Fredericia indfører nu en ordning med bycykler. Det nye projekt med 55 cykler skal motivere fredericianere, pendlere og turister til at springe på cyklen i stedet for at tage bilen.