(Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
Ørbækskilde i Odsherreds Kommune beskyldes af tidligere pårørende for, at beboerne lever under elendige forhold.

Bosted og kommune får sønderlemmende kritik: Råddent byggeri og mistrivsel

Bostedet Ørbækskilde i Odsherred, hvor en medarbejder blev dræbt 30. december, beskyldes for, at beboerne lever under elendige forhold.
"Vores jurister oplyste os om, at vi ikke må komme uanmeldt, og så vurderede udvalget, at anmeldte tilsyn trods alt er bedre end ingenting," forklarer formanden for Aabenraa Kommunes 'Vækstudvalg for Land og By' Philip Tietje (V).

Kommune advarer firmaer før tilsyn

Aabenraa Kommune ønsker ikke flere slumlejrsager, og har derfor ført tilsyn med chaufførforholdene hos 20 transportfirmaer i Padborg-området. Men kommunen varslede firmaerne 14 dage før.
Aftaleforløbe med Arbejdstilsynet har til hensigt at få arbejdspladser til at arbejde med komplekse arbejdsmiljøforhold. (Arkiv)

Arbejdsmiljø: Flere kommuner overvejer tilbud fra Arbejdstilsynet

Kommuner på stribe har modtaget tilbud om aftaleforløb med Arbejdstilsynet for at løse konkrete udfordringer i arbejdsmiljøet. I Ringsted Kommune har man takket ja, mens Odense Kommune fortsat tygger på det.
Legepladser kan være farlige, hvis ikke de bliver vedligeholdt og opdaterede. Det har politikerne erkendt i Hedensted Kommune, som derfor vil bruge tre millioner kroner på renoveringer. (Arkiv)

Ulykke sender millioner til slidte legepladser

En ulykke på en legeplads i august får politikerne i Hedensted Kommune til for første gange specifikt at skrive renoveringer på alle kommunens legepladser ind i budgetaftale. Andre kommuner har også haft alvorlige sager med ulykker på legepladser.
Formand for Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre i Vordingborg Kommune Mette Høgh Christensen (S), samler tilstandsrapporter fra plejecentrene i et visuelt skema. (Arkiv)

Farvede felter måler tilstanden på ældreplejen

I Vordingborg Kommune har man indført et visuelt skema, der kortlægger tilstanden og kvaliteten af plejen til ældre borgere på plejecentrene. Det kan inspirere andre kommuner til at gøre det samme, mener kommunens seniorråd.
Borgmester Torben Hansen (S), Randers Kommune, vil ikke i første omgang sætte gang i en tilbundsgående ekstern undersøgelse af forholdene på ældreområdet i kommunen. (Arkiv)

Byråd kræver tilbundsgående ekstern undersøgelse af ældreområdet

Stort flertal i byrådet i Randers Kommune ønsker ekstern undersøgelse af forholdene på ældreområdet efter dokumentarudsendelse. Borgmesteren er ikke helt afvisende.
Borgmester Uffe Jensen vil efter sommerferien se på, om Odder Kommune også skal have en whistleblowerordning.

Odder får borgerrådgiver – whistleblower-ordning lader vente på sig

Odder Kommune er den seneste i rækken af kommuner, der tilbyder borgerne en hjælpende hånd i tilgangen til kommunen. En whistleblowerordning er måske også på vej.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kalder det uacceptabelt, at der i nogle tilfælde kan gå år mellem tilsyn i dagtilbuddene. Sammen med Kommunernes Landsforening, hvorfra Thomas Gyldal Petersen (S) ses på billedet, vil hun ændre tilsynsprocesserne. (Arkivfoto)

Minister: Uacceptabelt at der går år mellem tilsyn i dagtilbud

Pernille Rosenkrantz-Theil overvejer at flytte ansvar for tilsyn væk fra kommunerne.
Borgmester i Hedensted Kommune Kasper Glyngø vil ikke ændre på tilsyn af havbrug, efter sag om miljøsvineri er rejst mod lokal virksomhed. (Arkiv)

Trods alvorlig tiltale mod havbrug: Kommune ændrer ikke tilsyn

Et havbrug, som Hedensted Kommune har tilsynet med, er tiltalt i en straffesag om miljøsvineri. Men borgmesteren afviser alligevel at ændre på det kommunale tilsyn.
Miljøminister Lea Wermelin (S) vil samle miljøtilsynet med landets 19 havbrug hos Miljøstyrelsen. Som det er nu, er tilsynet spredt ud over flere myndigheder, blandt andre kommunerne. (Arkivfoto)

Minister vil samle tilsyn med omstridte fiskefarme hos staten

Flere havbrug har rod i tilladelserne, og nu vil miljøminister stramme op og samle tilsyn i Miljøstyrelsen. Borgmester kalder det en god idé.
Elev viser folketingsmedlem Trine Torp (SF) sit skema, da hun før coronaudbruddet besøgte det private botilbud og opholdssted Søbæk i Jyderup.

I øjenhøjde med anbragte børn

”Det er altid berigende at komme ud på institutionerne,” sagde SF's social- og psykiatriordfører Trine Torp, da hun besøgt det private bo- og opholdssted Søbæk med fokus på kvalitet, uddannelse, pris og styreform.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: