Sønderborg Kommune

  Bibliotekers betjening beskæres

  Bibliotekerne rammes også af besparelser. I Sønderborg Kommune fører det til, at man i år ikke længere om søndagen kan få få hjælp af bibliotekarer eller andet personale på hovedbiblioteket, som har...
  Mindst to kommuner indfører fra årsskiftet betaling for at få byggetilladelser.

  Kommuner indfører byggesagsgebyrer

  Bedre sagsbehandling i byggesager og bedre økonomi for kommunen. Det stiller Sønderborg Kommune i udsigt, når man ved årsskiftet genindfører gebyrer i forbindelse med byggesager. Også en nordvestjysk kommune indfører byggesags-gebyrer.
  "500 tyske statsborgere er flyttet til kommunen det seneste halvandet år, og for første gang længe ses en stigning i kommunens indbyggertal," skriver formanden for DI Sønderjylland, Tommy Seeberg.

  Debat: Andre kommuner kan lære af Sønderborg, når det gælder bosætning

  Sønderborg Kommune har succes med at få tyskere til at flytte til kommunen. Sønderborgs måde at tiltrække borgere på kan andre kommuner lære af, mener formand for lokalafdeling af Dansk Industri.
  Der er større besparelser i vente på rådhuset i Sønderborg. Det gælder blandt andet lokalpolitikernes abonnementer på internet og aviser.

  Skrappe spareøvelser: Politikerne må selv til lommerne

  Byråd i Sønderborg skal nu tage stilling til forslag om besparelser for knap fem millioner kroner i stabsfunktioner og administrationen. Forslaget indebærer også, at byrådspolitikerne må vinke farvel til nogle goder.
  Mindst to kommuner i Jylland gør, hvad de kan for at gøre livet nemmere for tyske tilflyttere.

  Jyske kommuner bejler til tyske tilflyttere

  I både Ringkøbing-Skjern og Sønderborg kommuner er der stor opmærksomhed på at gøre tilværelsen nemmere for tyske tilflyttere, der i antal har været i vækst gennem flere år. Tyskerne skal være med til at råde bod på manglen på arbejdskraft.
  Gevinsterne ved at mindske ledighed, satte arbejdsmarkedschef i Sønderborg Kommune, Lasse Ahlmann Kamp, fokus på, da Sønderborg Kommune tirsdag afholdte eventet ’Code of Care Task Force Sønderborg’.

  Nyt initiativ skal hjælpe flere beboere i udsatte boligområder i arbejde

  Samfundet har en betydelig gevinst ved, at udsatte borgere kommer i arbejde, f.eks. i forhold til skatteindtægter og reducerede ydelsesudbetalinger. Det viser beregninger, der har fået Sønderborg Kommune til at stable et event om boligsocial indsats på benene.
  Oprydning i unødig bureaukrati og digitalisering skaber bedre luft til at drage omsorg for ældre i Sønderborg Kommune.

  Kommune: Færre papirer og beskeder har givet mere tid til ældrepleje

  Et forbedringsprojekt om forenkling af dokumentation i ældreplejen i Sønderborg Kommune har givet meget positive resultater. Projektet har blandt andet afskaffet 92 papirskemaer, halveret antallet af beskeder mellem ansatte samt sparet medarbejderne for tid gennem ændrede arbejdsgange.
  Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.
  Datoen for det kommende folketingsvalg er endnu ikke fastsat, men flere lokalpolitikere har hen over sommeren meldt ud, at de kandiderer til Folketinget.

  Få overblik: Disse byrådsmedlemmer opstiller ved folketingsvalget

  Hen over sommeren har flere byrådspolitikere meldt ud, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg. Her i artiklen kan du læse om en del af byrådspolitikerne, som har mod på Folketinget.

  Kommune bruger 500 kr. pr. indbygger på Tour de France

  Fem centrale kommuner i de danske Tour de France etaper har tilsammen afsat 114 millioner kroner til formålet. En af kommunerne bruger, hvad der svarer til 500 kr. pr. indbygger. Økonomisk set er det næppe en god forretning, siger forsker.
  Elever fra Middelfart Gymnasium & HF har brugt Ta'Med-app'en til at få samkørsel op at stå.

  Flere kommuner forsøger at fremme samkørsel

  Hvordan kan man som kommune bidrage til at gøre det billigere og mere miljørigtigt for borgerne at køre til job eller uddannelse? Samkørsel, lyder svaret i kommunerne Middelfart og Sønderborg. Erfaringen viser imidlertid, at samkørsel på ingen måde kommer af sig selv.
  100 byer i EU er udpeget til at få EU-støtte til at blive klimaneutrale i 2030. Fra Danmark er København, Aarhus og Sønderborg med på listen. Der er behov for frontløbere, siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

  Tre danske byer får EU-støtte til at blive klimaneutrale i 2030

  København, Aarhus og Sønderborg er med på EU-liste over byer, der forsøger at blive klimaneutrale i 2030.