Socialdemokratiet

  Socialdemokratiet

  Mette Frederiksen: Udspil om mere løn skyldes ikke valgkamp

  Regeringen vil give mere i løn til ansatte i plejesektoren, men det er uvist, hvem der får del i pengene.
  Enhedslistens Line Barfod (forrest i rødt) har givet Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen en pinefuld, politisk lærestreg. Fotoet er fra pressemøde fredag middag.

  Ny politisk kultur i København: Socialdemokratisk dominans er brudt

  Overborgmesteren i København Sophie Hæstorp Andersen (S) var alt for uvillig til at indgå et kompromis om budgettet for hovedstaden. Sådan lyder kritikken fra usædvanlig politisk alliance. Resultatet af forhandlingerne er udtryk for en fra Socialdemokratiet 'overdreven og dårlig forhandlingstaktik', lyder det fra politiker.
  Michael Vindfeldt (S), borgmester på Frederiksberg er træt af at vente på, at skiftende regeringer skal kompensere kommunerne for stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Gider regeringen ikke finde pengene, så kan de selv stå for driften, lyder det kontante svar fra ham.

  S-borgmester: Staten må overtage det specialiserede socialområde

  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) vil ikke længere have ansvaret for økonomien på handicapområdet, hvis regeringen konstant øger forventningspresset uden at kompensere kommunerne tilsvarende. 'Måske skulle staten overveje at overtage det,' siger Vindfeldt.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) overtager fra Kaare Dybvad Bek (S) ved ministeroverdragelse i Indenrigs- og Boligministeriet i København mandag den 2. maj 2022.

  Glad Rabjerg Madsen vil være minister for sammenhængskraft

  Der skal ikke være store områder kun med akademikere eller personer på overførselsindkomst, siger ny minister.
  Statsminister Mette Frederiksen har i formiddag præsenteret medlem af Folketinget Christian Rabjerg Madsen som ny indenrigs- og boligminister ved Amalienborg i København.

  Rabjerg bliver ny indenrigs- og boligminister

  Rokade i regeringen: Christian Rabjerg Madsen går fra at være politisk ordfører til nu at afløse Kaare Dybvad Bek som indenrigs- og boligminister.
  Nye ministre udnævnt i dag (mandag) til præsentation, hvor Christian Rahbjerg Madsen (S) er blev udnævnt som ny Indenrigs- og Boligminister. Fra venstre Kaare Dybvad, som skal være nye Udlændinge- og Integrationsminister, Christian Rabjerg Madsen ved siden af Statsministeren og yderst til højre Mattias Tesfaye, som er ny justitsminister.

  Ny indenrigsminister har solide jyske rødder

  Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har beholdt sin bolig i Kolding, selvom han i hverdagene bor med sin hustru og to børn på Vestegnen.
  Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) har succes med at bruge Facebook. Flere andre borgmestre formår også at få dialog med borgere og vælgere via Facebook.

  Se borgmestrene som gør det bedst på Facebook

  Hvem af borgmestrene er sande Facebook-mestre? Se liste her. Socialdemokratiske borgmestre indtager de fem øverste pladser på top-ti.
  Det skal være slut med Christiansborgspillet, Christiansborgfnidder og mudderkast. Kært barn har mange navne, men nu har S-borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland fået nok. Ellers må man udskrive valg, mener han.

  S-borgmester: Udskriv valg, hvis der ikke kommer øget arbejdsudbud

  Udskriv valget nu, hvis Christiansborgfnidder fortsætter hos regeringen og blå blok omkring en aftale om øget arbejdsudbud. Det er dysfunktionelt, det der foregår på Christiansborg lige nu, mener socialdemokratisk borgmester.
  Når partierne indgår brede forlig, så får partierne ikke alt igennem. Men de får altid en smule med, som svarer til deres politik. I en kommende forhandling om frikommuner, har regeringen lidt atypisk bedt om, at ingen partier skal have politik igennem. Men Mette Abildgaard (K), vil sige nej tak til frikommuner, hvis borgernes frie valg kommer i fare.

  Konservative vil måske spænde ben for frikommuner

  Statsminister Mette Frederiksens ønske om at sætte alle kommuner fri kan løbe ind i stærk politisk modvind. Eksempelvis vil Konservative sige nej tak til frikommuner, hvis det betyder mindre frit valg i nogle kommuner.
  Det er en historisk ny tilgang til afbureaukratisering, som statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede i sin nytårstale.

  Analyse: Historisk forslag om afbureaukratisering

  Det er historisk set en ny og uhørt radikal tilgang til afbureaukratisering, som statsministeren lancerede i sin nytårstale. Men netop derfor kan det ende i ingenting, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.

  Kovending: S advarede i maj 2021 mod udvidelse af frikommuneforsøg

  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.
  Små børn, skolebørn og ældre skal have en hverdag, hvor kommunernes ansatte skal bruge mindre energi på bureaukrati og registreringer og mere tid på borgerne, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

  Dokumentation: Det sagde Mette Frederiksen om kommunal velfærd

  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil fritstille kommunerne i forvaltningen på de store velfærdsområder: Mindre børn, skoleelever og ældre. Læs her de vigtigste uddrag fra hendes nytårstale - og hele talen.