sygehus

  Det giver en masse bøvl for kommunerne, at ældre udskrives fra sygehusene hurtigere end hidtil, og uden at der følger tilstrækkelig med information med fra sygehus til kommune.

  Kommunerne: Hjemmeplejen bliver dårligt forberedt af sygehusene til at modtage patienter

  Hovedparten af kommunerne oplever, at det halter alvorligt med kommunikationen, når patienter udskrives fra hospitalerne til hjemmeplejen, viser ny rundspørge. Problemet bliver forstærket af, at sygehusene udskriver folk hurtigere end tidligere. Kommunerne bliver tvunget ud i 'feberredninger', lyder det fra KL-formanden.
  Flere kommuner i Region Sjælland har vist interesse i at få et såkaldt nærsygehus inden for netop deres kommunegrænse. Det spås, at der i regionen kommer 3-4 nærhospitaler. Derfor sætter kommuner og byrådsmedlemmer nu ind på at tale godt for, hvornår netop deres kommune har gjort sig fortjent til et nærsygehus.

  Kommuner byder ind på nærhospitaler

  Kommunerne forsøger lige nu at gøre sig attraktive over for regionerne. Hver især håber de at få et af de såkaldte nærsygehuse placeret i netop deres kommune. I Region Sjælland har syv sjællandske kommuner budt ind på nærhospitaler.
  Mange overlæger har allerede forladt den offentlige psykiatri og endnu flere overvejer det. Læs hvad er er op og ned. (Arkivfoto)

  Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien

  Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
  "Der findes ikke lette snuptagsløsninger. Derfor foreslår vi denne kommission," sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemøde om regeringens sundhedsudspil.

  Brostrøm skal lede arbejde med at få flere hænder i sundhedsvæsnet

  Der findes 'ikke lette snuptagsløsninger', derfor vil minister have kommission til at undersøge muligheden for at skabe mere robusthed i sundhedsvæsnet.