Torben K. Hollmann, sektorformand i FOA

Forhenværende departementschef Per Okkels bliver som formand ledende kraft i rådgivningen til minister Astrid Krag om bl.a. afbureaukratisering af ældreplejen.

Her er eksperterne som skal rådgive regeringen om ældreplejen

Regeringen har nedsat et panel og tre ekspertgrupper, som skal rådgive den om fremtidens ældrepleje. Flere er såkaldte 'hverdagseksperter', for som minister Astrid Krag siger: 'Vi skal ikke detailstyre fra Christiansborg.'
    Der er tre store barrierer for at kunne nå derhen, hvor mødet mellem medarbejderne og borgerne kommer til fylde det meste af medarbejdernes tid, vurderer sektorformand Torben K. Hollmann fra FOA.

Debat: Der er tre store barrierer for bedre velfærd til børn og ældre

Der er rigeligt at rydde op i, når kommunerne går i gang med frikommuneforsøg. Det mener sektorformand i FOA, som her beskriver de store barrierer for bedre service til børn og ældre.
    Det er svært for kommunerne at rekruttere SOSU-medarbejdere

Stor stigning i ubesatte stillinger hos ældreplejen

Manglen på medarbejdere i ældreplejen eksploderer i kommunerne. Alene fra juni 2021 til september er antallet af forgæves rekrutteringer blandt sosu-hjælpere steget med 85 procent.
    Fra venstre, forbundsnæstformand i FOA, Thomas Enghausen, Administrerende direktør i KA Pleje, Karsten Høgild og sektorformand i FOA, Torben Hollmann

Fagbevægelse og arbejdsgivere: Trist hvis konkurs går ud over innovation i ældreplejen

”Det er en klar fejl, hvis en kommune holder fast i sin økonomiske systemer og forsøger at presse innovative måder at drive hjemmeplejen på ind i eksisterende skabeloner," lyder det fra FOA. Også hos arbejdsgiverne i KA Pleje er man trist til mode over konkurs i forrige uge.
    Så mange som hver fjerde overvejer at opgive at arbejde med handicappede.

Hver fjerde ansat overvejer at holde op med at arbejde med handicappede

Mere end hver fjerde, som arbejder med mennesker med fysisk eller psykisk handicap, overvejer at forlade faget. Det viser ny undersøgelse. Situationen er udtryk for årelang underprioritering af området, mener FOA.
    Psykisk syge med et stofmisbrug oveni får det nogle gange endnu sværere, når de anbringes på bosteder, vurderer FOA.

FOA: Folk med dobbeltdiagnoser bliver overladt for meget til sig selv

Psykisk syge misbrugere falder alt for ofte ned mellem flere systemer. Politikerne må sørge for en mere klar ansvarsfordeling mellem kommuner og regioner, mener FOA og henviser til ny undersøgelse.