SFO

  SFO

  Der kan komme ekstra pres på SFO'erne i kommunerne, hvis skolerne afkorter skoledagen, mener fagforbundet BUPL.

  BUPL er bekymret: Fritidsordninger betaler for korte skoledage

  Hos fagforbundet BUPL er der stor bekymring for, at kommunerne bruger fritidsordningerne som en billig løsning, når der forkortes i skoledagen efter udvidede frihedsgrader. 'Det bekymrer os, at man giver kommunerne frihed til at afkorte skoledagen,' siger BUPL-formand.
  Det kan gå hårdt ud over de nye skoleelever, hvis deres skole lukker ned under skolestarten, mener forældre. Borgmester lover at gå videre med bekymringen.

  Forældre frygter nedlukning: Lad SFO-børnene blive i skole

  Forældre over hele landet er bekymrede for, at reglen om de lokale sognenedlukninger vil ødelægge børnenes skolestart. Borgmester bringer bekymringen videre til regeringen.
  Det har skabt ramaskrig i kommune, da det blev kendt, at det fremover kun er en enkelt SFO ud af i alt fem, der skal holde åbent i fire-fem ferieuger om året. Men beslutningen var ikke politisk afklaret, og forvaltningen beklager nu.

  Forvaltning traf politisk beslutning: Undskylder nu

  En beslutning om at lukke SFO'er i ferier i kommune var en fejl. Politikerne var nemlig slet ikke involveret i beslutningen, og nu droppes beslutningen helt.
  Mandag vendte de yngste børn tilbage i skole efter mere end en måneds coronanedlukning. (Arkiv)

  Fagforbund kræver flere SFO-pædagoger før forhandlinger

  Der skal ansættes en ekstra pædagog til hver SFO i landet, mener Bupl, der tror, det vil koste 350 millioner.
  Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

  Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

  Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
  "Der er god ræson i at indføre en betalingsfri periode (i SFO'er og klubber, red.)," siger børne- og ungdomsborgmester i København Jesper Christensen (S).

  ‘Usmageligt’ at kræve betaling for pasning

  Forældre protesterer over at skulle betale for pasning, de ikke bruger. Der er meget forskellige syn i kommunerne på forældrebetaling under coronakrisen. Det kan man se i Helsingør, Rødovre og København.
  Fra 8. februar vil Københavns Kommune fritage forældre, der holder børn hjemme fra dagtilbud, for betaling. (Arkiv)

  Kommune vil lade forældre slippe for betaling, hvis de holder børn hjemme

  Københavns Kommune vil fritage forældre, der holder deres børn hjemme fra vuggestue, børnehave og skolefritidsordning, for betaling. Dog først fra 8. februar.
  Kommunerne stjæler ifølge BUPL's formand Elisa Rimpler penge fra SFO'en ved at kontere udgifter til folkeskolen på SFO-kontoen i strid med reglerne.

  BUPL: Kommuner tager penge fra SFO gennem ulovlige konteringer

  En lang række kommuner har ifølge analyse fra BUPL skjult overførsler fra SFO til folkeskolen gennem fejlkonteringer i strid med regnskabsreglerne.