Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
Hvis der er tale om et alt for krævende arbejdsmiljø i Struer Kommunes hjemmepleje, så er det godt at få det klarlagt, mener sektorformand fra FOA i Holstebro Tanja Nielsen.

Kommune må hidkalde rejsehold

Det står så galt til med sygefraværet i hjemmeplejen, at Struer Kommune nu ringer efter Beskæftigelsesministeriets rejsehold. Som i nogle andre kommuner døjer man i kommunen med for mange langtidssygemeldinger.
Struer Kommunes borgmester, Niels Viggo Lyngshøj (S), advarer Langeland mod tankerne om en sammenlægning med to andre kommuner. (Arkiv)

Anbefalede sammenlægning: Glad for, at det ikke skete

Debatten om kommunesammenlægninger fortsætter. Vestjysk borgmester advarer nu om sammenlægning, som han ellers tidligere var fortaler for.
Retten i Holstebro har idømt en tidligere havnechef seks måneders betinget fængsel for mandatsvig. Han købte varer til sig selv på kommunens regning og lod færgeoverfart betale falske fakturaer. (Arkiv)

Havnechef dømt – svindlede kommune og havn for 91.000 kroner

En havnechef i Struer får betinget fængsel for fiktive fakturaer og køb af private varer for offentlig penge.
Flere projekter er blevet udviklet af Den Jyske Sangskole i Herning under den regionale kulturaftale. Sangens Hus er et af de projekter, som har udviklet sig videre til et nationalt samarbejdsforum, og billedet stammer fra den officielle åbning den 17. marts 2014 på kunstmuseet HEART i Herning.

Fra lokalt til nationalt kulturprojekt

Kommunalt samarbejde om kulturaftalen i Midt- og Vestjylland handler om at være fødselshjælper til projekter, som breder sig og er til gavn på den ene eller anden måde for alle involverede kommuner.
"Vi har en formodning om, at det er startet via Thyholm Skole, hvor en smittet voksen og elev var nogle af de første tilfælde, vi fik meldinger om," fortæller Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør i Struer.

Struer lukker meget ned

Struer Kommune har de seneste dage toppet listen over kommuner med de højeste corona-smittetryk i landet. Det har medført en lukket skole og en lang række aflyste arrangementer i efterårsferien. En skole ser ud til at have været arnested for smittespredning.
Planen om affaldssortering i 10 dele er i følge kommuner og affaldsselskaber urealistisk at nå inden næste sommer.

Kritik: Urealistisk at nå affaldssortering i 10 dele inden 1. juni næste år

Lemvig Kommune arbejder ligesom landets andre kommuner med at finde en løsning på, hvordan man inden 1. juni næste år kan lykkes med at sortere affald i 10 dele. I Lemvig regner man ikke med at blive klar før 2023.
Der er nu udbredt smitte med corona i 75 af landets kommuner.

Nu har 75 kommuner et bekymrende smittetal

Hovedparten af danske kommuner er nu over myndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere. Struer, Brønderslev og Skive ligger i top.
Borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj, genopstiller ikke som borgmester til næste års kommunalvalg.

Struers borgmester genopstiller ikke til borgmesterposten

Borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj (S), stiller ikke op som borgmesterkandidat til næste års kommunalvalg. Han er dog ikke færdig med politik og håber at blive valgt ind i byrådet. Han er den 10. borgmester, der ikke genopstiller.
Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer Kommune, har sammen med det øvrige byråd besluttet at opretholde rengøringsstandarden fra coronakrisen. (Arkiv)

Udvidet coronarengøring gøres permanent

Struer Kommune har i sit budgetforlig for 2021 prioriteret en permanent forhøjelse af rengøringsstandarden på skoler, dagtilbud og plejehjem. Andre kommuner vil til dels opretholde corona-rengørings-standard.
Forældre, der holdt deres børn fra nødpasningen under coronanedlukningen, skal ikke forvente at få betalingen tilbage for perioden. (Arkiv)

KL: Ingen hjemmel til at refundere forældrebetalingen

Venstre i Struer har trukket forslag tilbage om tilbagebetaling af opkrævet forældrebetaling under corona. KL vurderer, at det kan betragtes som en 'gave' til en gruppe borgere.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: