Syddjurs Kommune

  Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

  Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.
  Fremover skal alle plejecentre i østjyske Syddjurs Kommune omdøbes til plejehjem. Fotoet er fra Rosengården Plejehjem i Hornslet.

  Byråd: ‘Plejehjem’ er bedre betegnelse end ‘plejecenter’

  Byrådet i Syddjurs Kommune har besluttet, at kommunens plejecentre skal omdøbes til plejehjem. Med den nye betegnelse ønsker byrådet at signalere, at der er tale om ældres eget hjem, og at det er et trygt sted at være.
  Da corona nedlukkede Aarhus Airport besluttede en enig bestyrelse at udnytte de tomme haller til en totalrenovering, siger lufthavnsdirektøren.

  Ejerkommuner skal ekstraordinært finde trecifret millionbeløb til lufthavn

  Aarhus Airport har brug for at få tilført et trecifret millionbeløb, og en stor del skal komme fra de tre østjyske ejerkommuner. Lufthavnsdirektøren mener ikke, regningen kommer som en overraskelse.
  Hovedparten af borgmestre svarer i NB-Kommunes rundspørge, at de oplever et voksende spænd mellem den velfærd, som kommunerne kan levere inden for servicerammen, og borgernes forventninger. Blandt andet på skoleområdet opstår der nemt et 'forventningsgab'.

  Borgmestre: Der er et stigende gab mellem borgernes forventninger og kommunens formåen

  Størsteparten af borgmestrene oplever, at der er et voksende gab mellem den velfærd, som kommunerne kan levere og borgernes forventninger, viser rundspørge. To borgmester fortæller om frustrationerne ved at være fanget i et 'forventningsgab'.
  Syddjurs Kommune har siden oktober sendt flere breve til en ældre borger med gangbesvær om at fraflytte sin ældrebolig. Nu er opsigelsen trukket tilbage.

  84-årig kvinde fik fire dage til at flytte – nu har kommunen fortrudt

  Gangbesværede Grethe Hein havde fået fire dage til at fraflytte sin ældrebolig i Knebel, men pludselig vendte Syddjurs Kommune på en tallerken.
  Den lukkede hal bliver omdannet til et åbent, sammenhængende og indbydende mødested for alle beboere i landsbyen.

  Opgraderet sportshal skal være nyt lokalt landsbymødested

  En traditionel idrætshal i Tirstrup på Djursland bliver omdannet til et levende mødested med fokus på verdensmål og bevægelse. Landsbyklyngen Østdjurs har netop fået støtte af Lokale og Anlægsfonden og Realdania til projektet.
  I Norddjurs, Syddjurs og Aarhus kommuner har kandidater trukket sig, efter stemmesedlerne er trykt og klar til 16. november.

  Trak sig efter anklage om sexchikane: Stemmer stadig på sig selv

  Tre KV21-kandidater har trukket sig fra stemmesedlerne i tre østjyske kommuner af vidt forskellige grunde. Det er for sent at slette dem fra stemmesedlerne, så hvor ender de mulige stemmer henne?
  Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Syddjurs Kommune Michael Stegger Jensen, vil sætte en stopper for hjemsendelsen af syrisk familie bosat i kommunen.

  Syrisk familie skal udvises: Men lokalpolitikerne vil beholde dem

  Et flertal i kommunalbestyrelsen i Syddjurs Kommune går nu aktivt ind i en sag om udvisningen af en syrisk familie.
  Lokale aktører og Syddjurs Kommune inviterer borgerne til workshop om nyt kulturhus i Hornslet, for de skal være med til at lægge fundamentet for det nye hus.

  Kultur spiller en særlig rolle i kommunen

  I Syddjurs Kommune gør de tingene sammen, derfor har lokale aktører og kommunen inviteret til workshop, hvor borgerne er med til at definere rammer og indhold for et nyt kulturhus i Hornslet.
  Borgmester Ole Bollesen (S) og udvalgsformand Tina Agergaard Hansen (V) melder hus forbi i forhold til kritiske tal fra FOA.

  To kommuner melder hus forbi efter kritiske tal fra FOA

  Kommuner bliver i FOA-undersøgelse sat i et kritisk lys med forholdsvis mange fyringer af sosu'er. En borgmester og en udvalgsformand melder hus forbi i forhold til kritikken.
  Flere østjyske kommuner forventer at samarbejde om logistikken, når de nye affaldssorteringer bliver sat i værk inden for de kommende år. (Arkiv)

  Kommuner vil samarbejde om skraldesortering

  Fire kommunale affaldsselskaber vil gå sammen om at indføre de samme sorteringsmetoder. Nu er det op til politikerne at afgøre, om der skal være fælles fodslag.
  Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

  Historisk sommerhussalg i 2020

  Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.