60.000 skoleelever om året skal lære livreddende førstehjælp
Nyt undervisningsmateriale skal gøre det lettere at sætte undervisning i førstehjælp på skoleskemaet.
To tredjedele af landets kommuner har mindst én folkeskole med under 200 elever
Selvom sparekravene ruller over kommunerne, så holder flere kommuner fast i at bevare de dyre små folkeskoler. Se her, hvor mange små folkeskoler, der er i hver kommune.
Yderkommuner har nu den højeste andel elever i privatskoler
Forskelle i indkomster kan ikke længere forklare forskellen i andelen af privatskoleelever på tværs af kommunerne. Nye tal viser, at yderkommuner har flest privatskoleelever.
Sms’er til forældre virker mod elevfravær
En statskundskabsstuderende har i sin bacheloropgave påvist, at automatiske sms'er til forældrene nedsætter ulovligt skolefravær.
Tesfaye vil have mere papir og færre skærme i skolen
Regeringen ønsker at diskutere, hvordan man sikrer, at børn ikke tilbringer for meget tid foran en skærm. Børne- og undervisningsministeren vil også se på, om reglerne for brug af mobiltelefoner er gode nok.
Skoler får mulighed for kortere skoledage
Som en del af regeringsgrundlaget vil SVM-regeringen gøre det muligt for folkeskolerne at konvertere den understøttende undervisning og bytte den ud med kortere skoledage. Danmarks Lærerforening er tilfredse med at slippe for en stor klods om benet.
Folkeskolerne får langt større andel af tosprogede end privatskolerne
Folkeskolerne får flere og flere elever fra ikke-vestlige lande, mens privat- og friskolerne får færre. 'Det efterlader folkeskolen med nogle enormt store udfordringer,' siger forsker.
Snart kan skolebørn opleve streamingudgave af dansk nationalopera
Fra midt i december kan skolebørn over hele landet streame en helt særlig produktion af den danske nationalopera ’Drot og Marsk’. Formålet er at åbne operaens fortryllende verden for de yngre generationer.
Ekspert: Arbejdstilsynet overser tung luft i klasserne
Flere skoler får grønne smiley’er fra Arbejdstilsynet, selvom skolerne har alvorlige indeklimaproblemer. Tilsynet overser CO2-problemer, der belaster elever og læreres arbejdsmiljø, vurderer ekspert i indeklima.
Københavns Kommune overvejer at lade folkeskoleelever sove længere
Et politisk udvalg i København vil nu have undersøgt, om man kan lade elever i folkeskolen møde senere. Argumentet er blandt andet, at unge generelt har brug for mere søvn. Der er gode erfaringer fra en anden kommune.
Kemiske stoffer præger skolernes indeklima
Den hidtil største undersøgelse af luften i skolerne viser, at der er over 450 forskellige kemiske stoffer i klasselokalerne. 'Vi ved, der er problemer med indeklimaet i mange af klasserne,' siger ekspert.
Stor kommune ændrer skolernes økonomimodel
Fremover får folkeskolerne i Viborg Kommune ændret på den måde, som kommunen udregner tilskuddene på. Det skal skabe en mere gennemsigtig og retfærdig fordeling af midlerne, siger udvalgsformand.