Struer Kommune

  Hver tredje borgmester i landet har fået lækket deres private adgangskode til internettet.

  Borgmestre og kommunalpolitikere hacket i stor stil

  Ifølge en opgørelse er hver tredje borgmester blevet hacket, og adgangskoder er lækket i hundredvis på internettet. Byråd skal være mere omhyggelige, siger borgmester.
  Andre kommuner kan lære noget af Struer i konkurrencen om at få unge ind i ældreplejen, mener Torben K. Hollmann, som er sektorformand i FOA.

  FOA: Belønningen i Struer kan flere kommuner lære af

  Det er godt tænkt, når Struer Kommune giver unge en økonomisk fordel ved at uddanne sig inden for ældreplejen. Andre kommuner kan lære af det, mener sektorformand i FOA.
  Udvalgsformand Anne Kirstine Bøge Petersen (SF) - til venstre - og formand for Social- og sundhedssektor ved FOA Holstebro, Tanja Nielsen, synes det giver god mening at lokke unge med større indkomst.

  Kommune lokker med økonomisk gulerod unge ind i ældreplejen

  Kommune vil nu give alle unge med mod på en sosu-uddannelse fuld elevløn, selv om de formelt set ikke har krav på det. 'Det er nødvendigt, fordi vi ikke kan fylde vores elevpladser op,' siger udvalgsformand.
  For at genrejse kultur- og fritidslivet efter nedlukningen har flere kommuner oprettet puljer, som skal være med til at hjælpe aktørerne på forskellige måder.

  Kommuner kickstarter kulturlivet med puljepenge

  Kultur- og fritidslivet har brug for ekstra hjælp til en genrejsning efter coronanedlukningen, derfor har flere kommuner etableret puljer for at sikre et levende og mangfoldigt kultur- og fritidsliv i fremtiden.

  Arbejdspres i sundhedssektor kan få sygemeldinger til at stige

  69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
  Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

  Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

  Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
  Hvis der er tale om et alt for krævende arbejdsmiljø i Struer Kommunes hjemmepleje, så er det godt at få det klarlagt, mener sektorformand fra FOA i Holstebro Tanja Nielsen.

  Kommune må hidkalde rejsehold

  Det står så galt til med sygefraværet i hjemmeplejen, at Struer Kommune nu ringer efter Beskæftigelsesministeriets rejsehold. Som i nogle andre kommuner døjer man i kommunen med for mange langtidssygemeldinger.
  Struer Kommunes borgmester, Niels Viggo Lyngshøj (S), advarer Langeland mod tankerne om en sammenlægning med to andre kommuner. (Arkiv)

  Anbefalede sammenlægning: Glad for, at det ikke skete

  Debatten om kommunesammenlægninger fortsætter. Vestjysk borgmester advarer nu om sammenlægning, som han ellers tidligere var fortaler for.
  Retten i Holstebro har idømt en tidligere havnechef seks måneders betinget fængsel for mandatsvig. Han købte varer til sig selv på kommunens regning og lod færgeoverfart betale falske fakturaer. (Arkiv)

  Havnechef dømt – svindlede kommune og havn for 91.000 kroner

  En havnechef i Struer får betinget fængsel for fiktive fakturaer og køb af private varer for offentlig penge.
  Flere projekter er blevet udviklet af Den Jyske Sangskole i Herning under den regionale kulturaftale. Sangens Hus er et af de projekter, som har udviklet sig videre til et nationalt samarbejdsforum, og billedet stammer fra den officielle åbning den 17. marts 2014 på kunstmuseet HEART i Herning.

  Fra lokalt til nationalt kulturprojekt

  Kommunalt samarbejde om kulturaftalen i Midt- og Vestjylland handler om at være fødselshjælper til projekter, som breder sig og er til gavn på den ene eller anden måde for alle involverede kommuner.
  "Vi har en formodning om, at det er startet via Thyholm Skole, hvor en smittet voksen og elev var nogle af de første tilfælde, vi fik meldinger om," fortæller Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør i Struer.

  Struer lukker meget ned

  Struer Kommune har de seneste dage toppet listen over kommuner med de højeste corona-smittetryk i landet. Det har medført en lukket skole og en lang række aflyste arrangementer i efterårsferien. En skole ser ud til at have været arnested for smittespredning.
  Planen om affaldssortering i 10 dele er i følge kommuner og affaldsselskaber urealistisk at nå inden næste sommer.

  Kritik: Urealistisk at nå affaldssortering i 10 dele inden 1. juni næste år

  Lemvig Kommune arbejder ligesom landets andre kommuner med at finde en løsning på, hvordan man inden 1. juni næste år kan lykkes med at sortere affald i 10 dele. I Lemvig regner man ikke med at blive klar før 2023.