Sygedagpenge

  Danmark er datamæssigt unik, fordi vi har mulighed for at koble data fra forskellige dataregistre. Derfor har det været muligt, at lave en undersøgelsen, der bl.a. afdækker medarbejdernes erhvervsindkomst efter en udlicitering.

  Ny forskning: De ansatte er taberne ved udlicitering

  Der sker en stigning i antallet af personer, der kommer på pension, arbejdsløsheds- og sygedagpenge, når blandt andre kommunerne udliciterer opgaver. Det viser interessant, ny forskning, som professor her fortæller mere om.
  Den kendte fodboldspiller Stig Tøfting (tidligere AGF) har kraftigt opfordret til at bakke op om borgerforslag. (Fotoet er fra marts, hvor Stig Tøfting havde tabt et væddemål og vandrede til fordel for kræftramte børn.)

  52.600 mennesker: Det skal være slut med alenlange afklaringsforløb

  Kommunerne skal højst have to år til at afklare, hvilken ydelse syge mennesker skal have. Det fremgår af et borgerforslag, som nu kommer op i Folketinget. Blandt andet med hjælp fra fodbold-kendis Stig Tøfting.

  Sygedagpengeudgifter steg med 19 procent i 2020

  97 af landets kommuner havde stigende udgifter til sygedagpenge i 2020, og i alt steg udgifterne med 1,45 milliarder kroner. Se her, hvor stigningen har været størst.
  Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

  Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

  Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'
  Retten til sygedagpenge er blevet forlænget af flere omgange det seneste år. Det lægger pres på sagsbehandlingen i Frederikssund Kommune. (Arkiv)

  Sager om sygedagpenge hober sig op

  I Frederikssund Kommune har byrådet besluttet at tilføre 1,2 millioner kroner ekstra til vikarer, der skal hjælpe med at håndtere et stigende antal sager på sygedagpengeområdet.

  Nye tal for sygedagpenge flytter store millionbeløb for de enkelte kommuner

  Der er stor forskel på, hvor meget antallet af sygedagpengemodtagere er steget i hver kommune. Men den statslige kompensation er den samme for alle, og derfor rammes kommunernes økonomi vidt forskelligt.
  "Arbejdsgivere betaler lidt til coach-samtaler, som vi tilbyder medarbejderne, men ellers er det gratis for dem. De kan se, at det giver mening. Projektet har været nemt at sælge til dem," fortæller projektleder Christina van Diemen, som her er i samtale med en borger.

  Kommune med sygefraværs-succes: Nu spreder tiltaget sig til andre kommuner

  Med projektet 'Langtidsrask' har Ringkøbing-Skjern Kommune sat spotlight på at mindske sygefraværet i kommunen og på private arbejdspladser. Projektet har givet et lavere sygefravær flere steder, og nu har en anden kommune også taget det til sig. Det har stort potentiale, vurderer ekspert.
  Coronakrisen gør det svært at hjælpe syge borgere tilbage til arbejdsmarkedet. (Arkivfoto)

  Jobcentrene har sværere ved at hjælpe syge

  Det er svært for jobcentrene, at hjælpe sygedagpengemodtagere tilbage til arbejdsmarkedet under coronanedlukningen. Og i nogle tilfælde næsten umuligt.