Skole

  "I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

  Odense vil skabe verdens bedste robotskole

  I samarbejde med en række virksomhedspartnere vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
  Underligt, useriøst og ikke mindst udemokratisk, kalder en forældre Esbjerg Kommunes valg om kun at spørge halvdelen af forældrene til børn af skole-frihedsforsøget, der nu har løbet over et år og derfor skal evalueres. Det skriver JydskeVestkysten.

  Evalueringsmetode af skole-frihedsforsøg møder alvorlig kritik fra forældre

  En række forældre raser over deres kommunes undersøgelse af skole-frihedsforsøget, der i tre år sætter skolerne fri for regler, rammer og love. De føler sig overset og anklager kommunen for sjusk.
  Dansk Skoleidræt lancerer for første gang i 2022 en kortlægning af landets kommuner inden for idræt og bevægelse i skolen.

  Idræt og bevægelse i skolen: Sådan ligger landet

  En række kommuner prioriterer idræt og bevægelse i skolen højt. Otte kommuner skiller sig dog særlig positivt ud og kan nu kalde sig 'Skoleidrætskommune 2022' i ny kortlægning fra Dansk Skoleidræt.

  Andelen af blandede skoler er faldet i syv af ti kommuner

  72 af landets kommuner har haft et fald i antallet af skoler med en blandet sammensætning af forældrenes indkomster over de seneste ti år, viser nye tal.
  En statusrapport fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at tre ud af fire af nationale resultatmål ikke er nået.

  Tre ud af fire mål for folkeskolen er ikke indfriet

  En ny statusrapport fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at de nationale mål ikke er nået sidste år.
  "Vi valgte fra starten at kalde vores strategi for skoletilvær i stedet for skolefravær, hvilket er meget sigende for hele indsatsen," siger formand for skoleudvalget i Køge Ali Yahya (SF).

  Kommune bliver forbillede: Har succes med at få nedbragt fravær i skolerne

  Skoler rundt om i landet døjer med, at for mange elever bliver hjemme, fordi de er kede af at gå i skole eller ikke gider. I Køge Kommune har man fundet så god en medicin mod skolefravær, at Undervisningsministeriet nu fremhæver kommunens indsats.
  24 eksperter og praktikere har samlet sig i en ny tænketank, der skal komme med forslag til, hvordan kvaliteten af skolemaden forbedres.

  Ny tænketank: Maden i skolen skal have et kæmpe løft

  Det står sløjt til med madens plads i de danske skoler. Både madundervisningen og måltiderne i skolen kalder på en alvorlig opprioritering, mener 24 eksperter og praktikere samlet i en ny tænketank.
  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.
  Kommunerne får stor frihed i håndteringen af ukrainske børn og unge. Friheden er givet i ny politisk aftale, som får stor ros af KL. Her et foto af to flygtninge fra Ukraine fra Center Dokkedal i Nordjylland.

  Få overblik: Kommunerne får stort spillerum i deres tilbud til flygtningebørn

  Kommunerne bliver stillet meget frit, når de skal organisere skole- og dagtilbud til børn og unge fra Ukraine. Det fremgår af ny politisk aftaler. Få overblikket her.
  "Den kortere skoledag er en af de mest åbne døre, jeg nogensinde har været med til at sparke ind," fortæller Per Gjerrild, leder af Bjergmarkskolen i Holbæk. Folkeskolen har ligesom de øvrige i Holbæk som et forsøg fået udstrakt frihed.

  Skoleleder: Frikommuneforsøg frigør en masse god energi

  Kortere skoledage og en morgenmadscafé. Det er nogle af de markante tiltag, som en stor skole i Holbæk har valgt at bruge regeringens frikommuneforsøg til. Der er meget god energi i frisættelsen, fortæller skolelederen.
  Kommunernes største udfordring i forhold til at give ukrainske børn dag- og skoletilbud er manglen på hænder. Det fastslog KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen og minister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde mandag.

  KL og minister: Vi mangler i den grad hænder til at modtage ukrainske børn

  Manglen på arbejdskraft er den allerstørste udfordring, når det gælder om at skaffe dag- og skoletilbud til ukrainske børn og unge. Det fastslår KL og minister ved præsentation af ny aftale. Kommunerne opfordres til at oprette jobbanker, trække på frivillige, og i det hele taget være fleksible og kreative.

  Fodbold skal løfte velfærden

  Med øjet på (fod)bolden vil Hjørring Kommune og DBU gennem et nyt samarbejde øge sundhed og trivsel blandt kommunens børn, unge og voksne. Fodbold kan nemlig samle, skabe fællesskaber og øge trivsel, læring og sundhed blandt børn, unge og voksne. Det viser forskning.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: