Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester i København

  Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester i København

  Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersens forslag om ikke at indregne grundkøb til nye institutioner i anlægsrammen kan blive en hjælp til KL i svære forhandlinger, skriver NB-Mediers chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.

  Analyse: Forslag fra Hæstorp kan både hjælpe KL og København

  Forslag fra Københavns overborgmester om anlægsrammen kan løse flere problemer for både KL og finansministeren i svær forhandling om anlægsrammen for 2023. Det skriver NB-Mediers chefredaktør i denne analyse.
  Folketinget må hjælpemed at få løst strid om fordeling af penge kommunerne imellem. 'Aben' skal tilbage til Folketinget, mener overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

  Ny borgmester i KL’s formandskab: Ballade om budgetter skal tilbage i Folketinget

  Folketinget må på banen for at få løst balladen om fordelingen af de økonomiske rammer for kommunerne. Det mener overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), som er ny i KL's formandskab, og her udtaler sig om varme KL-sager.
  Man kan godt rende ind i en del bureaukratisk bøvl og dårlig lovgivning, hvis man som kommune forsøge at gå foran på klimaområdet, fortæller Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

  Overborgmester: Giv København en chance for at gå foran

  København vil gerne gå foran på klimaområdet - for eksempel ved at blive verdens første storby med et pantsystem for alle typer plastic. Men nye klimatiltag kræver ofte, at man får det statslige bureaukrati og Folketinget til at spille med, og det er ikke altid så let. Det fortæller Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.
  Hver tredje parkeringsplads i den indre del af København skal måske sløjfes. Blandt andet for at gøre det mindre attraktivt at køre i bil til den befærdede storby.

  Topprofiler vil nedlægge tusindvis af p-pladser

  Der skal være langt færre parkeringspladser i hovedstaden, mener to fremtrædende politikere. De færre p-pladser vil irritere bilejerne, men det er nødvendigt for at mindske luftforurening og trængsel, mener politikerne.
  "Uenighed er godt - også i København - men hærværk og brosten kan aldrig nogensinde blive vejen frem," skriver S-spidskandidat i København Sophie Hæstorp Andersen.

  KV21-kampagnekontor udsat for hærværk

  Socialdemokratiets spidskandidat i København ved KV21, Sophie Hæstorp Andersen, fik en ubehagelig første dag på kontoret efter sommerferien. Hendes kampagnekontor var blevet udsat for hærværk. Det er af grovere karakter, end det sædvanlige hærværk op til valg med f.eks. ødelagte valgplakater.
  Nedlæg en tredjedel af parkeringspladserne i København, foreslår S-spidskandidat Sophie Hæstorp Andersen og skaber debat.

  Hed debat om at nedlægge p-pladser

  Der er kraftig debat om et forslag fra Socialdemokratiet om at nedlægge hver tredje parkeringsplads i København. 'Det er et slag i luften og valgflæsk,' mener gruppeformand for Venstre.
  De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

  Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

  NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.
  Den demokratiske samtale skal fylde mere i 2021, mener Sophie Hæstorp Andersen. Hun er regionsrådsformand og Socialdemokratiets bud på en ny overborgmester i København.

  Spidskandidat ved KV21: Vi skal tage demokratiet mere alvorligt

  I 2021 kommer vi til at tale mere om vores demokrati. Alt for mange mennesker føler, at beslutninger bliver truffet hen over hovedet på dem. Det mener Socialdemokratiets spidskandidat i København til kommunalvalget næste år, Sophie Hæstorp Andersen.