Svendborg Kommune

  Vederlag fra bestyrelsesposter og udvalg med mere er med til at gøre Odenses borgmester til landets mest velbetalte lokalpolitiker. Det viser en ny opgørelse fra NB-Kommune.

  Her er landets bedst betalte borgmester

  Borgmesteren i Odense er den lokalpolitiker i landet, der tjener mest. Det viser en ny opgørelse over borgmestres indtægter. Ekspert undrer sig over, hvordan borgmestre generelt kan få tid til flere hverv ved siden af den krævende borgmesterpost.
  Bygge- og anlægsarbejde udgør en ret stor del af kommunernes klimaaftryk, viser opgørelser.

  Hvordan får man klimaet ind i budgettet?

  Der er et stort politisk ønske om at få klimakonsekvenser med ind i budgetterne, og forvaltningerne vil gerne. Men opgaven er vanskelig. Her er et overblik over kommunernes klima-budgetarbejde.
  Brugen af enkeltmandsvirksomheder som underleverandører i ældreplejen er også ødelæggende for de arbejdsgivere, som FOA har brugt tid på at aftale en overenskomst med, lyder det fra Thomas Enghausen.

  FOA: Vi agter ikke at give rum til hokus-pokus-firmaer i ældreplejen

  Næstformand for FOA Thomas Enghausen ser med bekymring på brugen af enkeltmandsfirmaer som underleverandører inden for ældreplejen. På baggrund af den seneste afgørelse fra Lønmodtagernes Garantifond anbefaler han kommunerne at gentænke deres klausuler. Læs hvad der er op og ned.

  Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

  Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.
  Bo Hansen (S), der er borgmester i Svendborg Kommune har inviteret hele kommunalbestyrelsen til et anlægsseminar i maj måned. Nu skal de samlet se på, hvilke anlæg der kan udskydes eller aflyses.

  Prisstigninger tvinger kommuner til at droppe sport og kulturinvesteringer

  Sportsdrømme og kulturvisioner kan blive udskudt de kommende år på anlægsrammen. Kommuner vil kun prioritere den nære velfærd som plejehjem og daginstitutioner. Det fortæller flere borgmestre.
  Svendborg Kommune er gået i gang med at undersøge omfanget af PFOS-forureningen og finde ud af, hvor stofferne stammer fra.

  Fund af PFOS i søer i naturområde på Sydfyn

  De giftige fluorstoffer PFOS, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende, er fundet i to søer ved Svendborg på sydøstfyn.
  Desværre bliver nogle lokalpolitikere udsat for vold, chikane eller trusler på grund af deres politiske arbejde.

  Økonomiudvalg vil indføre rådgivning efter chikane

  Det kan have voldsomme konsekvenser for lokalpolitikere at blive udsat for chikane eller trusler. På den baggrund lægger Økonomiudvalget i Svendborg op til at indføre et tilbud om rådgivning til ofre for chikane.
  'En fantastisk nyhed' siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) om, at pædagoguddannelsen nu er på vej til Holbæk.

  Syv byer i provinsen får nye uddannelser

  Bliv pædagog i Holbæk, bioanalytiker i Hjørring eller ergoterapeut i Haderslev. Syv nye uddannelser uden for større byer er netop blevet godkendt. Det er et vigtigt skridt væk fra centralisering, mener minister.
  En beslutning om at opføre vindmøller på land kan koste stemmer ved KV21, mener flere borgmestre.

  Borgmestre med vindmøller på samvittigheden bliver straffet på valgdagen

  Ny forskning viser, at borgmestre mister vælgernes opbakning ved næstkommende kommunalvalg, hvis der er blevet sat vindmøller op i lokalområdet. Borgmestre kalder på hjælp fra Christiansborg.
  Foreningen Haver til Maver vil udbrede skolehaverne til alle landet kommuner. Og visionen er, at det nye skolehavecenter også vil fungere som et nationalt eksempel for, hvordan fremtidens bæredygtige fællesskaber kan se ud i byerne.

  Skolehaver til alle kommuner

  Foreningen Haver til Maver får gode anbefalinger fra flere kommuner og ambitionen er nu, at alle landets kommuner skal have skolehaver.
  De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.

  Fire byer får et skattecenter og mange statslige arbejdspladser

  Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. 'Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,' siger borgmester i Svendborg.
  Danske Digterruter går gennem fuglereservatet på Rungstedlund og her kan man høre korte lydfortællinger om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed prægede Karen Blixens forfatterskab.

  Se det Danmark som inspirerede store forfattere

  En række kommuner samarbejder med projektet Danske Digterruter om 14 ruter fordelt over hele landet, hvor naturen kan udforskes i selskab med en række store danske forfattere via lydposter.