Stevns Kommune

  Martin Henriksen (DF) holdt en dundertale på sit partis årsmøde i september, hvor han gik i flæsket på både tonen og den førte politik.

  Kritisk DF-profil fyret i partiet efter interview om intern strid

  Ifølge Ekstra Bladet er Dansk Folkepartis Martin Henriksen blev afskediget som konsulent i partiet efter udtalelser til TV2 Øst. Han fortsætter dog som kandidat til KV21.
  Fire borgmestre på besøg i transportministeriet. Fra venstre: Mette Jorsøe, Pernille Beckmann, Anette Mortensen og Niels Hörup.

  Fire borgmestre er bekymret over slam fra Lynetteholmen

  For at Københavns Kommune kan bygge og udvikle Lynetteholmen, skal kommunen af med 2,5 mio. m3 slam. Det har et flertal på Christiansborg godkendt kan dumpes i havet ved Køge Bugt.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.
  Flere kommuner vil gerne understøtte opsætningen af offentligt tilgængelige ladestandere til elbiler, men lovgivningen bremser kommunerne.

  Kommuner med ønske om ladestandere kører ind i juridisk mur

  Mange kommuner vil gerne støtte udbredelsen af offentligt tilgængelige ladestandere, så flere får lyst til at køre i elbil. Men kommunerne havner i en juridisk gråzone, og det får dem til at standse op. Senest har Stevns Kommune trukket håndbremsen i forhold til ladestandere.
  “Vi tror ikke nødvendigvis, at den mest fordelagtige løsning er at smøre midlerne ud i et tyndt lag fordelt på samtlige institutioner," siger Flemming Østergaard Hansen (S), byrådsmedlem og formand for Børne- og Skoleudvalget i Rødovre Kommune.

  Her griber man minimumsnormeringerne anderledes an

  De fleste byråd fordeler penge til minimumsnormeringer helt lige baseret på institutionernes børnetal. Men i en lille håndfuld kommuner inddrager man børnenes baggrund i fordelingsnøglen. Se NB-Kommunes opgørelse over kommunernes modeller her.
  Byrådsmedlemmerne i Stevns Kommune har ikke givet kollega lov til at udtræde af byrådet inden tid. Jan Jespersen ses yderst til venstre i første række.

  Vil ud af byrådet, men får ikke lov

  Der skal en anden begrundelse til at træde ud af byrådet end partipolitiske hensyn. Det må et byrådsmedlem erfare, efter at en anmodning til borgmesteren og det øvrige byråd blev afvist.
  Hverken Sønderborg, Tønder, Fanø eller Esbjerg kommuner vier udenlandske par under coronapandemien, som man gør i København og Stevns kommuner. (Arkiv)

  Flere hundrede udenlandske par viet i Danmark trods indrejseforbud

  Det er ikke et anerkendelsesværdigt formål at skulle giftes. Alligevel har flere kommuner viet udenlandske par, som har krydset grænsen på trods af indrejseforbud under coronapandemien.

  Boligpriserne i hastig fremgang rundt om byerne

  Gribskov, Stevns, Faxe og Vordingborg er blandt de kommuner, hvor huspriserne er steget mest de seneste tre år. 'Det er primært et spørgsmål om, hvad man kan få for pengene,' siger boliganalytiker.
  Kommunaldirektør i Stevns forlader posten efter to årtier på posten.

  Veteran takker af som kommunaldirektør

  Stevns Kommune skal finde en ny kommunaldirektør. Den nuværende kommunaldirektør Per Røner har efter knap 22 år meddelt, at han forlader posten og går på pension.
  Martin Henriksen (DF) vil være borgmester i Stevns Kommune.

  Martin Henriksen klar til borgmesterkæde i Stevns

  Forhenværende medlem af Folketinget Martin Henriksen melder sig nu som borgmesterkandidat i Stevns Kommune.