Steffen H. Damsgaard - formand for Landdistrikternes Fællesråd

Loven, der giver mulighed for statsgaranti på en del af boliglånet, er en gamechanger, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard (billedet).

Ny lov giver statsgaranti til boliglån i yderområder

Flertal i Folketinget vedtager ny lov, der giver danskere mulighed for at optage boliglån med statsgaranti.
    Når naboer kan få en økonomisk gevinst ud af at acceptere solcelleparker, så går projekterne mere gelinde. Det er erfaringen fra et større projekt i Vestjylland.

Solceller på andele giver mindre bøvl og færre klager

Der kommer færre indsigelser fra naboer og borgere, når man sælger andele lokalt til en solcellepark. 'Der er noget rigtigt i, at de folk, der skal se på det i dagligdagen også har mulighed for at have medejerskab,' siger direktør, som nu vil bruge medejerskabs-model i andre projekter.
    I stedet for at tale om penge til yderkommuner, så vil Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen hellere tale om at give dem flere muligheder.

Venstres formand: Debatten om yderområder fattiggøres af fokus på penge

Der er ingen grund til at sætte fokus på penge og udligning, når diskussionen falder på yderområderne. 'Det fattiggør debatten,' siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen. I stedet vil han hellere tale om at give yderkommunerne mere frihed, slår han fast over for NB-Kommune.
    Nyuddannede skal have mulighed for at veksle SU-gæld til et attraktivt skattefradrag, hvis de efter endt uddannelse vælger at bo og arbejde i et land- eller yderområde. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Landdistrikterne: Indfør et fradrag for bosætning i provinsen efter endt uddannelse

Når landspolitikerne udflytter uddannelser, så bør de tænke tanken til ende. Derfor er der brug for flere tiltag, som kan gøre udflytning af uddannelser til en succes. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, som har årsmøde her fredag.
    Ja, tak til meget mere grøn energi i stedet for naturgas. Men regeringen skal give nogle indrømmelser til kommunerne, for at den grønne omstilling kommer til at ske i det ønskede tempo. Det mener KL-udvalgsformand Birgit S. Hansen.

KL-udvalgsformand: Vi hjælper gerne med gasudfasning, men…

Hvis det skal gå hurtigt, som regeringen ønsker, med udfasning af gas og øget produktion af grøn strøm, så må regeringen give sig på en række punkter. Det mener KL-udvalgsformand og formanden for landdistrikterne.