sundhed

    -

    Regeringen vil have endnu bedre velfærd i det nære sundhedsvæsen, som kommer til at omfatte kommunerne.

    Statsministeren forventer, at kommuner skal levere mere nær sundhed

    Flere sygdomme skal forebygges, og der skal mere behandling, opfølgning og nærhed til, mener statsministeren. Det betyder flere opgaver til kommunerne, selvom finansieringen ikke nævnes med et ord i Mette Frederiksens tale.
    Topprofil i Venstre og tidligere minister 39-årige Sophie Løhde bliver indenrigs- og sundhedsminister i den nye SVM-regering.

    Venstre-topprofil med kommunal erfaring er ny indenrigsminister

    De tunge reformer i kommunerne og sundhedsvæsenet skal gennemføres med Sophie Løhde i spidsen. Her tegnes et portræt af den nye V-minister.

    Markant flere forebyggelige indlæggelser på Sjælland end i Vestdanmark

    Kommunerne i Vestdanmark er markant bedre til at undgå forebyggelige indlæggelser end kommunerne i Østdanmark. Se tallene for alle kommuner her.
    Rekruttering af mere personale til at yde omsorg for blandt andre ældre bliver en af de helt store udfordringer for en ny regering. Det vurderer byrådsmedlemmer i ny rundspørge.

    Byrådsmedlemmer: Rekruttering bliver en af de største udfordringer for en ny regering

    Rekruttering af sosu'er, pædagoger og andet personale bliver en af de allerstørste udfordringer for den nye regering, der kommer efter valget. Det peger byrådsmedlemmer på i ny rundspørge.
    Mange overlæger har allerede forladt den offentlige psykiatri og endnu flere overvejer det. Læs hvad er er op og ned. (Arkivfoto)

    Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien

    Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
    Vælger regeringen at følge alle forslag, der fremsættes i rapporten, vil det medføre en grundlæggende ændring af ældreplejen i følge formanden for regeringens rådgivningspanel Per Okkels.

    Rådgivningspanel på vej med omfattende ændringer på ældreområdet

    Der er en række stærke dilemmaer på vej i forhold til den eksisterede model for frit valg. Det fremgår af en rapport fra regeringens rådgivningspanel i forhold til en ny visitationsmodel og organisering af ældreområdet i faste teams.
    Tyske Nadine er sygeplejerske og begynder til august i et job på et plejehjem i Danmark.

    Kommune satser på at lokke tyske sosu’er til

    De fleste kommuner kæmper i øjeblikket med at rekruttere medarbejdere til ældreplejen. En kommune har fundet en løsning, der rækker ud over den danske landegrænse - en løsning der måske kan afhjælpe manglen på hænder.
    KL-formand Martin Damm (V), er glad for, at der er landet en aftale mellem KL, Danske Regioner og regeringen om udmøntningen og implementeringen af sundhedsreformen.

    KL, regeringen og Danske Regioner har landet aftale om sundhedsreform

    Mandag landede en aftalen mellem regeringen, KL og Danske Regioner om indholdet og implementeringen for den nære sundhed i sundhedsreformen. Kommunerne får 1,5 mia. kr. frem til 2029.
    Kommunerne fik ikke ekstra penge i økonomiaftalen til det kommende store løft af sundhedsopgaver.

    Kommunerne får ikke flere penge til sundhed i økonomiaftalen

    Regeringen giver ikke en ekstra håndsrækning til kommunerne, hvad angår opgaveglidninger på sundhedsområdet. Kommunerne fik dog omkring 200 mio. kr. om året fra sundhedsreformen. Det fremgår af den nye aftale.
    Op mod 4000 ansatte i Tønder Kommune vil til efteråret få mulighed for at dyrke motion i arbejdstiden.

    Endnu en kommune indfører motion i arbejdstiden

    I Tønder Kommune vil man som en del af et pilotprojekt indføre en times ugentlig motion i arbejdstiden. Noget, Hillerød Kommune allerede har god erfaring med.
    Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan ikke svare på, hvor vidt sundhedsreformen løser uligheden i sundheden, når det kommer til antal sygeplejere i kommunerne.

    Minister i tvivl om sundhedsreform vil give flere sygeplejersker i kommunerne

    Magnus Heunicke kan ikke svare på, om ny sundhedsreform vil give et markant løft i antallet af sygepersonale pr. ældre i kommunerne. Dermed er det uklart, om reformen vil løse den store ulighed på sundhed i kommunerne.
    Den øgede finansiering til kommunerne i sundhedsaftalen er langt fra at dække det behov kommunerne har, hvis alle skal levere nær sundhed af en høj og ensartet kvalitet, som aftalen lægger op til.

    Sundhedsaftale giver højst otte nye sygeplejersker og sosu’er i kommunen

    En beregning af regeringens finansiering til nationale kvalitetskrav viser, at selv hvis alle pengene går til landets kommuner, giver det kun råd til otte nye sygeplejesker og sosuer pr. kommune. Se tallet for din kommune her.