Kommunerne kan via et samarbejde med Den Grønne Rygrad gøre det endnu lettere for lærerne at udnytte mulighederne for at skabe engagerende klimaundervisning i folkeskolerne.

Kommuner indgår samarbejde om undervisning i klima og miljø

Aalborg, Skanderborg og Svendborg kommuner har netop indgået et samarbejde med projektet Den Grønne Rygrad om at hjælpe lærerne til endnu bedre klima- og bæredygtighedsundervisning i grundskolen.
Aarhus Kommune sætter nu Søndervangskolen under lup. Skolen er under anklage for at have snydt ved eksamener for at få bedre resultater.

Kommune sætter skole anklaget for eksamenssnyd under lup

Aarhus Kommune har besluttet, at der skal være en uvildig undersøgelse af skole, der er anklaget for snyd. Kommunen må erkende, at den ikke indberettede eksamenssnyd.
I 2019 var forskellen mellem etsprogede elever ved afgangseksamen i gennemsnit 2 karakterpoint. højere end de tosprogede elever.

Karakterkløft mellem børn med et og to sprog vokser i København

Trods indsatser for millioner af kroner får tosprogede børn i København dårligere karakterer end etsprogede.
Ny uddannelsespolitik skal give flere unge i Brøndby lyst til at få sig en uddannelse.

Kommune prøver ny opskrift på at få flere i uddannelse

Bedre kontakt til erhvervslivet og mere vejledning. Det er nogle af ingredienserne i en ny plan, der skal få flere unge til at tage sig en uddannelse i Brøndby Kommune.
En ny undersøgelse fra Børns Vilkår og Egmont Fonden undersøger arbejdet med elevfravær fra klasselærernes perspektiv.

Undersøgelse: Ventetid hos PPR hæmmer læreres arbejde med højt elevfravær

Over halvdelen af lærerne oplever, at lang ventetid hos kommunernes PPR og socialrådgivere gør det svært at håndtere og støtte elever med bekymrende fravær.
SUNDskolen, der endnu ikke opført, skal svanemærkes. Guldborgsund Kommune er bygherre. Henning Larsen, ETN arkitekter og Skala Arkitekter er arkitekterne bag, og MOE er ingeniør.

Indeklima på skolerne: Ny vejledning skal hjælpe kommunerne

Et sundt indeklima er alfa og omega for at opfylde skolernes fornemmeste funktion – at give skolebørn de bedste betingelser for indlæring. Ny branchevejledning er et konkret værktøj til kommunerne om et sundt indeklima i skolerne.
Aarhus Kommune vurderer, at frivillige lektievenner er så stor en gevinst for udsatte unge, at Red Barnet Ungdom får penge til at drive ordningen videre.

Kommune værdsætter lektievenner så meget at støtte fortsættes

En ordning med frivillige lektievenner og læringscafeer giver så meget gevinst, at Aarhus Kommune vælger at videreføre støtte.
Næsten halvdelen af de danske kommuner har ulovligt brugt Googles tjenester i undervisningen.

Skoler i 44 kommuner har sjusket med elevers persondata

Datatilsynet har rejst kritik mod Helsingør Kommune, der ikke har været påpasselig nok i behandlingen af skoleelevers data ved brug af et Google-program. Næsten halvdelen af landets kommuner har begået lignende fejl.
Angstproblematikker fylder mere og mere, viser en rundringning til 10 tilfældigt udvalgte folkeskoler i hele landet, som Kristeligt Dagblad har foretaget.

Angst fylder mere og mere på danske skoler

Skoleledere oplever angst blandt eleverne som et stigende problem. ­Professor i folkesundhed efterlyser strategi: ' Det er langt fra ens, hvad der tilbydes fra kommune til kommune.'
Skolerne skal, til at teste de mindre elever mere. Fremfor at sende eleverne hjem, hvis de har været nær kontakt, skal eleverne testes i stedet og så blive på skolen, medmindre de viser symptomer eller får en positiv test.

Coronaregler for børn lempes: Test frem for hjemsendelser

Fremover skal børn, der har været nære kontakter, testes frem for at blive sendt hjem, oplyser styrelse. Også de 9- til 11-årige tilbydes nu coronatest i skolen
Det giver skoleledere sved på panden at identificere de nære kontakter til coronasmittede elever.

Opsporing af børns nære kontakter frustrerer skoleledere

Det er en tung og utaknemmelig opgave at hjemsende nære kontakter til smittede, påpeger skolelederformand.
Ifølge Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, skaber reglen om, at forældre får skåret i deres børnecheck, fordi de har et barn med for meget skolefravær, en øget social ulighed.

Skolefravær koster flere familier børnepenge

Ulovligt skolefravær koster familier dyrt. Ifølge Skoleleder-formand øger fraværsreglen social ulighed.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: