Serviceramme

  Gode tal fra to store kommuner giver håb om mindre sanktion

  Både Frederiksberg og Kolding melder nu, at de overholder servicerammen. Samtidig melder KL, at kommunerne tror, de kan komme under en milliard i samlet overskridelse. Se tal for kommunerne her.

  Budgetopfølgninger peger på overskridelse af serviceramme på over 2,5 milliarder kroner

  Med budgetopfølgninger fra 61 kommuner er der allerede udmeldt samlede overskridelser af servicerammen på cirka 1,7 milliarder kroner. Dermed tegner den samlede overskridelse ifølge kommunernes egne oplysninger til at overstige 2,5 milliarder kroner.
  Regeringen brugte et alt for lavt skøn for prisstigninger, da man i sommers midtvejsregulerede servicerammen for 2022, og det er en af mange årsager til, at kommunerne har svært ved at overholde servicerammen for i år.

  Kommuner kæmper for at undgå overskridelse af servicerammen for 2022

  Stigende priser og pres på store serviceområder har medført overskridelse af servicerammen i mange kommuner. Nu skal sparerunder, udskudte indkøb, periodiseringer og opgørelse af Ukraine- og coronaudgifter redde kommuner fra milliard-sanktion.
  Venstres borgmester i Ikast-Brande Ib Lauritsen er uden sammenligning den borgmester, som har været bedst til at spare på serviceudgifterne i 2021.

  S-borgmestre markant dårligere til at overholde budgettet end V- og K-borgmestre

  23 ud af 46 S-ledede kommuner overskred budgetterne for serviceudgifter i 2021. I V-ledede kommuner var det 13 ud af 37, og i K-ledede kommuner var det 3 ud af 8.
  Kommunens serviceramme er overskredet med omkring 100 millioner kroner, og det kan komme til at koste i bøde til staten.

  Kommune står til straf fra staten efter store millionoverskridelser

  Regnskab viser, at Slagelse Kommune har overskredet sin serviceramme med omkring 100 millioner. Nu risikerer man økonomisk straf fra staten.
  Udgifter til håndtering af corona kan være en afgørende forklaring på, hvorfor de foreløbige regnskabstal viser, at kommunerne har overskredet servicerammen med 1,7 milliarder kroner.

  Foreløbige regnskabstal viser rekordstor overskridelse af serviceramme i 2021

  Kommunerne har ifølge foreløbige regnskabstal overskredet servicerammen med omkring 1,7 milliarder kroner i 2021. KL har dog håndfaste argumenter for, at det ikke skal udløse sanktioner.
  Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), håber på, at regeringen dropper al snak og lovgivning om at begrænse private velfærdstilbud i kommunerne. Han frygter, at det ellers vil få anlægsrammen til at eksplodere.

  Borgmester: Anlægsrammen eksploderer, hvis der spærres for private tilbud

  Klasseloft, begrænsning af afkast for private dag- og plejehjemsinstitutioner og ideologi kan få anlægsrammen til at eksplodere, mener borgmester. Kampen om ideologi udfordres af kommunernes økonomi.
  Et debatindlæg fra Svendborgs borgmester Bo Hansen på Altinget viser, at budgetstriden mellem kommunerne mere og mere får karakter af et opgør mellem kommune grupperne - præcis som debatten om det kommunale udligningssystem.

  Borgmester: Kommuner med højt serviceniveau må bagerst i køen

  Striden om nye principper for fordelingen af service- og anlægsbudgetter begynder mere og mere at ligne debatten forud for reformen af den kommunale udligning.

  Analyse: Så meget får borgerne i service for deres skattekroner i hver kommune

  Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor meget service borgerne får i forhold til, hvor mange penge de betaler i kommuneskat. I enkelte kommuner får man under 70 procent af skattebetalingen igen i form af service.