Skole

  Nyt undervisningsmateriale skal klæde skoleelever bedre på til at træde til i tilfælde af hjertestop eller symptomer på blodprop.

  60.000 skoleelever om året skal lære livreddende førstehjælp

  Nyt undervisningsmateriale skal gøre det lettere at sætte undervisning i førstehjælp på skoleskemaet.

  To tredjedele af landets kommuner har mindst én folkeskole med under 200 elever

  Selvom sparekravene ruller over kommunerne, så holder flere kommuner fast i at bevare de dyre små folkeskoler. Se her, hvor mange små folkeskoler, der er i hver kommune.
  Yderkommunerne har nu den højeste andel elever i privatskoler. Traditionelt set har der været flest privateskoleelever i kommuner med høje indkomster, men det billede holder ikke længere.

  Yderkommuner har nu den højeste andel elever i privatskoler

  Forskelle i indkomster kan ikke længere forklare forskellen i andelen af privatskoleelever på tværs af kommunerne. Nye tal viser, at yderkommuner har flest privatskoleelever.
  Korte sms-beskeder kan få eleverne i udskolingen til at dukke hyppigere op til timerne, viser en ny undersøgelse.

  Sms’er til forældre virker mod elevfravær

  En statskundskabsstuderende har i sin bacheloropgave påvist, at automatiske sms'er til forældrene nedsætter ulovligt skolefravær.
  Mattias Tesfaye (S) overtog børne- og undervisningsministeriet fra sin partikollega Pernille Rosenkrantz-Theil.

  Tesfaye vil have mere papir og færre skærme i skolen

  Regeringen ønsker at diskutere, hvordan man sikrer, at børn ikke tilbringer for meget tid foran en skærm. Børne- og undervisningsministeren vil også se på, om reglerne for brug af mobiltelefoner er gode nok.
  Den kommende SVM-regering ønsker at skolerne lokalt kan bytte understøttende undervisning ud med kortere skoledage.

  Skoler får mulighed for kortere skoledage

  Som en del af regeringsgrundlaget vil SVM-regeringen gøre det muligt for folkeskolerne at konvertere den understøttende undervisning og bytte den ud med kortere skoledage. Danmarks Lærerforening er tilfredse med at slippe for en stor klods om benet.

  Folkeskolerne får langt større andel af tosprogede end privatskolerne

  Folkeskolerne får flere og flere elever fra ikke-vestlige lande, mens privat- og friskolerne får færre. 'Det efterlader folkeskolen med nogle enormt store udfordringer,' siger forsker.
  Kongemordet i Finderup Lade er fuldbyrdet. I december kan forestillingen videostreames af skolebørn.

  Snart kan skolebørn opleve streamingudgave af dansk nationalopera

  Fra midt i december kan skolebørn over hele landet streame en helt særlig produktion af den danske nationalopera ’Drot og Marsk’. Formålet er at åbne operaens fortryllende verden for de yngre generationer.
  Tung luft i klasselokalerne er efter alt at dømme langt mere udbredt, end det fremgår af Arbejdstilsynets opgørelser.

  Ekspert: Arbejdstilsynet overser tung luft i klasserne

  Flere skoler får grønne smiley’er fra Arbejdstilsynet, selvom skolerne har alvorlige indeklimaproblemer. Tilsynet overser CO2-problemer, der belaster elever og læreres arbejdsmiljø, vurderer ekspert i indeklima.
  Medlem af Borgerrepræsentationen i København Emil Sloth Andersen (R) (t.v.) vil give unge mulighed for at sove længere, før de skal i skole og koncentrere sig.

  Københavns Kommune overvejer at lade folkeskoleelever sove længere

  Et politisk udvalg i København vil nu have undersøgt, om man kan lade elever i folkeskolen møde senere. Argumentet er blandt andet, at unge generelt har brug for mere søvn. Der er gode erfaringer fra en anden kommune.
  Elever fra Frederiksberg Skole er blandt de deltagende 76 klasser landet over, der har deltaget i Masseeksperimentet 2021 om kemiske stoffer i klasselokaler.

  Kemiske stoffer præger skolernes indeklima

  Den hidtil største undersøgelse af luften i skolerne viser, at der er over 450 forskellige kemiske stoffer i klasselokalerne. 'Vi ved, der er problemer med indeklimaet i mange af klasserne,' siger ekspert.
  Skolernes økonomi rammer med en ny model et mere retfærdigt niveau, mener politikerne i Viborg Kommune.

  Stor kommune ændrer skolernes økonomimodel

  Fremover får folkeskolerne i Viborg Kommune ændret på den måde, som kommunen udregner tilskuddene på. Det skal skabe en mere gennemsigtig og retfærdig fordeling af midlerne, siger udvalgsformand.