Transport

  9. december letter det sidste fly, da Midtjyllands Lufthavns eneste operatør, danske DAT, har meddelt, at man ikke længere vil flyve fra Karup. Det kalder på statsstøtte for at overleve, mener borgmestre.

  Otte ud af ni borgmestre kalder på statsstøtte til lufthavn

  Otte ud af ni borgmestre i ejerkommunerne mener, at det kræver statsstøtte, hvis Midtjyllands Lufthavn skal have en fremtid.
  Hos DI Transport er man bekymret for, at en kommunalpolitisk dagsorden om grøn omstilling kan blive brugt som skalkeskjul for hjemtagning.

  Hjemtagning – drevet af grøn omstilling – er endt med indkøb af diesel

  Københavns Kommunes hjemtagning af affaldsindsamling skulle styrke klimaet. Men nu kaldes hjemtagningen 'en pyntegrøn omstilling' af brancheorganisation, fordi kommunen anvender dieselgeneratorer til at oplade el-skraldebiler.
  I Odense Kommune skal et nyt borgerklimaråd hjælpe med grønne transportanbefalinger og give bedre beslutninger i kommunen.

  Nyt borgerklimaråd skal hjælpe med bæredygtige transportvaner i hverdagen

  100 borgere i det nye Odense Borgerklimaråd skal levere en række anbefalinger til byrådet om grønne transportvaner i hverdagen. 'Vi når kun i mål med vores klimaneutrale ambitioner, hvis vi løfter i flok,' siger rådmand.
  Blodrøde tal truer driften af FynBus, hvor kommunen forventer millionunderskud i år og til næste år.

  Fyn: Kæmpe underskud truer bussernes fremtid

  'Det er en dybt alvorlig situation.' Sådan lyder det fra udvalgsformand i Odense, når han ser på blodrøde regnskabstal for FynBus og kigger fremad.
  I Vordingborg Kommune oplever man, at økonomien er så presset, at det er en nødvendighed at fjerne den grønne diesel.

  Kommune går tilbage til sort diesel

  Den traditionelle dieseltank har vist sig at være billigere end biodiesel. Det har fået kommune til at droppe at køre grønt og i stedet gå tilbage til sort diesel i kommunens busser.
  Elever fra Middelfart Gymnasium & HF har brugt Ta'Med-app'en til at få samkørsel op at stå.

  Flere kommuner forsøger at fremme samkørsel

  Hvordan kan man som kommune bidrage til at gøre det billigere og mere miljørigtigt for borgerne at køre til job eller uddannelse? Samkørsel, lyder svaret i kommunerne Middelfart og Sønderborg. Erfaringen viser imidlertid, at samkørsel på ingen måde kommer af sig selv.
  Mange har mistet lysten til at køre med bus i coronatiden og har fundet alternativer. Nu vil Aalborg Kommune prøve at lokke nogle af de 'tabte' passagerer ombord igen.

  Kommune vil lokke borgerne tilbage i busserne

  I mange byer har corona-tiden ført til, at langt færre borgere tager bussen. Nu vil Aalborg Kommune investere i forskellige tiltag, der skal lokke især unge til at køre med bus.
  Et flertal i borgerrepræsentationen i København vil gerne have sat farthastigheden ned i København.

  Flertal vil skære ti kilometer i timen af farten i København

  Fartgrænse på 30 eller 40 kilometer i timen kan ifølge medie blive virkelighed på mange veje i København. Projektet kommer til at koste 90 millioner kroner, og det vil ikke gå ud over erhvervslivet, lover borgmester.
  Transportministeriets grønne færgepulje har givet tilsagn om 72 mio. kr. for to nye elfærger på Ærø-Svendborgruten.

  Kommune siger ja tak til 72 millioner færgekroner

  Kommunalbestyrelsen i Ærø Kommune har godkendt budgettet for to nye elfærger - kommunen skal selv stå for at finansiere 336 mio. kr. til færgerne.
  Indtægter fra Storebæltsbroen kan finansiere en kommende bro over Kattegat, viser en ny undersøgelse.

  Ny undersøgelse kan bane vej for fast forbindelse over Kattegat

  Indtægter fra Storebæltsbroen kan komme i spil til at betale for en vej- og togforbindelse over Kattegat.
  Flere partier i Frederiksberg Kommune vil reklamer for pengespil til livs i den offentlige transport.

  Kommune vil droppe betting-reklamer i den offentlige transport

  Snart kan det være slut med reklamer for pengespil i både busser, metroen og S-tog på Frederiksberg.

  Kommunale skraldebiler tager stikket

  Renere luft og mindre larm er på vej til kommunerne. Inden for få år har mange kommuner planer om, at blandt andet fuldelektriske skraldebiler skal indsamle affald. I nogle sammenhæng går efterspørgslen på det kommunale marked så stærkt, at en leverandør selv har måtte designe en elkranbil.