Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'

Nyt benchmark afslører markante forskelle i kommunernes sygefravær

11 kommuner kunne spare mere end 0,6 procent af deres lønudgifter, hvis de kunne nedbringe sygefraværet til det forventede niveau. Det viser ny stor benchmarkanalyse af sygefraværet i de danske kommuner.
Kommunaldirektør Morten V. Pedersen i Nordfyns Kommune løfter lidt af sløret for, hvordan kommunen har fået banket sygefraværet ned.

Sådan blev Nordfyns Kommune fraværsduksen på Fyn

Efter otte års fight for et lavere sygefravær kan Nordfyns Kommune nu notere det laveste sygefravær blandt alle fynske kommuner. Kommunaldirektøren forklarer, hvordan det er sket. En af hemmelighederne er hyppigere samtaler med sygemeldte.
I en længere periode har beboerne kun fået besøg af et familiemedlem. Derfor har medarbejderne prioriteret at træde til og skabe nærvær for at forhindre ensomhed.

Udliciteret plejehjem bryder fraværsmønster i plejesektoren

Ledelse der lytter og meget lavt sygefravær har frigjort tid til et øget fokus på nærvær og aktiviteter med stærkere fællesskab igennem corona på et af Danmarks længst udliciterede plejehjem. 'Vi er personale nok,' siger tillidsrepræsentanten.
KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
Hvis der er tale om et alt for krævende arbejdsmiljø i Struer Kommunes hjemmepleje, så er det godt at få det klarlagt, mener sektorformand fra FOA i Holstebro Tanja Nielsen.

Kommune må hidkalde rejsehold

Det står så galt til med sygefraværet i hjemmeplejen, at Struer Kommune nu ringer efter Beskæftigelsesministeriets rejsehold. Som i nogle andre kommuner døjer man i kommunen med for mange langtidssygemeldinger.
Ifølge en gruppe forældre skal der indføres en lov, der giver ret til at blive hjemme og passe sit barn, til det er raskt igen. (Arkiv)

Forslag om retten til at passe børn ved sygdom skal i Folketinget

Forældre skal kunne passe deres børn, til de er raske, lyder borgerforslag, som har fået 50.000 underskrifter.
Der er igen kommet fokus på sygefraværet i det offentlige. Særligt blandt pædagogerne er sygefraværet steget voldsomt i 2019 sammenlignet med 2018.

Fire medarbejdergrupper er årsag til vækst i det kommunale sygefravær

Det er især væksten i sygefraværet hos fire medarbejdergrupper, som er årsagen til, at det gennemsnitlige sygefravær i kommunernerne er steget fra 2018 til 2019.

Stor forskel i udviklingen i sygefraværet

Udviklingen i kommunernes sygefravær spænder vidt på tværs af landets kommuner. Se i artiklen her, hvordan sygefraværet har udviklet sig i din kommune.
Slagelse Kommune i kamp mod sygefraværet i hjemmeplejen.

Nye metoder: Sygefraværet skal ned i hjemmeplejen

Slagelse Kommune har fået et milliontilskud til projekt, der skal hjælpe til at forebygge sygefraværet i kommunens hjemmepleje - blandt andet ved at opbygge gode relationer til borgerne.
Sygefraværet falder blandt medarbejderne i Helsingør Kommune.

Helsingør banker sygefraværet ned

Helsingør Kommune er godt på vej med at nedbringe sygefraværet blandt kommunens ansatte. Alene fra januar i år er det gennemsnitlige sygefravær pr. medarbejder faldet med én sygedag. Men kommunen er ikke helt i mål endnu.
"Arbejdsgivere betaler lidt til coach-samtaler, som vi tilbyder medarbejderne, men ellers er det gratis for dem. De kan se, at det giver mening. Projektet har været nemt at sælge til dem," fortæller projektleder Christina van Diemen, som her er i samtale med en borger.

Kommune med sygefraværs-succes: Nu spreder tiltaget sig til andre kommuner

Med projektet 'Langtidsrask' har Ringkøbing-Skjern Kommune sat spotlight på at mindske sygefraværet i kommunen og på private arbejdspladser. Projektet har givet et lavere sygefravær flere steder, og nu har en anden kommune også taget det til sig. Det har stort potentiale, vurderer ekspert.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: