Skive Kommune

  Stor forskel på kompensationsgraden i kommunerne for ukrainske flygtninge i 2023

  Hvis kommunerne bliver kompenseret for de ukrainske flygtninge gennem bloktilskuddet i 2023, står de fleste jyske kommuner til en generel underkompensation, hvorimod sjællandske kommuner bliver overkompenseret.
  En medarbejder i Skive Kommune er blevet sendt hjem, efter at vedkommende havde søgt uberettiget i 195 borgeres oplysninger.

  Medarbejder i kommune sendt hjem efter at have snaget i borgeres oplysninger

  Skive Kommune har hjemsendt og anmeldt medarbejder, som uberettiget så personlige oplysninger fra 195 borgere. Bekymret borger har henvendt sig til kommunen.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  Skive Kommune og Aarhus Universitet indgår strategisk samarbejdsaftale med blikket stift rettet mod klima og miljø

  Kommune og universitet indgår samarbejdsaftale om grøn omstilling i landbruget

  Ny aftale skal skabe øget samarbejde om forskning og udvikling af vedvarende energi og grøn omstilling i landbrug og fødevareproduktion.
  I Skive skal man have alle ledige i job, hvis det skal kompensere for tabet af arbejdskraft på grund af tidlig pension

  17 kommuner er akut truet af massiv mangel på arbejdskraft

  Kombinationen af lav ledighed og stor søgning til tidlig pension truer med at kaste 17 kommuner ud i massiv mangel på arbejdskraft.
  Det er tredje gang, DIF laver kommuneundersøgelsen over idrættens kår i kommunerne. Første gang var i 2013.

  Stor DIF-undersøgelse rangerer kommunerne

  Skive Kommune tager førstepladsen i en stor DIF-undersøgelse, hvor de danske kommuner bliver rangeret i forhold til, hvor idrætten har de bedste rammer og vilkår. Roskilde Kommune indtager andenpladsen, mens Vallensbæk ligger nummer tre.
  Danske Digterruter går gennem fuglereservatet på Rungstedlund og her kan man høre korte lydfortællinger om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed prægede Karen Blixens forfatterskab.

  Se det Danmark som inspirerede store forfattere

  En række kommuner samarbejder med projektet Danske Digterruter om 14 ruter fordelt over hele landet, hvor naturen kan udforskes i selskab med en række store danske forfattere via lydposter.
  Hver lovot-robot har sin egen unikke personlighed, som udvikles over tid. Den har indbyggede sensorer, som gør det muligt at efterligne levende væsners adfærd.

  Pelsede robotter skal øge livskvaliteten på plejehjem

  Social robot fra Japan forsøger at komme i kontakt med alle omkring sig og giver ikke op, hvis den afvises.
  Social- og ældreminister Astrid Krag vil undersøge, hvordan observationer i kommunen foregår på baggrund af to sager i jyske kommuner. (Arkiv)

  Kommuner under kritik for langvarig overvågning af handicappede

  Kommuner kritiseres for at krænke privatlivet og ulovligt overvåge handicappede. ‘Vi kan ikke få oplysningerne på andre måder’, svarer velfærdsdirektør. Minister går ind i sagen.
  Gavlkunst i Brande udbredes nu via projektet "Verdensmålsgavle" i Midtjylland.

  Midtjyske kommuner maler med den store pensel

  Ideen med store gavlmalerier har spredt sig fra Brande til andre byer i Danmark, og de er nu temaet i et nyt midtjysk projekt 'Verdensmålsgavle' på 17 gavle, 17 kunstarter, 17 byer og landsbyer, 17 virksomheder, 17 uger og 17 verdensmål.
  2020 har været et godt år på boligmarkedet. På landsplan er fremgangen på 22 procent. Men i vandkants-Danmark har der været meget større vækst i boligsalget.

  Boligsalget topper i udkantskommuner

  Det er blevet populært at købe bolig i landkommuner og på øer. Nye tal viser, at den procentvise fremgang i bolighandler er størst at finde blandt udkantskommuner og øerne. Se om din kommune er med i top-ti.
  Fregatten Jylland er på finansloven 2021 og får støtte de kommende fire år.

  Flere lokale museer får tidlig julegave

  En række kulturhistoriske museer og aktiviteter rundt i landet, som har til formål at vedligeholde og formidle kulturarven, har fået støtte i finanslov 2021.