De nye tal for de selskabernes skattebetaling vil formentligt vække stor glæde på Glostrup Rådhus. Kommunen står til trecifret milliongevinst fra medicinalfirma.

Flere kommuner får trecifret milliongevinst på ekstra skat fra store selskaber

Glostrup og Vallensbæk er blandt de overraskende vindere efter listen med de største skatteydere blandt selskaber i dag blev offentliggjort. Se top 100 her.

Nye tal: Selskabsskat koster fattige kommuner dyrt i 2022

Stor vækst i kommunernes indtægt fra selskabsskat giver fattige kommuner betydeligt tab i 2022 - mens lille gruppe af kommuner kan forvente stort plus.
Skatteminister Morten Bødskov (S) oplyser i et svar til Folketingets Skatteudvalg, at de seneste prognoser viser, at boligejerne får en markant lavere grundskyldspromille i det nye boligskattesystem end hidtil forventet.

Velstillede boligejere står til pæn gevinst

Nogle af landets mest velstillede boligejere i de største byer står til at kunne hive en pæn gevinst hjem. Det sker i kølvandet på it-skandalen i Skat med ejendomsvurdering.

Konservative åbner KV21 med frontalt angreb på Venstre

Konservative indleder KV21 med en helsides annonce i Berlingske, hvor de giver parterne bag udligningsreformen skylden for, at en sygeplejerske i Gentofte Kommune skal betale 5.780 kroner mere i skat om året.
Hjemløse og andre på kanten af arbejdsmarkedet kan få et socialt frikort. Ordningen er forlænget med to år.

Socialt frikort forlænges

Kommune forlænger en ordning med frikort til socialt udsatte. Erfaringen er, at både trængte mennesker, kommunen og virksomheder kan vinde på ordningen.
En meget principiel sag om gebyr for erhvervsaffald afgøres mandag i Højesteret.

100 mio. kr. på spil for kommunerne i retssag

Mandag kl. 12 afsiger Højesteret dom i en sag, hvor kommunerne har omkring 100 mio. kr. i klemme. Sagen drejer sig om lovligheden af opkrævede gebyrer for erhvervsaffald.
Boligsalget slår den ene rekord efter den anden, og i oktober krydsede den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Gentofte Kommune 50.000 kroner. De høje prisstigninger i særligt velhavende kommuner skaber større skævvridning i grundskyldspromillen, når de nye ejendomsvurderinger træder i kraft.

Udsigt til endnu større skævvridning af grundskyldspromillen

De aktuelle store prisstigninger på boliger særligt i hovedstaden vil medføre endnu større forskelle i grundskyldspromiller mellem land- og bykommuner. En særlig mekanisme øger skævvridningen.
(Arkiv)

Udbytteskandale kunne formentlig være undgået: Løsninger lå klar i årevis

Medarbejdere i Skat lagde advarsel efter advarsel om mulig svindel på bordet allerede i midt i 00erne
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) lovede at reducere uligheden mellem borgerne i de forskellige kommuner, da hun i januar lancerede regeringens forslag til udligningsreform. Nye data viser, at uligheden i skatten i 2021 bliver den laveste siden kommunalreformen i 2007, hvis man måler på andelene af skatteydere med en meget høj eller lav kommuneskat.

Nye data: Krags udligningsreform har reduceret uligheden markant

S-regeringen har opnået sit mål om større lighed i skatteprocenterne i de danske kommuner. I 2021 vil færre danskere end på noget tidspunkt efter kommunalreformen have en meget høj eller lav kommuneskat.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) får nu opbakning fra 10 borgmesterkolleger i hovedstaden til sit krav om, at kommunerne skal have frit lejde til at hæve skatten for at opveje tab på både udligningsreform og bortfald af kompensationsordninger.

Gentofte vedtager ‘historisk’ skattestigning

Gentofte Kommune vedtager en 'historisk' skattestigning fra næste år og beklager samtidig, at kommunen er tvunget til stigningen på grund af udligningsreformen og den følgende ekstraregning.
Kalundborgs borgmester Martin Damm kunne bare to dage før sidste frist ændre kommunens budget og indskrive en skattelettelse på 0,4 procent.

Minister sikrer ekstra skattelettelser for 38 mio. kr. – og afværger skattestigninger for over...

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) giver nu 38 mio. kr. til, at kommuner kan sætte skatten ned. Samtidig afværger hun, at kommunerne under ét hæver skatten med 100 mio. kr..
KL's formandsskab med Jacob Bundsgaard i spidsen har skrevet til social- og indenrigsminister Astrid Krag for at få ministeren til at lempe skattesanktionerne overfor kommunerne.

Massivt pres på minister for skattehjælp til kommuner

KL øger nu presset på social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) for at lempe sanktionerne over for kommuner med udligningstab.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: