De to socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen (til venstre) og Hans Stavnsager siger, at de helt bevidst satser meget på at gøre deres områder til kulturkommuner.

De dannede bor på Fyn

Odense og tre andre fynske kommuner ligger i top ti over kommuner med en stor andel af højtuddannede og kulturfolk. 'Vi er trætte af, at københavnere tror, vi er bonderøve, når vi faktisk på nogle strækninger er kulturelt foran hovedstaden,' siger fynsk borgmester.
I nogle kommuner går det forholdsvis hurtigt med at få lov til at gå i gang med byggeri og renoveringer.

Nogle kommuner lykkes med at holde sagsbehandlingstid nede

Kommunerne er i gennemsnit længere og længere tid om at behandle byggesager. Men nogle kommuner formår at holde den upopulære ventetid i byggesager nede. Få inspiration fra nogle af dem her.
Vejpump og chikaner kan hjælpe med at sænke hastighed og støj på vejene. Men hvem skal betale for dem? (Arkiv)

Mange borgere vil have farten ned – nu kan de få klar besked

Der er en strøm af henvendelser fra borgerne til de tekniske forvaltninger om at få lavet for eksempel vejbump på deres vej - eller gjort vejen blind. Nu vil kommune gøre det lettere for forvaltningen at svare klart på ønsker om brugerfinansierede tiltag til f.eks. at dæmpe hastigheden.
Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Byråd presser minister: Drop de nationale test

Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.
Det er dårlig brug af skolebørns tid at udsætte dem for de nationale test i år, mener byrådsmedlem Stina Sølvberg Thomsen (Enh.).

Bøn: Undtag os fra de nationale test i skolen

Enhedslisten forsøger lokalt at få børn i folkeskolen undtaget fra de nationale test i 2021. 'Der er behov for at bruge tiden til at indhente alt det forsømte og ikke på at gennemføre nationale test,' mener byrådsmedlem.
Unge skal have bedre mulighed for at blive boende på deres hjemegn og læse videre, mener Venstres uddannelsesordfører Ulla Tørnæs.

Venstre vil give provinsbyer flere uddannelses-tilbud

Byer som Esbjerg, Holstebro, Fredericia og Helsingør skal have flere uddannelsespladser. Det mener Venstre, som vil afsætte 100 mio. kr. til udflytning.
Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
Det vælter ind med opkald fra borgere, der ikke kan booke tid til en coronavaccination på trods af, at de har modtaget en invitation til at booke en tid. (Arkiv)

Kommune: Borgere dybt frustrerede over vaccineforvirring

I Svendborg oplever kommunens ansatte at blive kimet ned af borgere, der står uforstående over for invitation om at blive vaccineret. Men kommunen kan ikke hjælpe.
Tidligere borgmester Knud Gether (V) er overbevist om, at en sammenlægning af tre fynske kommuner er nødvendigt for at sikre en sund udvikling. (Arkiv)

Tidligere borgmester: Slå ineffektive kommuner sammen

En tidligere borgmester foreslår at lægge tre kommuner sammen i det sydfynske øhav: ‘Økonomien er elendig og udviklingen er negativ.' Forslaget får kølig modtagelse af de tre nuværende borgmestre.
5700 SUMMER er en fælles platform for et væld af arrangementer, der foregik rundt i Svendborg denne sommer.

Kommune ønsker mere liv i byen

Kultur er vigtig, derfor har Svendborg Kommune afsat 2 millioner kroner til events i 2021 til flere kulturelle oplevelser i kølvandet på den kreativitet, der opstod under pandemien.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
Bybusserne i Svndborg Kommune bliver gratis for borgerne i julemånederne. Det har byrådets økonomiudvalg besluttet. (Arkiv)

Gratis busser skal hjælpe lokal julehandel

Fynsk kommune indleder julemåneden med en tidlig gave til borgerne: Tag bybussen gratis og køb julegaverne lokalt.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: