Sorø Kommune

  Sorøs tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, har droppet at anke en dom på 40 dages betinget fængselsdom for bedrageri med udgifter fra en konference i Nashville, USA.

  Bedrageridømt eks-topchef vil alligevel ikke anke sin dom

  Sorøs tidligere kommunaldirektør Søren Søndergaard Kjær havde intentioner om at anke sin sag til landsretten, men det har han droppet. Dermed er sagen afsluttet, og han accepterer dommen på 40 dages betinget fængsel.
  En række kommuner må genåbne budgetterne, og i nogle tilfælde må børneområdet også holde for.

  Genåbning af budgetter rammer børn i flere kommuner

  En række kommuner må genåbne deres budgetter og spare hundrede af millioner kroner. Flere steder rammer det børn i dagtilbud. Det er en forkert strategi, og kommunerne skal kunne få dispensation til at hæve skatterne, mener BUPL.
  Sorø Kommune skal nu betale 300.000 kroner i erstatning til en pige og hendes forældre, efter en tidligere skolelærer havde samleje med pigen, der dengang var 13 år.

  Lærer dømt for samleje med 13-årig elev – kommunen betaler erstatning

  Sorø Kommune betaler erstatning til en pige fra Dianalund, hvis tidligere lærer er dømt for at have samleje med den dengang 13-årige elev. Kommunen erkender, at de ikke levede op til sit ansvar.
  Sorøs tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, har droppet at anke en dom på 40 dages betinget fængselsdom for bedrageri med udgifter fra en konference i Nashville, USA.

  Derfor blev kommunaldirektør dømt for bedrageri

  En aktindsigt i dommen mod Sorøs tidligere kommunaldirektør viser, at retten især lagde vægt på, at bilagsteksten for to kommunale udlæg var misvisende og vildfarende for kommunens bogholderi.
  Det var den præcise tekst på et udgiftsbilag, som overbeviste retten i Næstved om, at tidligere kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær bevidst havde bedraget kommunen ved at få refunderet cirka 6.000 kroner for en middag i USA.

  Tekst på udgiftsbilag fældede kommunaldirektør

  Det er først og fremmest teksten på et udgiftsbilag, som ifølge byret beviser, at kommunaldirektør bevidst svindlede med restaurantregning.
  Tidligere kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær har øjeblikkeligt besluttat at anke en dom på 40 dages betinget fængsel for misbrug af et kreditkort.

  Byret dømmer kommunaldirektør for bedrageri

  Sorøs tidligere kommunaldirektør misbrugte kommunens betalingskort til fornøjelser i USA. Han anker dom.
  "Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede," siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V) til Nordjyske.

  Flere kommuner bliver kontaktet om CO2-lagring

  Staten er på udkig efter steder til at placere store lagre til opbevaring af CO2. Forløbelig er mindst fem kommuner blevet kontaktet. CO2-lagring kan komme til at udløse protester lokalt.
  Tidligere kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær står snart som anklaget i byretten i Næstved. Siden han fratrådte topstillingen har han forsøgt at drive selvstændig konsulentvirksomhed.

  Fratrådt kommunaldirektør bliver nu tiltalt

  Under store mediebevågenhed måtte kommunaldirektøren i Sorø fratræde forrige år. Nu er han tiltalt for at have misbrugt kommunens kreditkort og skal i retten.
  Det var her på B.B. King's Blues Club i Nashville, at nu tiltalte Søren Søndergaard Kjær spiste en middag med andre kommunaldirektører. Han fik dobbelt-refunderet nogle af udgifterne.

  Kommunaldirektørernes lidt for dyre middag

  En fratrådt kommunaldirektør i Sorø Kommune er nu tiltalt for at have misbrugt et kommunalt kreditkort. Her kan du læse om en glad aften i Nashville, hvor han sammen med andre kommunaldirektører var på en god restaurant - på mere end skatteborgernes regning.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

  Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

  En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.
  ”Der er virkelig grund til at rose Sorø Kommune for håndteringen af denne sag om afregningspriser,” siger KA Pleje-direktør Karsten Høgild til OPS-Indsigt.

  Kommune erkender at have beregnet forkerte timepriser

  'Vi erkender, at vi har betalt vores leverandører på et forkert grundlag.' Sådan lyder det fra Sorø Kommune, der efterbetaler de private frit-valgs-leverandører og roses af arbejdsgiverorganisationen KA Pleje for en seriøs håndtering af de nye prisberegninger, som har givet retvisende priser.