Byråds- og folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) stiller nu spørgsmål til indenrigsministeren om lovligheden af nyt kodeks i Greve.

Ophedet debat om kommunes facebookside

Bliver ytringsfriheden brudt? Det og andre spørgsmål giver varm debat blandt lokalpolitikere i Greve. Baggrunden er, at et flertal i Økonomiudvalget har besluttet, at byrådsmedlemmer samt kandidater til KV21 ikke må ytre sig på kommunens facebookside.
Er det miljøskadeligt og overflødigt at hænge valgplakater op? Ja, mener spidskandidat for Venstre.

Spidskandidat: Valgplakater er noget svineri

'Valgplakater er grimme, og så er det noget svineri'. Det siger Venstre-spidskandidat ved kommunalvalget og rejser debat om miljø og valgdeltagelse.
Manu Sareen har flere ministerposter bag sig som folketingsmedlem for De Radikale. Nu vil han vælges til kommunalvalget - for Socialdemokratiet. (Arkivfoto)

Tidligere minister Manu Sareen klar til kommunalvalg for S

Når der til efterår afholdes kommunalvalg, vil Manu Sareen tilbage i politik - nu for Socialdemokratiet.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.

Mange borgmestre: Opgiv de nationale test i år

En lang række borgmestre ønsker, at man dropper de nationale test i skolerne, viser ny rundspørge. Der er brug for fokus på børnenes trivsel i stedet for fokus på prøver, lyder det. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser blankt borgmestrenes ønske.
Der blev udtrykt et stort ønske om oprydning i Fredericia Kommunes forvaltning, da borgmester Steen Wrist (S), viceborgmester Susanne Eilersen (DF)og fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal fredag formiddag fremlagde konklusioner.

Advokater: Urent trav i Fredericia

Det har haltet gevaldigt med at leve op til egne principper for forvaltning og økonomistyring i Fredericia, konkluderer advokater. Politiet skal nu undersøge eks-borgmester Jacob Bjerregaards ageren, og to chefer står til fyring.
Skandalerne står i kø foran tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Skandalerne vælter ned over borgmester

Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) har angiveligt haft et 'upassende' forhold til den nu suspendere kommunaldirektør. Derudover menes Bjerregaards kone at være kommet for let til et eftertragtet job, og der en stærkt kritiseret sag med en byggegrund. Advokatundersøgelse bliver fremlagt fredag kl. 11.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) slår fast, at kommuner og myndigheder vil lukke områder meget hurtigt ned, når der igen - som i Kolding -kommer større lokale smitteudbrud.

Regeringen lemper på restriktioner

Et smalt politisk flertal vil fra på mandag delvist genåbne samfundet. Bornholm, Nord- og Vestjylland får særstatus. Genåbningen hviler på, at blandt andre lærere og elever bliver testet langt oftere. Få overblik over lempelserne her.
Man kan med god grund overveje, om det er et løfte eller en trussel, når Herlevborgmester Thomas Gyldal Petersen (S) foreslår, at staten kan overtage det specialiserede socialområde.

Analyse: Derfor vil de store partier ikke have handicapområdet fra kommunerne

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil tage imod bemærkelsesværdigt tilbud fra Herlev-borgmester om, at staten kan overtage det specialiserede socialområde. Det har en meget enkel forklaring.
For to måneder siden stillede Marlene Frandsen op til at blive Venstres spidskandidat i Glostrup Kommune. Nu forlader hun partiet.

Byrådsmedlem går fra Venstre

Byrådsmedlem forlader Venstre og smækker med døren. Partiet fører lokalt 'en til tider erhvervsfjendtlig tilgang til virksomheder, der byder på opgaver i kommunen,' siger afhopperen.
Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp møder kritik Socialdemokratiets spidskandidat, Merete Amdisen.

Ishøjs borgmester melder sig ud af S og laver ny liste

Ishøj Kommunes borgmester gennem 20 år, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet for at stifte en ny lokalliste sammen med flere af partiets andre byrådsmedlemmer. Den pludselige udmelding skyldes primært 'personfnidder', forklarer borgmesteren.
Astrid Krag kom gang på gang i åben konflikt med mange borgmestre. Blandet andet da hun på Kommunaløkonomisk Forum holdt en tale, der blev opfattet som en massiv kritik af de borgmestre, som havde nedlagt små plejehjem for at få de stramme budgetter til at hænge sammen.

Analyse: Degraderet Krag vandt aldrig respekt hos kommunerne

Astrid Krag fik aldrig greb om de store kommunale område og endte i konflikt med mange borgmestre. Til gengæld har hun gode muligheder for at skærpe regeringens profil på ældreområdet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger