Her får borgerne mest service for deres skat – se tallene for alle kommuner

I yderkommunerne betaler borgerne høj skat og får lav service, mens det er omvendt i særligt de rige hovedstadskommuner. Se sammenhængen mellem skat og service for alle kommuner.
De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.

Fire byer får et skattecenter og mange statslige arbejdspladser

Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. 'Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,' siger borgmester i Svendborg.
Københavns Kommune kan som følge af en varig overfinansiering få Danmarks laveste udskrivningsprocent, uden det vil ramme hverken likviditeten eller kommunens serviceniveau.

29 kommuner kan sænke skatten uden at ramme servicen

Hvis kommunernes voksende pengekasser blev omsat til skattenedsættelser, ville 29 kommuner kunne sænke skatten uden at skære i kassen eller servicen. Og der vl stadig være en pæn likviditet på over 5.000 kroner per indbygger.

Her er rigmands-enklaverne

Vidste du, at der i Vejen, Hjørring, Kerteminde og Kalundborg er rigmands-enklaver? Se kortet over de 100 rigeste enklaver i Danmark her.
De nye tal for de selskabernes skattebetaling vil formentligt vække stor glæde på Glostrup Rådhus. Kommunen står til trecifret milliongevinst fra medicinalfirma.

Flere kommuner får trecifret milliongevinst på ekstra skat fra store selskaber

Glostrup og Vallensbæk er blandt de overraskende vindere efter listen med de største skatteydere blandt selskaber i dag blev offentliggjort. Se top 100 her.

Nye tal: Selskabsskat koster fattige kommuner dyrt i 2022

Stor vækst i kommunernes indtægt fra selskabsskat giver fattige kommuner betydeligt tab i 2022 - mens lille gruppe af kommuner kan forvente stort plus.
Skatteminister Morten Bødskov (S) oplyser i et svar til Folketingets Skatteudvalg, at de seneste prognoser viser, at boligejerne får en markant lavere grundskyldspromille i det nye boligskattesystem end hidtil forventet.

Velstillede boligejere står til pæn gevinst

Nogle af landets mest velstillede boligejere i de største byer står til at kunne hive en pæn gevinst hjem. Det sker i kølvandet på it-skandalen i Skat med ejendomsvurdering.

Konservative åbner KV21 med frontalt angreb på Venstre

Konservative indleder KV21 med en helsides annonce i Berlingske, hvor de giver parterne bag udligningsreformen skylden for, at en sygeplejerske i Gentofte Kommune skal betale 5.780 kroner mere i skat om året.
Hjemløse og andre på kanten af arbejdsmarkedet kan få et socialt frikort. Ordningen er forlænget med to år.

Socialt frikort forlænges

Kommune forlænger en ordning med frikort til socialt udsatte. Erfaringen er, at både trængte mennesker, kommunen og virksomheder kan vinde på ordningen.
En meget principiel sag om gebyr for erhvervsaffald afgøres mandag i Højesteret.

100 mio. kr. på spil for kommunerne i retssag

Mandag kl. 12 afsiger Højesteret dom i en sag, hvor kommunerne har omkring 100 mio. kr. i klemme. Sagen drejer sig om lovligheden af opkrævede gebyrer for erhvervsaffald.
Boligsalget slår den ene rekord efter den anden, og i oktober krydsede den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Gentofte Kommune 50.000 kroner. De høje prisstigninger i særligt velhavende kommuner skaber større skævvridning i grundskyldspromillen, når de nye ejendomsvurderinger træder i kraft.

Udsigt til endnu større skævvridning af grundskyldspromillen

De aktuelle store prisstigninger på boliger særligt i hovedstaden vil medføre endnu større forskelle i grundskyldspromiller mellem land- og bykommuner. En særlig mekanisme øger skævvridningen.
(Arkiv)

Udbytteskandale kunne formentlig være undgået: Løsninger lå klar i årevis

Medarbejdere i Skat lagde advarsel efter advarsel om mulig svindel på bordet allerede i midt i 00erne

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: