Statsministeren

  Statsministeren

  Der er flere og flere sundhedsopgaver, der glider fra regionerne og over i kommunerne. Det giver et stort pres i ældreplejen. Derfor ønsker flere aktører som KL og Ældre Sagen, at der skal komme en sundhedsreform.

  Kritik: Ny ældrelov og sundhedsreform bør gå hånd i hånd

  Der er behov for, at Folketingets arbejde med en ny ældrelov kobles sammen med, at man laver en sundhedsreform. Det mener Ældre Sagen, som sammen med KL og FOA ser ældrepleje og sundhedsvæsen som tæt forbundne kar.
  Det er en historisk ny tilgang til afbureaukratisering, som statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede i sin nytårstale.

  Analyse: Historisk forslag om afbureaukratisering

  Det er historisk set en ny og uhørt radikal tilgang til afbureaukratisering, som statsministeren lancerede i sin nytårstale. Men netop derfor kan det ende i ingenting, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
  Små børn, skolebørn og ældre skal have en hverdag, hvor kommunernes ansatte skal bruge mindre energi på bureaukrati og registreringer og mere tid på borgerne, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

  Dokumentation: Det sagde Mette Frederiksen om kommunal velfærd

  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil fritstille kommunerne i forvaltningen på de store velfærdsområder: Mindre børn, skoleelever og ældre. Læs her de vigtigste uddrag fra hendes nytårstale - og hele talen.
  "Jeg håber, ministerbesøgerne bidrager til at sende et signal til Ishøjborgerne om, at jeg er et seriøst bud på en borgmester, der kan skabe resultater for Ishøj," skriver Merete Amdisen (t.v.), som i mandags fik valgopbakning fra statsminister Mette Frederiksen.

  Kandidat-dagbog: ‘Der var godt nok en hundelufter, der spilede øjnene op, da hun mødte statsmi...

  Det er noget af en mundfuld at få besøg af fem ministre i løbet af fem dage. Men det er værdifuldt i en valgkamp, hvor de sidste hårde kilometer nu skal tilbagelægges. Det beskriver borgmesterkandidat Merete Amdisen (S) levende i sin dagbog fra KV21.
  Vi skal ifølge statsministeren vænne os til at blive testet oftere, og det kan f.eks. foregå på biblioteker og i supermarkeder.

  Her er statsministerens coronaplan for fremtiden

  Statsminister Mette Frederiksen (S) ønsker en mere aggressiv teststrategi og investeringer i vaccineproduktion.
  Socialordførerne Trine Torp (SF) (til venstre) og Marie Bjerre (V) vil have fokus på kvaliteten af anbringelser af børn uden for hjemmet.

  Modstand mod at tvangsfjerne flere børn

  Statsministerens ønske om flere anbragte børn støder på stor modstand fra organisationer og partier. 'Det er vigtigt ikke at gøre forældre og børn til hinandens modsætninger,' mener socialordfører fra SF.
  Det vil være helt oplagt, at Fredensborg Kommune får lov at lave et frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet, mener borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

  Flere borgmestre til regeringen: Vi vil også med i frikommuneforsøg

  Flere borgmestre - blandt andre fra Vejle og senest Fredensborg - lobbyer for at komme med i frikommuneforsøg. Det sker, efter at statsministeren meldte ud, at der skal iværksættes forsøg med forvaltningsfrihed på udvalgte områder i syv kommuner.
  Vejle vil sættes fri til at kunne blive klima-frikommune. Fotoet er af den kendte Vejlefjord-bro.

  Vejle vil sættes fri til at være klimakommune

  Flere kommuner vil gerne være med i frikommuneforsøg, oplyser kommunalordfører. Vejles borgmester ønsker forvaltningsfrihed til kommunen på klimaområdet og drømmer på den måde om at blive undtaget for alle krav og regler vedrørende klimaindsats.
  "Jeg indrømmer, det er en lidt vild idé," siger Mette Frederiksen i sin åbningstale.

  Syv kommuner får fuldstændig frihed på udvalgte velfærdsområder

  'Regeringen vil give syv kommuner fuldstændig frihed på et udvalgt velfærdsområde,' siger statsministeren i sin åbningstale og fortsætter 'Jeg indrømmer, det er en lidt vild idé.' Se de syv kommuner her.