Socialistisk Folkeparti

  Socialistisk Folkeparti

  Folketingsmedlemmerne Jacob Mark og Charlotte Broman Mølbæk fra SF stod bag et forslag om 'vederlags-stop' som de fik opbakning til fra blandt andre De Radikale og Dansk Folkeparti.

  Forslag om ‘vederlags-stop’ for borgmestre og rådmænd bliver stemt ned

  SF og Radikale samt flere andre partier i Folketinget ønsker at afskaffe vederlag til borgmestre og rådmænd for at sidde i bestyrelser. Men et beslutningsforslag blev stemt ned af de store 'borgmester-partier' S, V og K. Flertallet mener, at det er 'rimeligt', at lokale toppolitikere belønnes for deres arbejde i bestyrelser.
  SF ønsker et opgør med kommunelotteriet på handicapområdet.

  SF: Unge med handicap skal have lov til at beholde deres hjælp

  SF foreslår, at unge med handicap skal have lov til at beholde deres hjælp, når de bliver 18 år. Samtidigt skal borgere med handicap have lov til at beholde deres hjælp, når de flytter til en ny kommune.
  "jeg er bare så pisse hamrende glad og stolt," skriver Liv Gro Jensen, som er politisk ordfører for SF i Aarhus Byråd. Kommunen vil som en af de første indføre en intern CO2-afgift.

  Aarhus indfører intern CO2-afgift

  Klimabelastningen af kommunens indkøb skal være meget tydelig, og derfor vil Aarhus Kommune nu indføre en intern CO2-afgift. Det bliver en økonomisk løftestang til endnu mere klimahandling, skriver glad SF-ordfører.
  Under finanslovsforhandlingerne vil finansordfører Andreas Steenberg (RV) ikke stille centrale krav om et løft af kommunernes økonomi på handicapområdet. Intet tyder på, at kommunerne og handicaporganisationerne kan se frem til en håndsrækning i finansloven.

  Intet tyder på løft af handicapområdet i finansloven

  Hverken Radikale Venstre eller SF har stort løft af kommunernes handicapindsats som krav til regeringen under finanslovsforhandlingerne. Dermed tyder intet på, at økonomien på området bliver løftet i finansloven.
  De tre herrer her vil meget gerne som borgmester forsøge at skabe et bedre samarbejde blandt byrødderne i Slagelse. Fra venstre er det John Dyrby Paulsen (S), Troels Brandt (RV) og Knud Vincents (V).

  Dårligt samarbejdsklima udstilles igen, igen

  Det har i årevis slået gnister i byrådet i Slagelse med et elendigt samarbejdsklima. Nu lægger radikal kandidat så billet ind på borgmesterposten.
  Dårlige meningsmålinger bl.a. i lyset af den tiltagende skandale omkring den ulovlige nedslagtning af mink betyder, at Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er på vej til at sætte en forventet gevinst ved KV21 over styr.

  Meningsmålinger: S er ved at sætte KV21 gevinst over styr

  Nedturen i de nationale meningsmålinger betyder, at Socialdemokratiet kan være på vej til at sætte en stor del af forventet fremgang ved KV21 over styr.
  René Christensen, finansordfører for DF, vil gerne gå til finanslovsforhandlingerne med minimum en milliard til de ældre, så man kan sikre nye minimumskrav til kommunerne.

  DF: Kommuner må vænne sig til minimumsstandarder eller sadle om

  Børneområdet har kannibaliseret på ældreområdet, mener Dansk Folkeparti, som er klar på at indføre minimumsstandarder på plejeområdet i kommunerne. Det er et vink med en vognstang til kommunerne, hvad angår det kommunale selvstyre, fortæller finansordføreren.
  SF's tidligere formand Villy Søvndal åbnede SF's landsmøde i Kolding med optimisme forud for kommunalvalget 16. november. Selv håber han på borgmesterpost i Kolding.

  Søvndal: Borgmesterpost er inden for rækkevidde

  Intet er afgjort, men Villy Søvndal ser mulighed for, at borgmesterpost i Kolding skifter fra Venstre til SF. Læs her, i hvilke kommuner, partiet håber på fremgang og borgmesterposter ved KV21.
  SF's sundhedsordfører - og tidligere lokalformand for FOA i Aarhus - Kirsten Normann Andersen har fået sundhedsministeren i samråd om normeringen med sygeplejersker i kommunerne.

  Minister skal forklare sig om få sygeplejersker i kommunerne

  I Silkeborg Kommune har man så få sygeplejersker ansat, at man ikke en gang har været i stand til at opretholde nødberedskabet under sygeplejerske-strejken, oplyser SF'er. Her torsdag er sundhedsministeren kaldt i samråd for at forklare sig om bemandingen med sygeplejersker i kommunerne.
  Miljøminister Lea Wermelin (S) kommer i denne uge med et udspil til at gøre det nemmere for kommunerne at begrænse luftforurening i byer.

  Byområder bliver kun for el- og brintbiler

  Et flertal i Folketinget vil give kommuner lov til at lave zoner i byerne, hvor der kun må køre biler, der ikke udleder CO2. De såkaldte 'nul-emissions-zoner' er dermed godt på vej. Og personbiler, som kører på diesel, skal formenes adgang til de største byer, oplyser miljøministeren.
  Flere kvinder skal være formænd for udvalg i byrådet og have lønnede poster. Sådan lyder det fra SF-borgmesterkandidat i Kolding, Villy Søvndal.

  SF lover mere ligestilling i byråd

  Udvalgsposter og lønnede poster skal fordeles mere ligeligt mellem mænd og kvinder. Det vil vi være meget opmærksomme på efter kommunalvalget, lover SF i Kolding.
  Tre partiledere kan glæde sig, når de ser på deres partiers evne til at tiltrække frafaldne byrådsmedlemmer fra andre partier. Det er fra venstre Pia Olsen Dyhr (SF), Søren Pape Poulsen (K) og Pernille Vermund (NB).

  Konservative, SF og Nye Borgerlige tiltrækker partihoppere

  En hel del byrådsmedlemmer springer for tiden fra det ene parti til et andet. Især Konservative, Nye Borgerlige og SF suger partihoppere til sig.