Thisted Kommune

  440 hektar skov er fældet for at skabe plads til testcenter for store vindmøller. Thisted Kommune vil have rejst erstatningsskov som kompensation for den fældede skov.

  Kommune vil have staten til at erstatte fældet skovareal

  Thisted Kommune har lagt skovbund til Det Nationale Testcenter for vindmøller i Østerild i Thy. Men af de mange hektar skov, der er blevet fældet, er kun omkring en fjerdedel blevet genplantet. Det vil kommunen nu have hjælp fra staten til.
  I nogle boligområder har kommuner fejlagtigt givet dispensationer i forbindelse med installation af fjernvarme, påpeger TEKNIQ Arbejdsgiverne.

  Kritik af kommuner for at give dispensationer ved installation af fjernvarme

  Flere kommuner har i årevis givet fejlagtige dispensationer til at fravige krav til fjernvarmeinstallationer. Det rammer husejerne på varmeforbruget, påpeger organisation.
  Valgbussen i Morsø Kommune blev en succes op til folketingsvalget i tirsdags.

  Færre valgsteder gav flere stemmer

  Øboerne på Mors i Morsø Kommune og borgerne i Thisted Kommune blev ikke mindre motiverede, efter at antallet af valgsteder i de to kommuner var blevet skåret kraftigt ned op til folketingsvalget tirsdag.
  Formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt kan nu være vidne til, at flere medlemmer af endnu en lokalbestyrelse siger farvel til partiet og retter kritik af ham.

  DF må igen sige farvel til stor del af lokalbestyrelse

  Fire medlemmer af Dansk Folkeparti i Thisted har meldt sig ud af partiet og retter kritik af ledelsen.
  Der skal mere end et anonymt tip og lidt research på Facebook til, at en kommune kan hive det økonomiske grundlag væk hos en syg borger.

  Landsret: Thisted Kommune brød loven i sag om anonymt tip

  Det var i strid med loven, da Thisted Kommune i 2019 lukkede for Torben Hedegaards sygedagpenge på baggrund af et anonymt tip om, at han tog billeder i sin fritid.
  "Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede," siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V) til Nordjyske.

  Flere kommuner bliver kontaktet om CO2-lagring

  Staten er på udkig efter steder til at placere store lagre til opbevaring af CO2. Forløbelig er mindst fem kommuner blevet kontaktet. CO2-lagring kan komme til at udløse protester lokalt.
  Øverst fra venstre medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Pelle Dragsted (EL) øverst til højre SF-borgmester i Hvidovre Anders Wolf Andresen, nederst til venstre byrådsmedlem i Slagelse Nikolaj Bjørn Christensen (V), nederst til højre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

  Lokalpolitikere står i kø for at droppe investeringer i Rusland

  Politikerne over det ganske land vil gerne reagere på den russiske invasion. En af måderne, man i kommunerne reagerer på, er ved at afhænde investeringer i Rusland og Hviderusland.
  Et projektet om at få hjulpet psykisk sårbare unge videre gennemføres i et samarbejde mellem fire nordjyske kommuner Vesthimmerland, Thisted, Jammerbugt og Morsø.

  Nordjysk projekt skal hjælpe sårbare unge i job eller uddannelse

  En integreret indsats målrettet psykisk sårbare unge skal bane vej for, at flere kommer eller fastholdes i uddannelse eller job. Projektet,, der ledes fra Socialmedicinsk Enhed ved Aalborg Universitetshospital, er støttet med godt 6 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
  Sidste år besøgte dronning Margrethe Nationalpark Thy i Hanstholm. Nationalparken er blevet fremhævet på New York Times' rejseliste.

  Stor amerikansk avis hylder Thy for vindenergi og vild natur

  Hvert år udpeger The New York Times 52 steder verden over, som man skal besøge. I år er Thy på listen.
  Visualisering af torvet foran Doverodde Købmandsgård med det kommende nybyggede velkomstområde.

  Kommune får endnu mere attraktivt sted for kunst og natur

  Thisted Kommune kan glæde sig over, at Statens Museum for Kunst ombygger gamle købmandsgård, så kunstværker får endnu flottere rammer. Formidling af kunst og natur går hånd i hånd på ny måde.
  Testcenter Høvsøre i Lemvig Kommune og som på fotoet her Testcenter Østerild i Thisted Kommune får glæde af den nye politiske aftale.

  To kommuner får flere vindmølle-arbejdspladser

  Især to kommuner kommer til at høste arbejdspladser som følge af et netop indgået politisk forlig. Og en tredje kommune kommer måske også i spil. Et bredt flertal vil styrke forskningen i avanceret vindteknologi.

  KV21: Flere borgmestre skal overtale vælgerne til at glemme deres normale partifarve

  Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg. Borgmestre som Michael Ziegler (K) og Ulla Vestergaard (S) skal trække mange stemmer fra vælgere, som normalt har en anden partifarve.