Sønderborg hjælper foreninger til genstart

Foreningslivet skal i gang igen efter covid-19 pandamien, derfor har Sønderborg Kommune oprettet en ekstraordinær pulje på 400.000 kroner og indgået en samarbejdsaftale med DGI om foreningsudvikling.
Aftenskolerne er ligesom stort set alt andet ramt af konsekvenser af COVID-19 pandemien: Der er ingen indtægter, men udgifterne er der stadig. Sønderborg Kommune har besluttet at fastholde støtten til aftenskolerne også i 2021.

Millioner til aftenskoler under corona

Kommune har besluttet at udbetale tilskuddet til kommunens aftenskoler på 2,5 millioner kroner på trods af aflyste kurser under coronanedlukningen.
"Lokalt kan det ikke gøres meget bedre. Det gælder hele vejen rundt fra dem i marken til administrationsgangene," siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) efter et år med coronakrise.

Borgmestre: Medarbejderne imponerer os

Medarbejderne i kommunerne gør en imponerende og stor indsats. Sådan lyder det fra flere borgmestre efter ét år med coronakrise.
I nogle kommuner går det forholdsvis hurtigt med at få lov til at gå i gang med byggeri og renoveringer.

Nogle kommuner lykkes med at holde sagsbehandlingstid nede

Kommunerne er i gennemsnit længere og længere tid om at behandle byggesager. Men nogle kommuner formår at holde den upopulære ventetid i byggesager nede. Få inspiration fra nogle af dem her.
Tønder Kommune har spurgt foreningerne, hvilke udfordringer de har og har haft under corona, og besvarelser danner nu baggrund for fire møder, så forvaltningen får mere viden om situationen på nuværende tidspunkt og hvordan kommunen kan hjælpe foreningerne.

Kommune opsøger dialog med foreninger om udfordringerne under corona

Kultur- og Fritidsforvaltningens konsulenter i Tønder inviterer kommunens foreninger til en række onlinemøder, hvor der sættes fokus på fire temaer, og hvad kommunen kan gøre for at hjælpe foreningerne på vej.
Social- og ældreminister Astrid Krag vil undersøge, hvordan observationer i kommunen foregår på baggrund af to sager i jyske kommuner. (Arkiv)

Kommuner under kritik for langvarig overvågning af handicappede

Kommuner kritiseres for at krænke privatlivet og ulovligt overvåge handicappede. ‘Vi kan ikke få oplysningerne på andre måder’, svarer velfærdsdirektør. Minister går ind i sagen.
Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
Borgmester opfordrer til, at julegaverne købes lokalt.

Hovsa: Borgmester vidste ikke, at julegaver er købt i nabokommune

Sønderjysk borgmester opfordrer til, at borgerne handler lokalt, når julegaverne skal i hus i år. Men borgmesteren vidste ikke, at hans egen kommune har indgået aftale med nabokommunen om julegaver til 3.000 ansatte.
Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig har udviklet en digital platform til projektet ”Ung 2020”, fordi det ikke var muligt for skoleelever fra danske og tyske skoler at mødes fysisk på tværs af grænsen.

Pilotprojekt i kulturregion har udbredt potentiale

Kultursamarbejdet mellem skoleelever i grænsekommunerne blev kortsluttet på grund af covid-19. I stedet mødes de unge nu via unikt digitalt forum udviklet med midler fra kulturaftalerne til brug i fremtidige projekter.
Ellen Trane Nørby (V) får en meget svær vej mod borgmesterposten i Sønderborg Kommune, vurderer Kim Dahl Nielsen, der er fungerende chefredaktør på JydskeVestkysten og politisk analytiker på TV Syd. (Arkiv)

Analytiker: Ellen Trane skal lave sensation i Sønderborg

Ellen Trane Nørby vil udfordre populær borgmester i socialdemokratisk højborg ved kommunalvalget næste år.
"Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.
Ellen Trane Nørby er kandidat til borgmesterposten for Venstre i Sønderborg Kommune ved kommunalvalget i november 2021. (Arkiv)

Ellen Trane vil være borgmester i S-kommune

Folketingspolitiker for Venstre og tidligere minister Ellen Trane Nørby er klar til at udfordre Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, ved KV21.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: