Tønder Kommune

  19 grader på rådhuse og i andre kommunale bygninger kommer til at give god gevinst, lyder en vurdering.

  Teknisk chef i kommune: Vi opnår en besparelse på over 10 procent i hele fyringssæsonen

  Temperaturen er blevet sat ned til 19 grader i de fleste kommunale bygninger. Det vil i løbet af fyringssæsonen udløse en god samlet besparelse på energiforbruget på i hvert fald over 10 procent, vurderer teknisk chef.
  Tønders borgmester Jørgen Popp Petersen (Slesvigsk Parti) påpeger, at man ikke ønsker at lægge jord til en statslig energipark.

  Borgmester afviser at pege på flere områder til vindmøller og solceller

  Borgmesteren i Tønder vil ikke hjælpe staten med at finde et område i kommunen til en energipark. Staten mener, 'der ikke sker nok ude i kommunerne, men det kan man jo ikke påstå med hensyn til Tønder Kommune,' siger borgmesteren.
  Op mod 4000 ansatte i Tønder Kommune vil til efteråret få mulighed for at dyrke motion i arbejdstiden.

  Endnu en kommune indfører motion i arbejdstiden

  I Tønder Kommune vil man som en del af et pilotprojekt indføre en times ugentlig motion i arbejdstiden. Noget, Hillerød Kommune allerede har god erfaring med.
  Manglen på uddannet arbejdskraft på velfærdsområdet får Tønder og Haderslev kommuner til at indgå et rekrutteringssamarbejde.

  Flere tosprogede skal få øje på sosu-uddannelserne

  En særlig uddannelse for tosprogede inden for social- og sundhedsuddannelser skal blandt andet få flere østeuropæere til at vælge faget. Tønder og Haderslev Kommuner vil gøre en særlig indsats for at vække interessen blandt tosprogede.
  Kommunerne har brug for hurtig lovgivning for modtagelse af ukrainske flygtninge, lyder det fra kommunaldirektør i Tønder, Lars Møldrup, og kommunaldirektør på Ærø, Allan Krogh Filtenborg.

  Kommuner efterlyser hastelovgivning, så de kan hjælpe ukrainske flygtninge

  'Vi kan egentlig ikke hjælpe dem nu,' siger kommunaldirektør om flygtende ukrainere efter samtale med Udlændinge- og Integrationsministeriet mandag. To kommuner med ukrainske indbyggere ønsker særlov nu, så de kan være klar til at tage imod krigsflygtningene.
  Demente på plejehjem reagerer nogle gange voldeligt. Det tackler kommunerne ret forskelligt.

  Kommune fravælger at bruge sikkerhedsvagter mod demente

  Pædagogik frem for vagter. Det er holdningen i Tønder Kommune, hvor man i modsætning til en del andre jyske kommuner ikke hyrer sikkerhedsvagter ind for at beskytte personale mod demente plejehjemsbeboere.
  Henrik Frandsen er siddende borgmester i Tønder Kommune. Han fik 3.763 personlige stemmer ved tirsdagens kommunalvalg.

  Vraget Tønder-borgmester blev stemmesluger – men forbigået

  Henrik Frandsen fra Tønder Listen fik dobbelt så mange stemmer som kommunens kommende borgmester.
  Med opbakning fra Borgerlisten, Socialdemokratiet, Venstre, Nye Borgerlige og De Konservative snupper Slesvigsk Partis Jørgen Popp Petersen (forrest tv.) borgmesterkæden i Tønder. Dermed forbigås Henrik Frandsen, som er siddende borgmester og med sit nye parti Tønder Listen blev valgets største parti i kommunen.

  Tysk mindretal vinder Tønder og får første borgmester i Danmark

  Jørgen Popp Petersen fra Slesvigsk Parti er ny borgmester i Tønder, mens borgmester Henrik Frandsen fra Tønder Listen forbigås.
  Flere kommuner har stor fokus på at rekruttere og fastholde SOSU-medarbejdere, men de har forskellige tiltag til at løse udfordringerne.

  Fredensborgs borgmester vil oprette rekrutteringsudvalg

  Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i Fredensborg Kommune vil oprette et særligt udvalg, som skal have fokus på fastholdelse og rekruttering i blandt andet ældreplejen
  Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen har samlet 10 ud af 12 sydjyske borgmestre. De frygter konsekvenserne af første delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen.

  Sydjyske borgmestre samlet i protest

  Esbjergborgmester har samlet de sydjyske borgmestre i fælles front. De vil ikke lade de unge betale for Arne-pensionen, og derfor har de nu sendt et samlet brev til beskæftigelsesministeren med opfordring til at sætte delaftale på pause.
  Det kan være win win, når unge får fritidsjob på plejehjem.

  Unge ansættes som hyggeonkler på plejehjem

  Unge mellem 15 og 17 år tilbydes nu usædvanlige fritidsjob på plejehjem i Tønder Kommune. De skal hygge sig med beboerne og gerne få mod på at blive sosu'er. Flere kommuner har lignende fritidsjob for unge.
  Højt til himlen og billige boliger giver ikke nok nye indbyggere i Tønder Kommune, må Tønder-borgmester Henrik Frandsen sande.

  Affolkning giver lokalpolitikere panderynker

  Dalende befolkningstal rider mange byrådsmedlemmer som en mare. Sådan er det blandt andet i Tønder, hvor man må erkende, at man ikke bare kan markedsføre kommunen på, at der er billige boliger og højt til himlen.