Sport

  Sport

  Jetsmark Stadion bliver snart prydet med Jammerbugts våbenskjold, hvis en ny sponsoraftale får flertal.

  Kommunalt sponsorat deler vandene i Jammerbugt

  Jammerbugt Kommune vil med et sponsorat støtte den lokale professionelle fodboldklub med 175.000 kroner, men ikke alle byrådsmedlemmer er tilfredse med den ordning.
  Aalborg Pirates spiller i landets bedste række på herresiden. Nu kritiserer flere eksperter Aalborg Kommune for manglende økonomisk ansvarlighed på grund af støtte ishockeyklubben. (Arkivfoto).

  Eksperter kritiserer kommunal pengestrøm til ishockeyklub

  Aalborg Kommune har siden 2015 støttet Aalborg Pirates med flere millioner kroner.
  De er vant til at arrangere cykelløb i Vejle. Hvert år kommer PostNord Danmark Rundt gennem byen, og til næste år kommer Tour de France-feltet også.

  Byråd i Vejle stemmer om satsning på World Tour-cykelløb

  Onsdag aften afgøres det, om Vejle Kommune vil satse kommunekroner på at blive godkendt som værtsby for et World Tour-løb.
  20.000 Sønderjyder har droppet badmintontræningen og andre sportsgrene i klubberne, siden corona lukkede landet ned.

  Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

  Alle kommuner i Syd- og Sønderjylland oplever tilbagegang i medlemmer i idrætsforeningerne - bortset fra Fanø og Horsens.
  Der er flere idrætsfaciliteter i forhold til antallet af borgere i Jylland end på Sjælland. Men der er også forskelle i adgangen til faciliteter afhængig af sportsgrene.

  Her er der plads til sport: Sådan fordeler landets fitnesscentre, fodboldbaner og svømmehaller sig

  Der er generelt mest rift om pladsen i de københavnske idrætsfaciliteter, men tallene varierer meget, alt efter hvilken sportsgren man kigger på. Klik på kortene i artiklen og se, hvor mange der må deles om de enkelte faciliteter i din kommune.
  Håndbold Region Øst og Dansk Idrætsforbund appellerer til regioner og kommuner om at finde alternativ placeringer af test- og vaccinecentre, så der er plads til sportsaktiviteterne.

  Testcentre i kommunerne påvirker lokalt foreningsliv

  Der vil komme pres på idrætsfaciliteterne igen, hvis test- og vaccinecentrene fortsat holder til i kommunernes indendørsfaciliteter. Det mener sportsforbund, som har fået lavet en opgørelse over centrene.
  Fire ministre var på plads i Hafnia-Hallen i København onsdag for at præsentere regeringens udspil "Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling". En del af udspillet er, at København og Frederiksberg kommuner skal have en milliard kroner frem mod 2030 til at bygge flere idrætsfaciliteter.

  Regeringen vil give én mia. til flere idrætsfaciliteter i København og Frederiksberg

  Som en del af et nyt udspil vil regeringen afsætte én milliard kroner til at København og Frederiksberg kommuner kan bygge nye idrætsfaciliteter fra 2022 til 2030.
  Kommune opfordrer borgerne til at træne og bevæge sig med lokale sportsstjerner og politikere. Her er det Fredrik Bjerrehus og Milad Rajabi, som træner på en video.

  Træn med dine kommunale politikere og lokale sportstjerner

  Kommune opfordrer unge som gamle til at træne og bevæge sig med de lokale sportsstjerner og politikere. Træningen er optaget på video og bliver lagt på kommunens Facebook-side.
  En række medlemmer i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union kan se frem til at udøve deres sport på isen lidt længere end sædvanligt i år, fordi en række kommuner forlænger sæsonen.

  Kommuner opfordres til at forlænge idrætssæson

  KL og de store idrætsorganisationer opfordrer fortsat til at forlænge sæsonen for de faciliteter, der danner ramme om den indendørs idræt. Mange kommuner har allerede handlet på opfordringen, skriver DIF i en pressemeddelelse.
  Om en måned - den 21. april - kan børn og unge under 18 år igen begynde at dyrke idræt indendørs.

  Bekymring for indendørsidræt i kommunerne

  Der er glæde over, at idrætshallerne bliver genåbnet 21. april for børn og unge. Men Danmarks Idrætsforbund advarer om, at foreninger for indendørsidræt - f.eks. gymnastik og basketball - risikerer at miste en masse medlemmer, og der forestår et stort opsamlings-arbejde i foreninger og kommuner.