Nu bliver det snart muligt for kommunerne selv at bestemme fartgrænserne.

Kommunerne skal selv sætte fartgrænsen

Transportminister Benny Engelbrecht vil give kommunerne større mulighed for at sætte farten ned på lokale strækninger.
Vejdirektoratet opfordrer nu politikerne på Christiansborg til at igangsætte en “fuld støjkortlægning” langs Motorring 3.

Ny rapport kan få afgørende betydning for støjplagede naboer til motorvej

En udvidelse af Motorring 3 omkring hovedstaden skal nu også omfatte en markant undersøgelse af, hvordan støjen langs den heftigt trafikerede motorvej kan nedbringes.
Der en tendens til, at man på Fyn og i Københavns Omegn er mest glade for motorvej til pendling, viser ny undersøgelse.

Kollektiv trafik trumfer at bo nær motorvej: Store lokale forskelle

Adgangen til kollektiv transport betyder mere for de boligsøgende end nærhed til en motorvej. Der er dog forskelle mellem unge, børnefamilier og ældre. Det viser undersøgelse blandt danskerne.
Der bliver nu føjet fem byer mere til Kombardo Expressens rutenetværk.

Fem nye byer får busruter

Molslinjens busselskab, Kombardo Expressen udvider sit rutenetværk betragteligt og bliver landsdækkende. Hele 25 nye ruter og 5 nye byer kommer nu på kortet. Se byerne her.
Regeringen vil gøre op med den gamle femfingerplan i hovedstadens kollektive trafik og sikre bedre muligheder for at rejse på tværs af de nuværende S-togslinjer.

Sådan vil regeringen bruge 39,5 milliarder på kollektiv trafik

Den kollektive transport i hovedstaden skal have et afgørende løft, mens beboerne i provinsen må se langt efter forbedringer af den lokale og regionale kollektive trafik.
Danske småøer og kommuner siger nej tak til gratis færger i den kommende sommer. Man ønsker i stedet indført et helårligt 'landevejsprincip.' (Arkiv)

Øerne: Hellere landevejsprincip end gratisbillet

Ø-borgmestre og Sammenslutningen af Danske Småøer foreslår folketingspolitikerne at udvide det såkaldte landevejsprincip til at gælde hele året.
Vejpump og chikaner kan hjælpe med at sænke hastighed og støj på vejene. Men hvem skal betale for dem? (Arkiv)

Mange borgere vil have farten ned – nu kan de få klar besked

Der er en strøm af henvendelser fra borgerne til de tekniske forvaltninger om at få lavet for eksempel vejbump på deres vej - eller gjort vejen blind. Nu vil kommune gøre det lettere for forvaltningen at svare klart på ønsker om brugerfinansierede tiltag til f.eks. at dæmpe hastigheden.
Fremover kan bilister i miljøzonerne i København og på Frederiksberg komme til at hoste op med penge til en såkaldt trængselsafgift. (Arkiv)

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Elbilkommission ønsker at se på, om det giver mening at indføre en afgift i København og på Frederiksberg.
Et nyt regulativ skulle standse tomgang i mere end et minut, men nu er forslaget trukket tilbage. (Arkiv)

Hovsa: Udvalg trækker forslag tilbage

Et velment forsøg på at bekæmpe forurening i byerne er blevet til røde ører. Et fagudvalg har nu trukket et regulativ tilbage, der skulle forbyde bilernes tomgang.
Bilister i Aarhus kan fremover se frem til at modtage en bøde, hvis de bliver fanget af et særlig rødkørselskamera, hvis de kører over for rødt lys. (Arkiv)

Kameraer skal blitze bilister der kører over for rødt

På samme måde, som hurtige bilister blitzes af stærekasser, skal kameraer fange dem, der kører over for rødt.
Når regionerne sender bus- og togdrift i udbud skal det fremover være et krav, at leverandøren bruger fossilfrie brændstoffer.

Ny aftale: Regionale busser og tog skal køre på biogas og el

Regionale busser og tog skal i fremtiden køre på grønne brændstoffer. Det har regionerne og transportministeren aftalt i en klima-samarbejdsaftale.
Færdselskommissionen er klar med en handlingsplan, der skal være et redskab til de aktører, som arbejder med trafiksikkerhed. Målet er at bringe antallet af trafikdræbte ned.

Plan: Antal trafikdræbte skal halveres til 90 på få år

En ny handlingsplan fra Færdselssikkerhedskommissionen for statslige, regionale, kommunale og private aktører skal vise vejen til færre dræbte i trafikken.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: