Butikkerne i Slagelse ser frem til, at kommunens 7.000 ansatte hver får 500 kroner til de lokale butikker som ekstra belønning for indsatsen under coronakrisen. Men må kommunen det? (Arkiv)

Gavekort til kommuneansatte spreder glæde

I Slagelse Kommune har byrådet besluttet at uddele gavekort til samtlige 7.000 ansatte. Det er også til glæde for kommunens butikker i en svær tid.
Slagelse Kommune vil gøre det mere udbredt, at unge tager fritidsjob på plejecentre. (Arkiv)

Flere unge skal i fritidsjob på plejecentre

Et spændende projekt skal få skoleelever i de store klassetrin til at vælge et fritidsjob i kommunens plejecentre - og måske senere derfor vælge en uddannelse inden for plejefaget.
Varmepumper bliver solgt i stor stil, og nogle af dem støjer på en generende måde for naboerne.

Kommuner gruer for flere klager over støjende varmepumper

Der bliver installeret titusindvis af varmepumper i villakvartererne. Nogle af dem udsætter naboerne for støj og søvnforstyrrelser. Flere kommuner forudser på den baggrund, at de får langt flere klagesager, og at der kan opstå nabokrige.
Kulturregion Midt- og Vestsjælland ambition om, at alle børn skal styrker deres kreative evner, tager udgangspunkt i et pilotprojekt, hvor tre kunstnere heraf Lena Søeborg kom på besøg i 2. klasser med billedkunstforløbet ”Kontraster”.

Seks kommuner tilbyder kunstforløb til 30.000 børn

Kulturregionen Midt- og Vestsjælland har en ambition om, at alle regionens 30.000 børn skal møde og arbejde med kunst og kultur, mens de er i dagtilbud og i skole. Ambitionen er en del af den nye kulturaftale.
Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

Historisk sommerhussalg i 2020

Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
I 2014 blev vikingeborg Borgring opdaget på en mark udenfor landsbyen Lellinge, tæt på Køge. Det er en ringborg af Trelleborgstypen, og nu ansøger fem kommuner om at de danske ringborge kommer på UNESCO's liste for verdensarv.

Fem kommuner søger om at få gjort ringborge til verdensarv

Om alt går vel, kan turisterne besøge verdensarv i Køge og fire andre kommuner i 2022. Køges Borgring indgår nemlig i de i alt fem danske ringborge, der nu fælles ansøger om at komme på listen over UNESCO's verdensarv.
Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

Borgmester får kritik for regnskabsrod

Slagelse Kommunes borgmester møder som formand for sammenslutning stærk kritik for rod i bilagene. Han forsikrer til gengæld om, at der er orden i tingene i kommunen.
John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune, tager ombudsmandens kritik til efterretning. (Arkiv)

Borgmester gik over grænsen med boykot-trussel

Man må som myndighed ikke agere truende eller varsle mulige strafaktioner over for medierne. Det slår Folketingets Ombudsmand fast i en sag fra Slagelse Kommune.
Det 6.200 kvm store friplejehjemsprojekt på Frydenhøjs Allé i Greve Kommune.

I Region Sjælland forventes flere friplejehjem

De kommunale budgetaftaler kan bruges som pejlemærker for, hvor man potentielt kan se nye friplejehjem skyde op. Læs her, hvordan friplejeområdet udvikler sig i Region Sjælland.
Hjemmehjælpere føler sig ikke værdsat nok, når de får chokolade, mens mellemledere får ekstra ferie for at yde ekstra under coronakrisen.

Corona-travlhed: Ledere får en uges ekstra ferie – medarbejdere får fire stykker chokolade

Ekstra travlhed med corona udløser en uges ekstra ferie til mellemledere i kommune, mens medarbejdere kun bliver belønnet med lidt chokolade. Et mega dårligt signal at sende, lyder det fra FOA.
I maj 2019 flyttede Limfjordsteatret ud af den gamle bygning og ind i det nybyggede teaterhus. I den nye periode 2021-2024 er både Morsø og Thisted Kommuner sammen om egnsteateraftalen.

Flere kommuner går sammen om teatre

Samarbejde mellem kommuner om egnsteatre bliver mere udbredt. Det tyder alt på med de nye aftaleudkast for perioden 2021-2024, som Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har behandlet.
Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

Ombudsmand går ind i sag om borgmesters ‘straffeaktion’

Ombudsmanden går nu ind i sag om borgmesters krav til lokalt medie om at fjerne navne. Borgmesteren lod forstå, at kommunens samarbejde med mediet kunne blive stoppet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: