Silkeborg Kommune

  En kunststofbane i Silkeborg er blevet hegnet ind. Ikke for at holde bolde på banen, men for at forhindre granulat fra banen i at sprede sig til den omkringliggende natur.

  Nyt hegn omkring fodboldbaner skal forhindre gummistykker i naturen

  Mikroplast fra kunstgræsbaner er skadeligt for miljøet og er en bekymring i mange kommuner. Et forsøg i Silkeborg skal være med til at holde plastikken på fodboldbanen.
  Museum Jorn har fundet et hidtil ukendt Jorn-maleri på bagsiden af et andet. Det forestiller en bondegård fra Silkeborgegnen.

  Lokalt museum finder ukendt Jorn-maleri på bagsiden af et andet maleri

  Konservatorer var i gang med at restaurere et maleri af kendte Asger Jorn, da de pludselig fandt et nyt maleri på bagsiden. Det er en 'fantastisk opdagelse', siger begejstret museumsinspektør.
  Der er ikke topkarakterer til Silkeborg Kommune for den underskudsgaranti, man gav Silkeborg Regatta i tilfælde af underskud.

  Kommune gav garanti uden værdi ved konkurs

  Silkeborg Kommune ville sikre byens foreninger mod underskud ved den nu konkursramte Regatta. Man glemte dog at tage højde for en mulig konkurs, og aftalen får nu kritik af eksperter.
  Regatta Silkeborg er gået konkurs. Nu vil borgmesteren arbejde for, at den kan vende tilbage.

  Regatta konkurs: Borgmester vil have landets ældste byfest tilbage

  Formand for Regatta Silkeborg Johanne Errboe har det skidt med, at festen er endt i en konkurs. Det betyder dog ikke, at det er slut med regatta i byen, hvis det står til borgmester Helle Gade.
  'Det her er ren idioti og dårlig planlægning, men vi kan ikke gøre andet,' siger næstformanden i Plan- og Vejudvalget, Lars Hansen.

  Der skal spares: By må leve med halvfærdigt fortov

  Salten syd for Silkeborg skulle have nyt fortov i store dele af byen, men nu har kommunen stoppet arbejdet for at spare penge.
  Der er blevet færre trætte teenagere i en skole i Silkeborg Kommune, efter at man er begyndt på et forsøg med at lade eleverne møde ind kl. 9 i stedet for kl. 8.

  Tegner til succes: Elever får lov at sove en time længere

  Et forsøg med at lade de ældste elever i folkeskolen sove en time længere, før de skal i skole, ser ud til at give gevinst. 'Vi får mere søvn og er mere klar til dagen,' siger elev.
  En mindesten for faldne danske soldater i tysk tjeneste under Anden Verdenskrig er blevet et politisk emne i Silkeborg Kommune.

  Viceborgmester vil fjerne mindesten for danske soldater

  I 1971 blev mindesten til ære for danske soldater på tysk side under Anden Verdenskrig opført nær Silkeborg. Stenen skaber nu debat i byrådet: Skal den blive eller skal den fjernes?
  Borgmestrene er fra øverst til venstre Jacob Bundsgaard (S), øverst til højre H.C. Østerby (S), nederst til venstre Ulrik Wilbek (V) og nederst til højre Peter Sørensen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Midtjylland tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Midtjylland med borgmestrene fra Holstebro og Lemvig. De har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede.
  Silkeborg er populær at flytte til og bo i. Nu har kommunen overhalet Viborg, når det gælder indbyggertal.

  Hvor stor er din kommune målt op mod andre?

  Der er sket udskiftninger i rangfølgen, når man ser på kommunerne målt på indbyggertal fra 2021 til 2022. Kommuner som Silkeborg, Horsens og Roskilde er rykket op på ranglisten. Se din kommunes placering her.
  Silkeborg Kommune benytter dyr i den giftfrie rottebekæmpelse - blandt andre såkaldte rottehunde.

  Skadedyrsbekæmper på fire ben mindsker kommunes brug af rottegift

  Hjemmearbejde har for mange løftet sløret for, at der er rotter i mange huse. Rotteproblemet har Silkeborg Kommune fundet effektive og bæredygtige metoder til at afhjælpe.
  Pårørende til ældre og handicappede i Silkeborg Kommune opfordres nu til at give et nap med. Der er stor mangel på personale på grund af sygdom.

  Mandefald: Kommune beder pårørende om at tage handicappede hjem fra botilbud

  Silkeborg Kommune er nu så hårdt ramt af corona blandt pleje- og omsorgspersonale, at kommunen beder om hjælp til praktiske opgaver fra pårørende på ældre-og socialområdet. Pårørende må også meget gerne tage handicappede hjem fra botilbud.
  Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

  Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

  En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.