Tilsyn

  Øverst fra højre branchedirektør i Dansk Industri, Jakob Scharff. - Velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. - Branchedirektør i Selveje Danmark Jon Krog. - Politisk og Strategisk chef i LOS, Laust Westtoft

  Brancheorganisationer hælder lovudkast om et styrket socialtilsyn ned ad brættet

  'Der er tale om en østtysk bureaukratisk model, så det bliver svært at overleve som virksomhed.' Sådan lyder en kommentar til et lovudkast om et styrket socialtilsyn. I flere organisationer mener man, at udkastet går længere end den politiske aftale.
  Bostedet Skovstjernen i Grenå er en af de institutioner, som socialtilsynet har til opgave at holde øje med.

  Kommune vil kontrollere kontrollanten

  Kommune vil nu granske, om det sociale tilsyn gør sit arbejde godt nok. Det sker på baggrund af mistanke om, at tilsynet bliver udsat for paradeforestillinger.
  Et bosted for autister i Nordsjælland står nu til at lukke. Socialtilsyn Hovedstaden har mistet tålmodigheden med stedet.

  Bosted bliver lukket

  Et privat bosted for voksne med autisme har mistet sin tilladelse til at drive botilbud. Alvorlige påbud er ikke blevet fulgt op.
  Københavns Kommune besluttet sig for at smække kassen i for Intervare og Nemlig.com.

  Intervare A/S på konfliktkurs

  Frit-valgs-leverandøren Intervare A/S er midt i en shitstorm. Sat under lup af indsatsteam mod social dumping, efterfulgt af et konfliktvarsel fra 3F mod underleverandører til datterselskabet Nemlig.com og aktuelt viser det sig, at ældre borgere betaler 10 procent i merpris for dagligvarerne.

  Rekordmange klager over offentlige myndigheder

  Det strømmer ind til Ombudsmanden med klager over kommunerne og andre offentlige myndigheder. I corona-året 2020 blev der sat rekord i antallet af klager. Antallet af klager over kommunerne er status quo.
  (Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

  Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

  I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
  Drabet på den 29-årige socialpædagog fandt sted på Ørbækskilde 30. december 2020.

  Bosted og kommune får sønderlemmende kritik: Råddent byggeri og mistrivsel

  Bostedet Ørbækskilde i Odsherred, hvor en medarbejder blev dræbt 30. december, beskyldes for, at beboerne lever under elendige forhold.
  "Vores jurister oplyste os om, at vi ikke må komme uanmeldt, og så vurderede udvalget, at anmeldte tilsyn trods alt er bedre end ingenting," forklarer formanden for Aabenraa Kommunes 'Vækstudvalg for Land og By' Philip Tietje (V).

  Kommune advarer firmaer før tilsyn

  Aabenraa Kommune ønsker ikke flere slumlejrsager, og har derfor ført tilsyn med chaufførforholdene hos 20 transportfirmaer i Padborg-området. Men kommunen varslede firmaerne 14 dage før.
  Aftaleforløbe med Arbejdstilsynet har til hensigt at få arbejdspladser til at arbejde med komplekse arbejdsmiljøforhold. (Arkiv)

  Arbejdsmiljø: Flere kommuner overvejer tilbud fra Arbejdstilsynet

  Kommuner på stribe har modtaget tilbud om aftaleforløb med Arbejdstilsynet for at løse konkrete udfordringer i arbejdsmiljøet. I Ringsted Kommune har man takket ja, mens Odense Kommune fortsat tygger på det.
  Legepladser kan være farlige, hvis ikke de bliver vedligeholdt og opdaterede. Det har politikerne erkendt i Hedensted Kommune, som derfor vil bruge tre millioner kroner på renoveringer. (Arkiv)

  Ulykke sender millioner til slidte legepladser

  En ulykke på en legeplads i august får politikerne i Hedensted Kommune til for første gange specifikt at skrive renoveringer på alle kommunens legepladser ind i budgetaftale. Andre kommuner har også haft alvorlige sager med ulykker på legepladser.
  Formand for Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre i Vordingborg Kommune Mette Høgh Christensen (S), samler tilstandsrapporter fra plejecentrene i et visuelt skema. (Arkiv)

  Farvede felter måler tilstanden på ældreplejen

  I Vordingborg Kommune har man indført et visuelt skema, der kortlægger tilstanden og kvaliteten af plejen til ældre borgere på plejecentrene. Det kan inspirere andre kommuner til at gøre det samme, mener kommunens seniorråd.
  Borgmester Torben Hansen (S), Randers Kommune, vil ikke i første omgang sætte gang i en tilbundsgående ekstern undersøgelse af forholdene på ældreområdet i kommunen. (Arkiv)

  Byråd kræver tilbundsgående ekstern undersøgelse af ældreområdet

  Stort flertal i byrådet i Randers Kommune ønsker ekstern undersøgelse af forholdene på ældreområdet efter dokumentarudsendelse. Borgmesteren er ikke helt afvisende.