Skat

  Skat

  Siden den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, præsenterede partiets 2030-plan har det været heftigt debatteret, hvor mange stillinger i det offentlige, udspillet vil koste.

  Stor forvirring om hvor mange offentligt ansatte Papes skatteplan koster

  Eksperter og politikere strides om, hvor mange færre offentligt ansatte en skatteplan fra Konservative vil medføre. Diskussionen vidner om snarlig valgkamp.
  På rådhuset i Københavns Kommune kan man sænke skatten med hele 0,88 procentpoint, svarende til 1,16 milliarder kroner, uden det vil ramme hverken likviditeten, servicen eller anlægsbudgettet.

  Seks kommuner kan sænke skatten med 1,4 mia. uden at skære i budgettet

  Flere kommuner ophober så meget likviditet, at de kan sænke skatten, uden det vil ramme hverken service, anlæg eller den nuværende likviditet. De vil komme under pres i den faseopdelte budgetproces.
  Det kræver mange overvejelser at sænke kommuneskatten ifølge Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S).

  Borgmester tænker meget over at sætte skatten ned

  Selvom Hillerød Kommune har fået lovning på 24,8 millioner kroner til at sætte skatten ned i 2023, så overvejer borgmester Kirsten Jensen (S) det stadig meget. Hun er bange for, at kommunen får svært ved om et par år eventuelt at hæve skatten igen. 'Det er meget kompliceret at få lov til at hæve skatterne,' siger borgmesteren.
  Køges borgmester Marie Stærke (S) har et rødt flertal i ryggen i byrådet, når kommunen nu vil søge om at få lov til at hæve skatten i 2023.

  Svær beslutning: Flere kommuner vil hæve skatten

  I flere kommuner drøfter politikerne lige nu, om man skal søge om at få lov at hæve skatten i 2023. Det er en følsom diskussion, for skattestigninger er aldrig populære. I Køge har byrådet truffet en beslutning.
  20 kommuner har erklæret sig skattelyfri. Det er kommunerne markeret med grønt på kortet.

  Endnu et byråd vælger at bekæmpe skattely

  Et snævert rødt/grønt flertal har bestemt, at endnu er kommune skal være 'skattelyfri'. Beslutningen blev truffet på trods af usikkerhed om implementeringen og værdien af tiltaget.
  Det var dårligt nyt for cirka 80 kommuner, at Finansministeriet nu forventer markant større indtægter fra selskabsskatter for 2021 og 2022.

  Kæmpevækst i selskabsskatter koster fire ud af fem kommuner tocifret millionbeløb i 2024

  Det bliver en alvorlig økonomisk bet for cirka 80 kommuner, at indtægten fra selskabsskatterne stiger med 31,4 milliarder.
  Erhvervsminister Simon Kollerup (S), klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og skatteminister Jeppe Bruus (S) præsenterede i går, onsdag, regeringens udspil til en grøn skattereform med en ensartet CO2-beskatning.

  Ministre: Ingen geografisk beskæftigelseseffekt af CO2-afgift

  Ved præsentationen af den grønne skattereform var ministrene enige om, at CO2-afgiften ikke vil have en nævneværdig effekt på fordelingen af arbejdspladser mellem kommunerne. Det strider imod ekspertgruppens vurdering.
  Statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde kunne fortælle, at regeringen i morgen præsenterer et udspil til en grøn skattereform.

  Grøn skattereform med mere ensartet beskatning præsenteres onsdag

  Onsdag vil regeringen præsentere sit udspil til en grøn skattereform med en mere ensartet beskatning af C02.
  Ballerup Kommune kan se frem til en solid ekstraindtægt i 2023 takket være en usædvanlig stor skattebetaling fra Nets i 2020, viser nye data fra Skattestyrelsen.

  To kommuner kan i særlig grad glæde sig over nye superskatteydere

  Både Ballerup og Rudersdal kan se frem til en glædelig overraskelse, da nye selskabsskattebetalere giver et solidt bidrag til kommunekasserne.
  Skattebetalingen fra Ørsted faldt dramatisk i 2020, og det rammer Fredericia og Gentofte kommuner hårdt i 2023.

  Manglende skat fra to kæmper rammer få kommuner hårdt

  Næsten hele nedgangen i selskabsskatten på syv mia. kroner i 2020 vil ramme bare fire kommuner i budgettet for 2023. Se tallene for alle de store selskaber her.

  Analyse: Så meget får borgerne i service for deres skattekroner i hver kommune

  Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor meget service borgerne får i forhold til, hvor mange penge de betaler i kommuneskat. I enkelte kommuner får man under 70 procent af skattebetalingen igen i form af service.
  Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune, er utilfreds med udligningsreformen, som har fået Hørsholms kommuneskat til at stige. Men det fyldte ikke meget i den borgerlige kommune valgkampen, fortæller han.

  Skat fyldte ikke til valget i blå udlignings-kommuner

  Skat fyldte ikke alverden som tema til kommunalvalget. Dog kunne flere borgere ikke forstå, at de skulle betale mere i skat, fordi der skulle flyttes penge til andre kommuner.