Der blev samlet lavet 136.000 underretninger om børn og unge til landets kommuner sidste år. Det er 2000 færre end året før.

Kommuner fik færre underretninger om børn i coronaåret 2020

Færre underretninger til kommuner om børn er ikke et udtryk for bedre trivsel, vurderer Børns Vilkår.
Mange københavnere mistede jobbet under corona-nedlukningen, men i Københavns Kommune greb man muligheden for at rekruttere nye ledige kandidater til ældreplejen, som mangler hænder.

Corona-ledige vælger sosu-uddannelser

Københavns Kommune greb muligheden for at rekruttere nye ledige på grund af corona til ældreplejen,. I februar og marts blev 37 ledige ansat i oplæringsstillinger, og hele 31 af dem har nu fået smag for arbejdet og er optaget på en sosu-uddannelse.
"Regulér hash - og luk Pusher Street." Sådan lyder det fra Socialdemokratiets overborgmesterkandidat i København.

Overborgmesterkandidat: Legaliser hash i København

Sophie Hæstorp Andersen (S) foreslår nu, at det skal være lovligt at købe hash i København i særlige statsdrevne butikker - men Folketinget står i vejen.

Går det socioøkonomisk frem eller tilbage i din kommune?

Se her hvordan det samlet set går i din kommune, når man måler på 18 forskellige parametre. Det såkaldte socioøkonomiske indeks.
Formand Ask Løvbjerg Abildgaard og næstformand Diana Stentoft fra Dansk Blindesamfund skriver om, at hjælpen til handicappede er et 'postnummerlotteri'.

Inden demonstrationer: Økonomiaftale blev en ‘mavepuster’

Med økonomiaftalen svigter KL og regeringen de handicappede, mener flere organisationer. To af dem tordner mod aftalen inden demonstrationer i morgen. Et helt byråd er også utilfreds.
Jacob Bundsgaard måtte se langt efter ekstra milliarder til det specialiserede socialområde.

KL-formand: Problemer forbliver uløste på socialområdet

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen endte ikke med flere penge til det specialiserede socialområde. Jacob Bundsgaard forudser svære år for kommunerne fremover.
I 2009 blev der optalt 4998 hjemløse i Danmark. I 2019 var det steget, så der var 6431 hjemløse. En hjemløs betegnes som en person, der ikke disponerer over egen bolig.

Kun en ud af ti hjemløse får hjælp til billig bolig

Det er et politisk mål at mindske hjemløshed med boligtilbud og støtte. Men kun otte procent får den hjælp. Minister vil nu forbedre samarbejdet med kommunerne og boligselskaberne.

KL viser regeringen, hvad konflikt på socialområdet vil medføre

KL går i direkte alliance med patientorganisation om kritik af hjælpen til ADHD-patienter. Dermed placerer KL skylden entydigt hos regeringens for manglende prioritering af området. Det er en klar skærpelse af konflikt forud for afgørende fase i økonomiforhandlinger.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) præsenterede i går aftalen om Børnene Først sammen med socialordførere på tværs af næsten alle Folketingets partier. Et dyk ned i tallene viser, at aftalen giver en gennemsnitskommune mulighed for at gennemføre én ekstra anbringelse om året.

Ministerens hemmelige tal: Én ekstra anbringelse om året pr. kommune

Socialministeren har både over for offentligheden og forhandlerne afvist at oplyse antallet af ekstra anbringelser som følge af ny aftale. Tal fra ministeriet viser, at det maksimalt er 600 anbringelser - svarende til en om året pr. gennemsnitskommune.

Se kommunernes folkeskoleudgifter korrigeret for socioøkonomi

Flere kommuners folkeskoleudgifter i forhold til landsgennemsnittet flyttes væsentligt, når man korrigerer for kommunernes socioøkonomiske indeks. Se tal for alle kommuner her.
Rådmand Jette Skive (DF) i Aarhus har skrevet en mail, som sætter både hende og forvaltningen i et dårligt lys.

Rådmand til direktør: Blæs på økonomien

Tænk på Dansk Folkeparti og blæs på økonomien så vidt muligt. Sådan lyder opfordringen fra rådmand Jette Skive i Aarhus til direktør på ældreområdet. Opfordringen kan ifølge ekspert være ulovlig. S og SF i byrådet forlanger sagen undersøgt.
Jammerbugt er blandt de kommuner, der trods en stor budgetoverskridelse i 2020 alligevel budgetterer det specialiserede socialområde meget optimistisk i budgettet for 2021.

Underbudgettering hævner sig for mange kommuner

Kommuner med lave budgetter på det specialiserede socialområde bliver ofte ramt hårdt af budgetoverskridelser. Alligevel budgetterer mange kommuner med lavere udgifter i 2021.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: