Sønderborg Kommune

  Elever fra Middelfart Gymnasium & HF har brugt Ta'Med-app'en til at få samkørsel op at stå.

  Flere kommuner forsøger at fremme samkørsel

  Hvordan kan man som kommune bidrage til at gøre det billigere og mere miljørigtigt for borgerne at køre til job eller uddannelse? Samkørsel, lyder svaret i kommunerne Middelfart og Sønderborg. Erfaringen viser imidlertid, at samkørsel på ingen måde kommer af sig selv.
  100 byer i EU er udpeget til at få EU-støtte til at blive klimaneutrale i 2030. Fra Danmark er København, Aarhus og Sønderborg med på listen. Der er behov for frontløbere, siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

  Tre danske byer får EU-støtte til at blive klimaneutrale i 2030

  København, Aarhus og Sønderborg er med på EU-liste over byer, der forsøger at blive klimaneutrale i 2030.
  Kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde bliver ved med at sprænge.

  Derfor sprænger budgetterne på det specialiserede socialområde

  Budgetterne på det specialiserede socialområde fortsætter med at sprænge. Det er ikke nogen stor overraskelse, hvis man spørger landsformand for FSD Jakob Bigum Lundberg. Læs mere om, hvorfor udgifterne vokser.
  En fintælling af stemmerne ved KV21 i Sønderborg kan kan flytte et mandat fra Slesvigsk Parti til De Konservative.

  Stemmerne fra kommunalvalget i Sønderborg skal tælles igen

  En fintælling i Sønderborg kan måske flytte et mandat fra Slesvigsk Parti til De Konservative.
  Solpaneler som de her er med til at sikre, at Sønderborg Kommune som virksomhed viser flotte resultater i forhold til CO2-udslip.

  Foregangskommune har selv fået skåret CO2-udslip markant ned

  Sønderborg Kommune går gerne foran i den grønne omstilling. Kommunen som virksomhed har indtil videre fået nedbragt sit CO2-udslip med hele 63 procent siden 2007.
  Vil det hjælpe erhvervslivet i Esbjerg, hvis der i kommunalbestyrelsen kommer et decideret erhvervsudvalg? Ja, mener to lokalpolitikere, men borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tøver.

  Principiel debat om politisk udvalg

  Fremmer det vækst, erhvervsudvikling og samarbejdet med kommunen, hvis erhvervslivet får sit eget politiske udvalg under kommunalbestyrelsen? Det er der en interessant debat om lige nu i det sydjyske.
  Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg, glæder sig over regeringens nye udspil, som indebærer, at en maskinmesteruddannelse kommer til byen.

  Borgmester: Ny uddannelse kræver byliv for at lokke unge til

  Det er afgørende, at de unge også har lokale job i vente, hvis ny uddannelse skal til byen, siger sønderjysk borgmester. I det nordjyske håber en anden borgmester, at det sætter gang i et nyt studiemiljø i byen.
  Til stor frustration for beboerne og byrådet i Sønderborg vil regeringen have revet lejligheder ned her i boligområdet Nørager.

  Borgmester må tage imod protestunderskrifter fra ghetto

  I kommunerne Sønderborg og Odense protesterer borgere mod planer om nedrivning af boliger i ghettoer. Torsdag fik borgmesteren i Sønderborg 250 protestunderskrifter.
  Bestyrelsesformand i Nature Energy, Peter Gæmelke (t.v.), borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), (i midten) og formand for BioenergiSyd, Martin Lambert Pedersen, var glade, da de i november tog første spadestik til et nyt stort biogasanlæg.

  Kommune hiver håndbremsen i byggeri af biogasanlæg

  Sønderborg Kommune har været nødt til straks at forlange byggeriet af et storstilet biogasanlæg stoppet. Endnu en gang er et byggeri af et klimavenligt tiltag sat i stå på grund af naboklager.
  Den nye skulptur “Paragraf 5” har plads lige nord for Guderup og er måske en af dem, børnene fra Nørreskov-Skolen vil lære nærmere at kende Ii forbindelse med projektet SNAK med syddanske skulpturer.

  700 børn lærer om kunst i kommunen

  Kunstprojekt skal lære 700 skoleelever om den kunst, som findes i kommunen, ved at børnene besøger de lokale kunstværker og introduceres til en fantasifuld dialog med skulpturer. Kommunen støtter med 85.000 kr.

  Sønderborg hjælper foreninger til genstart

  Foreningslivet skal i gang igen efter covid-19 pandamien, derfor har Sønderborg Kommune oprettet en ekstraordinær pulje på 400.000 kroner og indgået en samarbejdsaftale med DGI om foreningsudvikling.
  Aftenskolerne er ligesom stort set alt andet ramt af konsekvenser af COVID-19 pandemien: Der er ingen indtægter, men udgifterne er der stadig. Sønderborg Kommune har besluttet at fastholde støtten til aftenskolerne også i 2021.

  Millioner til aftenskoler under corona

  Kommune har besluttet at udbetale tilskuddet til kommunens aftenskoler på 2,5 millioner kroner på trods af aflyste kurser under coronanedlukningen.