Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), København, og udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF), Esbjerg, kritiserer ministerbeslutning om at fastholde nationale test i coronatiden.

Lokalpolitikere ærgrer sig over ministers afvisning

Der er ærgrelse blandt politikere over, at undervisningsministeren ikke vil stille kommuner frit i forhold til at gennemføre nationale test. 'Det har været et skoleår præget af meget vanskelige vilkår,' siger borgmester. Frikommunerne Esbjerg og Holbæk bliver heller ikke fritaget.
Det er meget nødvendigt at holde høje med, hvordan eleverne klarer coronakrisen fagligt set, mener undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Minister til kommuner: I SKAL gennemføre nationale test

Kommuner som Svendborg, København og Albertslund har ansøgt om at blive fritaget for at gennemføre nationale test i skolerne under coronakrisen. Men undervisningsministeren giver kommunerne klar besked: Testene skal gennemføres.
Skoler og fritidsordninger i Rødovre og Albertslund åbner ikke igen efter påskeferien i Rødovre og Albertslund grundet for høj smitte. (Arkiv)

For høje smittetal lukker skoler i Rødovre og Albertslund

Skoler og fritidsordninger åbner ikke igen efter påskeferien i Rødovre og Albertslund grundet for høj smitte.
"Vi er gode til at holde skole, men opgaverne med at styre samtykkeerklæringer, podninger og smitteopsporingen er en kommunal opgave," siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen.

Skolelederne: Vi vil ikke drive sundhedsklinikker

Kommunerne skal langt mere på banen blandt børn og unge med test, smitteopsporing og samtykkeerklæringer. Det mener Skolelederforeningen og håber, at opfordringen er fulgt efter påske.

Mange borgmestre: Opgiv de nationale test i år

En lang række borgmestre ønsker, at man dropper de nationale test i skolerne, viser ny rundspørge. Der er brug for fokus på børnenes trivsel i stedet for fokus på prøver, lyder det. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser blankt borgmestrenes ønske.
På ældreområdet havde kommunerne et stort merforbrug i corona-året 2020.

Se her, hvordan de største velfærdsområder afviger fra budgettet i 2020

Mens kommunerne har haft et merforbrug på over en milliard på ældreområdet, har de sparet knap 200 millioner på daginstitutionerne i 2020 i forhold til budget. På folkeskoleområdet er der et merforbrug på 300 millioner.

Mette F: Muligt med normal skoledag efter påske

Statsministeren forestiller sig, at børn og unge er tilbage i skole i april. Blå blok ønsker dem tilbage nu.
Det er vigtigt at få testet elevernes faglige kunnen efter et år med corona. Det slår undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fast.

Minister står fast: Kommuner skal gennemføre nationale test

På trods af pres fra en lang række kommuner står undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fast på, at de nationale test skal gennemføres.
Flere kommuner presser på for at få sløjfet de nationale test i folkeskolen. Senest melder Aarhus og Norddjurs kommuner sig på banen. (Arkiv)

Aarhus vil have skoleelever fritaget for nationale test

Landets næststørste kommune har ansøgt om at slippe for nationale test i folkeskolen. Flere andre kommuner går med samme tanker.
Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening, er tilfreds med, at de større skolebørn i en vis udstrækning nu kan vende tilbage i begrænset omfang. (Arkiv).

Lærere håber på flere fysiske skoledage efter påske

Især fællesskab skal i fokus næste uge, hvor mange elever igen kan få fysisk undervisning, mener lærerformand.
I næste uge kan flere elever komme i skole igen efter måneders nedlukning. (Arkiv)

FAKTA: Flere elever kan komme tilbage i skole mandag

Coronarestriktionerne lempes nu for en lang række uddannelser samt for de store varehuse.