Tidlig pension

  Forbundsformand fra FOA Mona Striib glæder sig over Arne-pensionen, men anerkender at man skal have løst problemet med forgæves rekrutteringer på ældreområdet. Hun foreslår blandt andet bedre arbejdsmiljø og mere fuldtids arbejde.

  Arne-pensionen kan øge rekrutteringsudfordring i yderkommuner

  Nord- og Vestjylland er særligt hårdt ramt af rekrutteringsudfordringer, viser nye tal fra beskæftigelsesministeriet. Retten til tidlig pension kan forværre det problem.

  Se kortet: Så mange kan gå på Arne-pension i 2022 i din kommune

  Andelen af borgere i alderen 63-66 år, der indtil nu har fået bevilget Arne-pension i 2022 er størst i Vest- og Nordjylland. Det kan presse manglen på arbejdskraft yderligere.
  I Skive skal man have alle ledige i job, hvis det skal kompensere for tabet af arbejdskraft på grund af tidlig pension

  17 kommuner er akut truet af massiv mangel på arbejdskraft

  Kombinationen af lav ledighed og stor søgning til tidlig pension truer med at kaste 17 kommuner ud i massiv mangel på arbejdskraft.

  Få kommuner har særlig stor stigning i tidlig tilbagetrækning

  Ni kommuner har over det seneste år haft en stigning i andelen på førtidspension og seniorpension, der er over dobbelt så høj som landsgennemsnittet.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

  Minister bekræfter: Kommunerne kan miste stor opgave

  Regeringen pønser på at tage en del af opgaven med at hjælpe ledige fra kommunernes jobcentre. Det bekræfter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
  Det giver "ingen mening", hvis man laver grønthøster-besparelser på jobcentrene, mener HK Kommunals næstformand Mads Samsing.

  HK går ind i debat om store besparelser på jobcentre

  I stedet for at køre en grønthøster hen over jobcentrene for at finde penge til 'Arne-pensionen' bør Folketinget fjerne en masse regler og afprivatisere. Det mener HK Kommunal.
  KL spiller ud med stort sparekatalog på beskæftigelsesområdet i et forsøg på at få reduceret omfattende statslig styring.

  Analyse: Derfor kommer KL med usædvanligt sparekatalog

  Et usædvanligt sparekatalog fra KL på beskæftigelsesområdet skal ses i lyset af, at området har udviklet sig til det måske mest dysfunktionelle i den offentlige sektor. Det skriver chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum i denne analyse.
  Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).

  Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

  Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.

  Arne-pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

  De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
  KL's udvalgsformand Thomas Kastrup-Larsen er åben over for milliardbesparelse på jobcentrene, siger han til Ritzau.

  Analyse: KL’s svære balancegang i kamp om besparelser

  KL gik lørdag offensivt ud og foreslog bestemte 'afbureaukratiseringer' af jobcentrene. Samtidig var KL meget omhyggelig med at undgå direkte at støtte en besparelse på jobcentrene på 1,1 milliarder kroner.
  (Arkiv) KL vil gerne spare 1,1 milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen, hvis kommunerne kan være med til at bestemme, hvor pengene skal spares. Læs kommentarer fra Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg.

  KL-kommentar til tidlig pension: Vil gerne effektivisere jobcentre

  KL foreslår et opgør med detailstyring af beskæftigelsesindsatsen og en permanent mulighed for at føre samtaler digitalt med nogle af de ledige.
  (Arkiv) Store besparelser på jobcentrene har længe være efterlyst af både højre- og venstrefløj. Nu bliver det med Socialdemokratiet i regering, at budgettet skæres med 1,1 milliarder kroner fra 2024.

  Baggrund: Efter langvarig politisk pres får jobcentrene nu sparekniven

  Med forliget om tidlig pension planlægger regeringen nu at gennemføre en meget stor besparelse på jobcentrene. Sådan en spareøvelse har længe været efterlyst af partier på de yderste fløje.