Sygefravær

  Sygefravær

  Desværre er der udsigt til, at flere ældre bliver forsømt i julen med f.eks. at blive badet eller få gjort rent. Det forudser sektorformand i FOA, Torben K. Hollmann.

  Forudsigelse: Sur jul for ældre og sosu’ere

  Forsømte ældre i beskidte hjem og stressede sosu'ere. Sådan lyder udsigten desværre for julen i flere kommuner, lyder det fra FOA. 'Mange kommuner bliver indhentet af fortidens prioriteringer eller mangel på samme,' siger FOA-sektorformand.
  25. november holdt 'Rummelig imidt' afskedsreception i Kjellerup. Michael Eriksen fra Visuel Retning lavede ved den lejlighed et visuelt referat fra dagen.

  Stort EU-projekt: Social inklusion kan betale sig

  Socialfondsprojektet 'Rummelig imidt' har på fem år hjulpet over 250 borgere fra kanten af arbejdsmarkedet i arbejde i Region Midtjylland. 'Indsatsen kan så rigeligt betale sig,' siger projektlederen om projektet.

  Sosu’ere har flere og flere sygedage

  Mens pædagoger, lærere og kontorfolk i kommunerne samlet set har nogenlunde konstant eller dalende sygefravær, så stiger og stiger antallet af sygedage blandt sosu'ere. Det viser nye tal fra KL.
  Borgmester Jens Ive (V) håber, at nye tiltag kan nedbringe sygefraværet især i daginstitutioner og plejecentre.

  Kommune: Medarbejderne skal have 4.000 færre sygedage

  Med en ny tilgang vil kommune mindske fraværet blandt ansatte med 4.000 dage om året. Blandt andet skal data om sygefravær bruges mere aktivt.

  Arbejdspres i sundhedssektor kan få sygemeldinger til at stige

  69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
  En målrettet indsats og fokus på lederne i kommunerne. Sådan lyder opskriften fra nogle kommuner på at nedbringe sygefraværet.

  Nogle kommuner har succes med at nedbringe sygefravær

  Kommunerne Lolland og Greve kan bryste sig af succes med at nedbringe sygefraværet. En systematisk indsats og fokus på ledernes rolle giver bonus, lyder det fra kommunerne.
  Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

  Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

  Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'

  Nyt benchmark afslører markante forskelle i kommunernes sygefravær

  11 kommuner kunne spare mere end 0,6 procent af deres lønudgifter, hvis de kunne nedbringe sygefraværet til det forventede niveau. Det viser ny stor benchmarkanalyse af sygefraværet i de danske kommuner.
  Kommunaldirektør Morten V. Pedersen i Nordfyns Kommune løfter lidt af sløret for, hvordan kommunen har fået banket sygefraværet ned.

  Sådan blev Nordfyns Kommune fraværsduksen på Fyn

  Efter otte års fight for et lavere sygefravær kan Nordfyns Kommune nu notere det laveste sygefravær blandt alle fynske kommuner. Kommunaldirektøren forklarer, hvordan det er sket. En af hemmelighederne er hyppigere samtaler med sygemeldte.
  I en længere periode har beboerne kun fået besøg af et familiemedlem. Derfor har medarbejderne prioriteret at træde til og skabe nærvær for at forhindre ensomhed.

  Udliciteret plejehjem bryder fraværsmønster i plejesektoren

  Ledelse der lytter og meget lavt sygefravær har frigjort tid til et øget fokus på nærvær og aktiviteter med stærkere fællesskab igennem corona på et af Danmarks længst udliciterede plejehjem. 'Vi er personale nok,' siger tillidsrepræsentanten.
  KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

  Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

  Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
  Hvis der er tale om et alt for krævende arbejdsmiljø i Struer Kommunes hjemmepleje, så er det godt at få det klarlagt, mener sektorformand fra FOA i Holstebro Tanja Nielsen.

  Kommune må hidkalde rejsehold

  Det står så galt til med sygefraværet i hjemmeplejen, at Struer Kommune nu ringer efter Beskæftigelsesministeriets rejsehold. Som i nogle andre kommuner døjer man i kommunen med for mange langtidssygemeldinger.