Skat

  Skat

  Knud Vincents (V), borgmester i Slagelse Kommune, er blevet enig med forligskredsen om at halvere deres skattestigning for 2023, så den samlede sanktion til kommunerne kan sænkes.

  Slagelse deler skattestigning op i to

  Et flertal i Slagelse byråd har besluttet at dele den planlagte skattestigning op, så den gradvist indfases over to år. De vil gerne komme kommunefællesskabet i møde, så den samlede skattesanktion til kommunerne sænkes.
  Michael Vindfeldt (S), borgmester på Frederiksberg Kommune, vil fastholde at hæve skatten. Han ønsker i stedet, at kommuner med høj nok likviditet sænker skatten.

  Disse kommuner holder fast i skattestigning trods fælles sanktioner

  Flere kommuner vil holde fast i skattestigninger, selvom det vil føre til kollektive sanktioner overfor kommunefællesskabet. Store besparelser er årsagen, siger flere borgmestre.
  Indenrigs- og Boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har netop fordelt rammerne til skatteændringer i 2023. Her er der lagt vægt på, at kommunerne får muligheden for at hæve skatten med nogenlunde samme procentsats.

  Rammerne til skatteændringer er tildelt: Se resultatet her

  Indenrigs- og Boligministeriet har meddelt, hvor stor en del af rammerne til tilskud til nedsættelse af skatten og skattestigning uden sanktion, som hver kommune får i 2023. Regeringen har prøvet på at give kommunerne ensartet stigning.
  Allerød Kommune håber på at få grønt lys fra Indenrigs- og Boligministeriet til en gennemføre en skattestigning for i alt 65,8 millioner kroner. Det svarer til en stigning i udskrivningsprocenten på et point.

  Skattestigninger på et procentpoint er på bordet i tre kommuner

  14 kommuner vil samlet set hæve skatten med 721,5 millioner kroner. Mellem de 14 kommuner er der stor forskel på, hvor hårdt det vil ramme borgerne. Læsø vil omvendt gennemføre den relativt største skattenedsættelse.
  Jens-Kristian Lütken (V), Jakob Næsager (K) og Ole Birk Olesen (LA) kunne med glæde præsentere en skattenedsættelse i Københavns Kommune på 0,1 procentpoint i 2023 ved offentliggørelsen af kommunens budget. Det rammer hverken service eller anlæg i kommunen.

  Fakta: Derfor har skattelettelser i København ingen betydning for velfærden

  Nogle gange vrøvler politikere. Det kan man også se i debatten om skattenedsættelser i Københavns Kommune. Nogle påstår, at skattenedsættelsen vil medføre besparelser på velfærden. Forstå her, hvorfor det er forkert.
  Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er angiveligt kun timer fra at blive sat udenfor politisk indflydelse i København, når et flertal udenom S og SF bliver endeligt enige om en budgetaftale.

  Flertal sætter Hæstorp udenfor og gennemfører skattelettelser

  Et flertal uden om S og SF er i fuld gang med at nedskrive alle detaljer i historisk budgetaftale i København, som redder alle kommuner fra sanktioner. Hæstorp er på vej til at blive reduceret til kransekagefigur.
  Siden den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, præsenterede partiets 2030-plan har det været heftigt debatteret, hvor mange stillinger i det offentlige, udspillet vil koste.

  Stor forvirring om hvor mange offentligt ansatte Papes skatteplan koster

  Eksperter og politikere strides om, hvor mange færre offentligt ansatte en skatteplan fra Konservative vil medføre. Diskussionen vidner om snarlig valgkamp.
  På rådhuset i Københavns Kommune kan man sænke skatten med hele 0,88 procentpoint, svarende til 1,16 milliarder kroner, uden det vil ramme hverken likviditeten, servicen eller anlægsbudgettet.

  Seks kommuner kan sænke skatten med 1,4 mia. uden at skære i budgettet

  Flere kommuner ophober så meget likviditet, at de kan sænke skatten, uden det vil ramme hverken service, anlæg eller den nuværende likviditet. De vil komme under pres i den faseopdelte budgetproces.
  Det kræver mange overvejelser at sænke kommuneskatten ifølge Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S).

  Borgmester tænker meget over at sætte skatten ned

  Selvom Hillerød Kommune har fået lovning på 24,8 millioner kroner til at sætte skatten ned i 2023, så overvejer borgmester Kirsten Jensen (S) det stadig meget. Hun er bange for, at kommunen får svært ved om et par år eventuelt at hæve skatten igen. 'Det er meget kompliceret at få lov til at hæve skatterne,' siger borgmesteren.
  Køges borgmester Marie Stærke (S) har et rødt flertal i ryggen i byrådet, når kommunen nu vil søge om at få lov til at hæve skatten i 2023.

  Svær beslutning: Flere kommuner vil hæve skatten

  I flere kommuner drøfter politikerne lige nu, om man skal søge om at få lov at hæve skatten i 2023. Det er en følsom diskussion, for skattestigninger er aldrig populære. I Køge har byrådet truffet en beslutning.
  20 kommuner har erklæret sig skattelyfri. Det er kommunerne markeret med grønt på kortet.

  Endnu et byråd vælger at bekæmpe skattely

  Et snævert rødt/grønt flertal har bestemt, at endnu er kommune skal være 'skattelyfri'. Beslutningen blev truffet på trods af usikkerhed om implementeringen og værdien af tiltaget.
  Det var dårligt nyt for cirka 80 kommuner, at Finansministeriet nu forventer markant større indtægter fra selskabsskatter for 2021 og 2022.

  Kæmpevækst i selskabsskatter koster fire ud af fem kommuner tocifret millionbeløb i 2024

  Det bliver en alvorlig økonomisk bet for cirka 80 kommuner, at indtægten fra selskabsskatterne stiger med 31,4 milliarder.