Slagelse Kommune

  44-årige Anders Bjældager siger farvel til sin stilling som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune for at blive kommunaldirektør Slagelse Kommune.

  Ny kommunaldirektør i Slagelse Kommune

  Slagelse Kommune skal have ny kommunaldirektør. Og vedkommende, der skal sidde i kommunaldirektørstolen, er fundet. Det bliver Anders Bjældager, der i dag er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.
  En række kommuner må genåbne budgetterne, og i nogle tilfælde må børneområdet også holde for.

  Genåbning af budgetter rammer børn i flere kommuner

  En række kommuner må genåbne deres budgetter og spare hundrede af millioner kroner. Flere steder rammer det børn i dagtilbud. Det er en forkert strategi, og kommunerne skal kunne få dispensation til at hæve skatterne, mener BUPL.
  Den nye borgmester i Slagelse Knud Vincents (V) ser sig nødsaget til at gennemføre besparelser for at rette op på kommunens skrantende økonomi. Han har skarpt kritiseret sin forgænger John Dyrby Paulsen (S).

  Kommune må sætte sig selv på hestekur

  Økonomien i Slagelse Kommune har været på faretruende kurs. Derfor har byrådet med den nye borgmester i spidsen genåbnet budgettet for 2022 og fundet besparelser for intet mindre end 115 millioner kroner.
  I Slagelse Kommune har man i flere år opsamlet opskyllet tang og affald og smidt det tilbage i havet. Det har udenlandske medier, blandt andet New York Post, skrevet om.

  Efter kritik helt fra USA: Slut med at dumpe opskyllet tang og affald

  En lokal historie fra Slagelse Kommune om tang og affald, der er blevet opsamlet over flere år for så at blive smidt tilbage i havet, har vakt opsigt internationalt. Læsere i blandt andet New York Post spærrede øjnene op og kaldte det idiotisk. Nu ændres der praksis.
  Kommunaldirektørerne her er blevet fyret - eller står til fyring - i løbet af første kvartal af 2022. Øverst fra venstre ses Johannes Nilsson, Bornholm, Henrik Winther Nielsen, Solrød, Willy Feddersen, Middelfart og Frank E. Andersen, Slagelse.

  Fyringssæson for kommunaldirektører: ‘Ny profil søges’

  Den snart fyrede kommunaldirektør på Bornholm er langt fra den eneste kommunaldirektør, som er blevet vist vintervejen. På landsplan er han den fjerde kommunaldirektør, som afskediges i år.
  SF's medlem af økonomiudvalget Jørgen Grüner forudså allerede for halvandet år siden, at kommunens økonomi ville ende i kaos. Nu vil SF'eren forsøge at skåne de svageste, når der skal spares 300 millioner kroner for at redde kommunen fra at blive sat under administration.

  Massive nedskæringer skal redde Slagelse fra at blive sat under administration

  Det økonomiske uføre i Slagelse har et omfang, så kun massive nedskæringer på 300 mio. kroner kan redde kommunen fra at blive sat under administration.
  Kommunens serviceramme er overskredet med omkring 100 millioner kroner, og det kan komme til at koste i bøde til staten.

  Kommune står til straf fra staten efter store millionoverskridelser

  Regnskab viser, at Slagelse Kommune har overskredet sin serviceramme med omkring 100 millioner. Nu risikerer man økonomisk straf fra staten.
  Presset på Kriminalforsorgen skal lettes med et nyt arresthus i Slagelse Kommune. Det skal efter planen stå klart i 2027.

  Slagelse får ny stor arrest med plads til 400 indsatte

  Der bliver plads til 400 indsatte i et nyt arresthus, som skal stå klart i Slagelse Kommune i 2027.
  Øverst fra venstre medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Pelle Dragsted (EL) øverst til højre SF-borgmester i Hvidovre Anders Wolf Andresen, nederst til venstre byrådsmedlem i Slagelse Nikolaj Bjørn Christensen (V), nederst til højre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

  Lokalpolitikere står i kø for at droppe investeringer i Rusland

  Politikerne over det ganske land vil gerne reagere på den russiske invasion. En af måderne, man i kommunerne reagerer på, er ved at afhænde investeringer i Rusland og Hviderusland.
  Området omkring Slagelse Brandskole, kolonihaverne og Noret ved Korsør fotograferet fra en drone sidste år. Der venter nu måske et retsligt efterspil mod Slagelse Kommune.

  Godt nyt til PFOS-ofre: Nyt forsøg får grønt lys

  Læger får grønt lys til at afprøve nyt kolesterol-medicin på PFOS-forgiftede borgere. Det oprindelige lægemiddel var i restordre. I horisonten venter desuden et muligt søgsmål mod Slagelse Kommune.
  Ifølge nye beregninger fra Niras vil det koste op imod 430 millioner kroner for Region Sjællands at fjerne PFOS-forurenet jord og deponere det fra forureningen i Korsør.

  Voldsom regning venter for PFAS-forurening

  Region Sjælland har omkring 40 millioner kroner til rådighed, når der skal renses og ryddes efter forurening. Men det rækker langtfra i forhold til PFOS/PFAS-forureningen ved Korsør.
  Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.

  Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

  Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.