Socialdemokratiet

  Socialdemokratiet

  Nye ministre udnævnt i dag (mandag) til præsentation, hvor Christian Rahbjerg Madsen (S) er blev udnævnt som ny Indenrigs- og Boligminister. Fra venstre Kaare Dybvad, som skal være nye Udlændinge- og Integrationsminister, Christian Rabjerg Madsen ved siden af Statsministeren og yderst til højre Mattias Tesfaye, som er ny justitsminister.

  Ny indenrigsminister har solide jyske rødder

  Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har beholdt sin bolig i Kolding, selvom han i hverdagene bor med sin hustru og to børn på Vestegnen.
  Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) har succes med at bruge Facebook. Flere andre borgmestre formår også at få dialog med borgere og vælgere via Facebook.

  Se borgmestrene som gør det bedst på Facebook

  Hvem af borgmestrene er sande Facebook-mestre? Se liste her. Socialdemokratiske borgmestre indtager de fem øverste pladser på top-ti.
  Det skal være slut med Christiansborgspillet, Christiansborgfnidder og mudderkast. Kært barn har mange navne, men nu har S-borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland fået nok. Ellers må man udskrive valg, mener han.

  S-borgmester: Udskriv valg, hvis der ikke kommer øget arbejdsudbud

  Udskriv valget nu, hvis Christiansborgfnidder fortsætter hos regeringen og blå blok omkring en aftale om øget arbejdsudbud. Det er dysfunktionelt, det der foregår på Christiansborg lige nu, mener socialdemokratisk borgmester.
  Når partierne indgår brede forlig, så får partierne ikke alt igennem. Men de får altid en smule med, som svarer til deres politik. I en kommende forhandling om frikommuner, har regeringen lidt atypisk bedt om, at ingen partier skal have politik igennem. Men Mette Abildgaard (K), vil sige nej tak til frikommuner, hvis borgernes frie valg kommer i fare.

  Konservative vil måske spænde ben for frikommuner

  Statsminister Mette Frederiksens ønske om at sætte alle kommuner fri kan løbe ind i stærk politisk modvind. Eksempelvis vil Konservative sige nej tak til frikommuner, hvis det betyder mindre frit valg i nogle kommuner.
  Det er en historisk ny tilgang til afbureaukratisering, som statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede i sin nytårstale.

  Analyse: Historisk forslag om afbureaukratisering

  Det er historisk set en ny og uhørt radikal tilgang til afbureaukratisering, som statsministeren lancerede i sin nytårstale. Men netop derfor kan det ende i ingenting, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.

  Kovending: S advarede i maj 2021 mod udvidelse af frikommuneforsøg

  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.
  Små børn, skolebørn og ældre skal have en hverdag, hvor kommunernes ansatte skal bruge mindre energi på bureaukrati og registreringer og mere tid på borgerne, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

  Dokumentation: Det sagde Mette Frederiksen om kommunal velfærd

  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil fritstille kommunerne i forvaltningen på de store velfærdsområder: Mindre børn, skoleelever og ældre. Læs her de vigtigste uddrag fra hendes nytårstale - og hele talen.

  S-borgmester kritiserer udligningsreform i brev til statsministeren

  I et personligt brev til statsministeren opfordrer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) til at få set på uligheden i kommunerne. Udligningsreformen vil bryde sammen, lyder advarslen.
  Borgmester i Kalundborg, 58-årige Martin Damm (V), bliver igen formand for KL og vipper dermed Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) af pinden.

  Martin Damm bliver ny formand for KL

  Kalundborgs Venstre-borgmester Martin Damm bliver igen formand for KL. Det sker, fordi Radikale Venstre har valgt at pege på Martin Damm i stedet for nuværende KL-formand Jacob Bundsgaard.

  Her sidder de socialdemokratiske bykonger og -dronninger

  Det er især socialdemokrater i Nordsjælland og på den københavnske vestegn, som klarer sig bedre ved kommunalvalg end ved folketingsvalg. Men tre kommuner i det øvrige land er med helt i toppen.
  Socialdemokrat og regionsrådsformand Anders Kühnau bliver ny formand for Danske Regioner.

  Anders Kühnau bliver ny formand for Danske Regioner

  Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har flertal til at blive ny formand for Danske Regioner og afløse den nuværende formand Stephanie Lose (V).
  Jacob Bundsgaard (S) genvinder borgmesterposten i Aarhus, selv om partiet oplever markant tilbagegang. Det samme gælder Aalborg, Odense samt København.

  S får flere valglussinger men forbliver størst i storbyer

  Vælgerne i Odense, Aarhus og Aalborg søger væk fra Socialdemokratiet, der går omkring ti procentpoint tilbage.