Slagelse Kommune

  Økonomiudvalget i Slagelse Kommune med borgmester Knud Vincents (V) i spidsen er nu ved at få undersøgt lækage.

  Kommune undersøger mailkonti efter lækage

  Efter læk af fortrolige oplysninger er Slagelse Kommune ved at undersøge bestemte personers mailkonti. Politianmeldelse kan komme på tale.
  Politikerne på rådhuset i Slagelse er pisket til at fyre medarbejdere, og det slutter nok ikke, for der skal stadig spares millioner i kommunens budget.

  Kommune fyrer 65 ansatte – flere ventes på vej

  Den økonomiske krise i Slagelse Kommune har nu nået kontorerne på rådhuset og ansatte i ældreplejen. 65 medarbejdere er blevet opsagt. Kommunaldirektøren varsler, at der kan være flere fyringer på vej i det nye år.
  Friplejehjems ret til selv at anvise boligerne til de borgere, man mener passer bedst til den ledige plads har ofte givet anledning til debat om A- og B-hold. I Slagelse Kommune er der mulighed for en særlig twist i den debat.

  Fortrinsret til friplejehjem puster liv i A- og B-holdsdebat i Slagelse

  A- og B-holds debatten er på ingen måde ny, når man drøfter friplejehjem. Ofte handler det om plejeoperatørens ret til at vælge, hvem der skal have anvist en bolig, men i Slagelse Kommune har man måske en særlig variant af debatten.
  Flere unge får det dårligere og dårligere, siger direktør i Headspace, der undrer sig over, at nogle kommuner sparer tilbuddet væk i de nye budgetter.

  Sparetider: Kommuner lukker populære rådgivningstilbud til unge

  Kommunerne kæmper med at få budgetterne til at balancere de kommende år, og det går i nogle kommuner ud over det frivillige rådgivningstilbud til unge Headspace.
  Der er masser af fællesskab på fodboldbanerne, og det skal socialt udsatte være en del af, mener man i Slagelse.

  Socialt udsatte skal være en del af fællesskabet i fodboldklub

  Mennesker i udsatte positioner skal skifte ensomhed, social isolation og stofmisbrug ud med fodbold og et positivt fællesskab i Slagelse. Nu bliver der nemlig oprettet et hold i Slagelse Boldklub og Idrætsforening (SBI), hvor alle, der kæmper med sociale udfordringer, kan spille fodbold gratis hver uge på et særligt hold.
  Der skal spares på energien i landets kommuner. I Slagelse Kommune overvejer man om der kan spares på energien i ved at lade ansatte arbejde hjemmefra.

  Hjemmearbejde skal bidrage til energibesparelser

  Landets kommuner er lige nu i fuld gang med at få ideer til, hvordan de kan spare på udgifter til el, vand og varme. I Slagelse overvejer man hjemmearbejde hver fredag.
  Skole- og socialområdet er under pres i Slagelse Kommune, der står foran store besparelser i budget 2023.

  Økonomien i Slagelse er kritisk: Eksperter slår alarm

  Slagelse Kommune er presset på økonomien, og nu står kommunen overfor flere besparelser på skole og socialområdet.
  Borgmester Knud Vincents og Peter Morgan fra PFA tager sammen med administrerende direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen første spadestik på byggegrunden i Slagelse Bypark

  Første spadestik til lille bydel med integreret ældreboligmiljø

  Pensionsselskabet PFA vil sammen med OK-fonden opfører boliger for livet til fremtidens ældre i ti kommuner. Første spadestik er nu taget i Slagelse, hvor man er gået i gang med at bygge en lille bydel, der huser mere end blot et friplejehjem.
  44-årige Anders Bjældager siger farvel til sin stilling som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune for at blive kommunaldirektør Slagelse Kommune.

  Ny kommunaldirektør i Slagelse Kommune

  Slagelse Kommune skal have ny kommunaldirektør. Og vedkommende, der skal sidde i kommunaldirektørstolen, er fundet. Det bliver Anders Bjældager, der i dag er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.
  En række kommuner må genåbne budgetterne, og i nogle tilfælde må børneområdet også holde for.

  Genåbning af budgetter rammer børn i flere kommuner

  En række kommuner må genåbne deres budgetter og spare hundrede af millioner kroner. Flere steder rammer det børn i dagtilbud. Det er en forkert strategi, og kommunerne skal kunne få dispensation til at hæve skatterne, mener BUPL.
  Den nye borgmester i Slagelse Knud Vincents (V) ser sig nødsaget til at gennemføre besparelser for at rette op på kommunens skrantende økonomi. Han har skarpt kritiseret sin forgænger John Dyrby Paulsen (S).

  Kommune må sætte sig selv på hestekur

  Økonomien i Slagelse Kommune har været på faretruende kurs. Derfor har byrådet med den nye borgmester i spidsen genåbnet budgettet for 2022 og fundet besparelser for intet mindre end 115 millioner kroner.
  I Slagelse Kommune har man i flere år opsamlet opskyllet tang og affald og smidt det tilbage i havet. Det har udenlandske medier, blandt andet New York Post, skrevet om.

  Efter kritik helt fra USA: Slut med at dumpe opskyllet tang og affald

  En lokal historie fra Slagelse Kommune om tang og affald, der er blevet opsamlet over flere år for så at blive smidt tilbage i havet, har vakt opsigt internationalt. Læsere i blandt andet New York Post spærrede øjnene op og kaldte det idiotisk. Nu ændres der praksis.