Svendborg Kommune

  Shell har købt det tidligere kommunalt ejede biogasselskab Nature Energy for omkring 14 milliarder kroner.

  Kommuner solgte energiselskab – fem år senere er det milliarder værd

  For nylig blev biogasselskabet Nature Energy med hovedkontor i Odense købt af oliegiganten Shell for svimlende 14 milliarder kroner. Det er en meget højere pris end den, som de tidligere ejere i form af otte fynsk kommuner solgte selskabet for i 2017.
  Lokalpolitikere i Svendborg Kommune vil sætte priserne for parkering betragteligt op.

  Kommune fordobler priserne på parkeringslicens

  Det bliver fremover væsentlig dyrere at parkere sin bil i Svendborg for både beboere og gæster. FDM advarer kommunen mod, at ekstra indtægter fra parkering bruges til velfærd.
  Regningen for afviklingen af DG Landsstævne 2022 i Svendborg bliver større end forventet.

  Kommune må hjælpe med at dække ekstra underskud på stor idrætsbegivenhed

  Det årlige DGI Landsstævne i Svendborg kommer til at koste kommunen mere end først beregnet. Regningen skal deles mellem DGI og Svendborg Kommune, hvor politikerne lige skal fordøje ekstraudgifterne
  Et velfungerende samarbejde mellem to kommuner kræver nu, at der bliver lavet et tværkommunalt selskab med bestyrelse og egne vedtægter, der skal godkendes af en advokat.

  Bureaukratisk regel stopper velfungerende samarbejde mellem to kommuner

  I Langeland Kommune har man i tre år fået leveret mad til cirka 200 af øens ældre fra et storkøkken i nabokommunen Svendborg – et samarbejde, der har fungeret upåklageligt. Men nu sætter en gammel regel en stopper for samarbejdet, og det koster i kommunekasserne.
  Vederlag fra bestyrelsesposter og udvalg med mere er med til at gøre Odenses borgmester til landets mest velbetalte lokalpolitiker. Det viser en ny opgørelse fra NB-Kommune.

  Her er landets bedst betalte borgmester

  Borgmesteren i Odense er den lokalpolitiker i landet, der tjener mest. Det viser en ny opgørelse over borgmestres indtægter. Ekspert undrer sig over, hvordan borgmestre generelt kan få tid til flere hverv ved siden af den krævende borgmesterpost.
  Bygge- og anlægsarbejde udgør en ret stor del af kommunernes klimaaftryk, viser opgørelser.

  Hvordan får man klimaet ind i budgettet?

  Der er et stort politisk ønske om at få klimakonsekvenser med ind i budgetterne, og forvaltningerne vil gerne. Men opgaven er vanskelig. Her er et overblik over kommunernes klima-budgetarbejde.
  Brugen af enkeltmandsvirksomheder som underleverandører i ældreplejen er også ødelæggende for de arbejdsgivere, som FOA har brugt tid på at aftale en overenskomst med, lyder det fra Thomas Enghausen.

  FOA: Vi agter ikke at give rum til hokus-pokus-firmaer i ældreplejen

  Næstformand for FOA Thomas Enghausen ser med bekymring på brugen af enkeltmandsfirmaer som underleverandører inden for ældreplejen. På baggrund af den seneste afgørelse fra Lønmodtagernes Garantifond anbefaler han kommunerne at gentænke deres klausuler. Læs hvad der er op og ned.

  Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

  Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.
  Bo Hansen (S), der er borgmester i Svendborg Kommune har inviteret hele kommunalbestyrelsen til et anlægsseminar i maj måned. Nu skal de samlet se på, hvilke anlæg der kan udskydes eller aflyses.

  Prisstigninger tvinger kommuner til at droppe sport og kulturinvesteringer

  Sportsdrømme og kulturvisioner kan blive udskudt de kommende år på anlægsrammen. Kommuner vil kun prioritere den nære velfærd som plejehjem og daginstitutioner. Det fortæller flere borgmestre.
  Svendborg Kommune er gået i gang med at undersøge omfanget af PFOS-forureningen og finde ud af, hvor stofferne stammer fra.

  Fund af PFOS i søer i naturområde på Sydfyn

  De giftige fluorstoffer PFOS, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende, er fundet i to søer ved Svendborg på sydøstfyn.
  Desværre bliver nogle lokalpolitikere udsat for vold, chikane eller trusler på grund af deres politiske arbejde.

  Økonomiudvalg vil indføre rådgivning efter chikane

  Det kan have voldsomme konsekvenser for lokalpolitikere at blive udsat for chikane eller trusler. På den baggrund lægger Økonomiudvalget i Svendborg op til at indføre et tilbud om rådgivning til ofre for chikane.
  'En fantastisk nyhed' siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) om, at pædagoguddannelsen nu er på vej til Holbæk.

  Syv byer i provinsen får nye uddannelser

  Bliv pædagog i Holbæk, bioanalytiker i Hjørring eller ergoterapeut i Haderslev. Syv nye uddannelser uden for større byer er netop blevet godkendt. Det er et vigtigt skridt væk fra centralisering, mener minister.