Skanderborg Kommune

  Datoen for det kommende folketingsvalg er endnu ikke fastsat, men flere lokalpolitikere har hen over sommeren meldt ud, at de kandiderer til Folketinget.

  Få overblik: Disse byrådsmedlemmer opstiller ved folketingsvalget

  Hen over sommeren har flere byrådspolitikere meldt ud, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg. Her i artiklen kan du læse om en del af byrådspolitikerne, som har mod på Folketinget.
  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.
  Det har givet pote at inddrage borgerne på en anden måde i processen for kommunens budget for 2023, fortæller Skanderborgs borgmester Frands Fischer (S).

  Ny budgetproces giver god respons

  I Skanderborg Kommune er der kommet en god respons fra borgerne på at gå til budgetprocessen på en ny måde. Byrådsudvalg skal nu tage stilling til 48 borgerforslag.
  Landsbyen Sølund ligger ved Skanderborg og huser 238 udviklingshæmmede voksne og omkring 800 ansatte.

  Mangel på arbejdskraft: Botilbud må selv uddanne medarbejdere

  Landsbyen Sølund ved Skanderborg mangler specialiserede ansatte, og derfor har de været nødt til at tage sagen i egen hånd.
  Sociale aktiviteter for ældre og rengøring er noget af det, som Skanderborg Kommune ser sig nødsaget til at skære ned på.

  Coronasmitte presser ældrepleje i bund

  Ældreplejen i Skanderborg Kommune er så presset af coronasmitte og isolationskrav blandt de ansatte, at kommunen nu må skære i servicen til de ældre. Der bliver droslet ned for rengøring og aktiviteter.
  Hos Danske Handicaporganisationer er man uforstående over, at det skal tage så lang tid i nogle kommuner at behandler sager, imens andre gør det hurtigere.

  Fanget i sit hjem: Kommunes sagsbehandlingstider er tårnhøje

  Der er stor forskel kommunerne imellem, hvor lang tid de er om at behandle ansøgninger om bevilling af handicapbil. Det mærker Britt Guldborg fra Skanderborg.
  Skanderborg Kommune er gået med i forsøg på at få familier til at spise mere vegetarisk og mindre kød.

  Kommune prøver at få familier til at spise mere vegetarisk

  100 familier skal i et forsøg spise mere plantebaseret mad i en måned og udfordre deres egne madvaner. Det sker som følge af et samarbejde mellem Skanderborg Kommune og Aarhus Universitet.
  Klimavenligt mad som det her kommer mere på menuen i de kommunale institutioner i Skanderborg Kommune.

  Kommune vil halvere institutioners indkøb af kød

  Nu skal der klimavenlig mad på menukortet i en række institutioner i Skanderborg. Det betyder blandt andet, at køkkener skal prøve at reducere indkøbet af kød med 50 procent.
  Ansatte på rådhuset i Skanderborg skal kunne vise coronapas fra mandag, men skal politikerne i byrådet?

  Lodret uenige: Skal politikere vise coronapas eller ej?

  Skal man have coronapas med til byrådsmøde? To lokalpolitikere i Skanderborg er lodret uenige om det. Nu undersøger kommunens jurister, om kommunen kan kræve coronapas af de folkevalgte.
  I Skanderborg Kommune er det nu et krav for kommunens ansatte, at kunne fremvise et gyldigt coronapas eller en negativ test.

  Krav om fremvisning af coronapas: Du kan risikere at blive fyret

  Ansatte i Skanderborg Kommune skal fremover kunne fremvise et gyldigt coronapas. Det blev bestemt på et udvalgsmøde onsdag.

  Her er kommunerne med flest børnefamilier blandt vælgerne

  Der er store forskelle på, hvor meget børnefamilierne fylder i vælgerkorpset i de enkelte kommuner. Allerflest er der i Skanderborg og Egedal, hvor tilvæksten også har været stor siden sidste valg. Borgmestre glæder sig, men det giver også udfordringer.
  Manglende stikprøver af ansattes snagen i CPR-registret i kommunerne er ifølge ekstern lektor i forvaltningsret bekymrende.

  Kommuner holder ikke øje med ansattes CPR-snageri

  Flere kommuner holder ikke systematisk øje med, om deres ansatte misbruger borgernes personfølsomme oplysninger.