Tilsyn

  Evalueringsudkast frifinder kommunerne på socialområdet

  Et fortroligt evalueringsudkast af det specialiserede socialområde er blevet voldsomt kritiseret fra stort set alle sider, men hvad står der egentligt? NB-Social har fået adgang til dokumentet og gennemgår her hovedtrækkene.
  Serdal Benli (SF) medlem af byrådet i Gladsaxe Kommune fik af byrådet lov til at gå fra at være 1. viceborgmester til 2. viceborgmester. Men byrådet fulgte ikke forskrifterne for den slags.

  Tilsyn kritiserer byrådet i Gladsaxe

  Byrådet i Gladsaxe Kommune har ladet to viceborgmestre bytte plads. Men det foregik ikke efter bogen, konstaterer det kommunale tilsyn.
  Ekspert er ikke imponeret over Norddjurs Kommunes undersøgelse af, om der er snyd med tilsynsrapporter på socialområdet.

  Kommune frikender sig selv: Rapport kan bruges til ingenting, siger ekspert

  Norddjurs Kommune har undersøgt, om der er snyd med tilsynsrapporter på socialområdet. Konklusionen er nej, mens lektor i socialret mener, at rapporten intet viser.
  Øverst fra højre branchedirektør i Dansk Industri, Jakob Scharff. - Velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. - Branchedirektør i Selveje Danmark Jon Krog. - Politisk og Strategisk chef i LOS, Laust Westtoft

  Brancheorganisationer hælder lovudkast om et styrket socialtilsyn ned ad brættet

  'Der er tale om en østtysk bureaukratisk model, så det bliver svært at overleve som virksomhed.' Sådan lyder en kommentar til et lovudkast om et styrket socialtilsyn. I flere organisationer mener man, at udkastet går længere end den politiske aftale.
  Bostedet Skovstjernen i Grenå er en af de institutioner, som socialtilsynet har til opgave at holde øje med.

  Kommune vil kontrollere kontrollanten

  Kommune vil nu granske, om det sociale tilsyn gør sit arbejde godt nok. Det sker på baggrund af mistanke om, at tilsynet bliver udsat for paradeforestillinger.
  Et bosted for autister i Nordsjælland står nu til at lukke. Socialtilsyn Hovedstaden har mistet tålmodigheden med stedet.

  Bosted bliver lukket

  Et privat bosted for voksne med autisme har mistet sin tilladelse til at drive botilbud. Alvorlige påbud er ikke blevet fulgt op.
  Københavns Kommune besluttet sig for at smække kassen i for Intervare og Nemlig.com.

  Intervare A/S på konfliktkurs

  Frit-valgs-leverandøren Intervare A/S er midt i en shitstorm. Sat under lup af indsatsteam mod social dumping, efterfulgt af et konfliktvarsel fra 3F mod underleverandører til datterselskabet Nemlig.com og aktuelt viser det sig, at ældre borgere betaler 10 procent i merpris for dagligvarerne.

  Rekordmange klager over offentlige myndigheder

  Det strømmer ind til Ombudsmanden med klager over kommunerne og andre offentlige myndigheder. I corona-året 2020 blev der sat rekord i antallet af klager. Antallet af klager over kommunerne er status quo.
  (Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

  Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

  I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
  Drabet på den 29-årige socialpædagog fandt sted på Ørbækskilde 30. december 2020.

  Bosted og kommune får sønderlemmende kritik: Råddent byggeri og mistrivsel

  Bostedet Ørbækskilde i Odsherred, hvor en medarbejder blev dræbt 30. december, beskyldes for, at beboerne lever under elendige forhold.
  "Vores jurister oplyste os om, at vi ikke må komme uanmeldt, og så vurderede udvalget, at anmeldte tilsyn trods alt er bedre end ingenting," forklarer formanden for Aabenraa Kommunes 'Vækstudvalg for Land og By' Philip Tietje (V).

  Kommune advarer firmaer før tilsyn

  Aabenraa Kommune ønsker ikke flere slumlejrsager, og har derfor ført tilsyn med chaufførforholdene hos 20 transportfirmaer i Padborg-området. Men kommunen varslede firmaerne 14 dage før.
  Aftaleforløbe med Arbejdstilsynet har til hensigt at få arbejdspladser til at arbejde med komplekse arbejdsmiljøforhold. (Arkiv)

  Arbejdsmiljø: Flere kommuner overvejer tilbud fra Arbejdstilsynet

  Kommuner på stribe har modtaget tilbud om aftaleforløb med Arbejdstilsynet for at løse konkrete udfordringer i arbejdsmiljøet. I Ringsted Kommune har man takket ja, mens Odense Kommune fortsat tygger på det.